Z wielką radością i ekscytacją udostępniam dzisiaj przepis na bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami. Chociaż jest to zupełnie nowy przepis i przetestowałam go dopiero 3
Book of spellssycący. A dla lubiących zmiany, pozwala on na przygotowanie w wielu wariantach smakowych, w zależności od humoru :) Składniki pozwalają na zapełnienie dwóch słoików. Jeden na kolacje drugi na następny dzień ! Hummus – pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich. Wytwarzana jest z nasion ciecierzycy pospolitej. Występuje w wielu(...)naleśnikami pieczywem, grissini. Idealne również jako dodatek do falafel czy mięsnych pulpecików. Alternatywne możemy dodać suszone pomidory + pietruszka Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, nie wymagające wielu przygotowań. Polecam
Lajtkraft food intolerancequiche, jeszcze na wiele lat przed tym, zanim zacząłem blogować był jednym z moich większych kulinarnych odkryć* i popisowym daniem serwowanym na specjalne okazje i romantyczne kolacje. Połączenie fig, koziego sera, miodu i tymianku jest tak hipnotyzujące, że nikt nie mógł się jemu oprzeć! Do tego butelka dobrego wina i z powodzeniem można było zdobyć swoją wybrankę/swojego wybranka(...)sera w roladzie 6-8 fig 1 łyżka miodu garść świeżego tymianku sól, pieprz * PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto Do miski wsyp mąkę oraz sól, dodaj posiekane masło i wbij żółtko. Szybkim ruchem zagnieć ciasto, dolewając w trakcie odrobinę wody lub mleka. Z ciasta uformuj kulę i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkuj cienko na podsypanym mąką blacie i przełóż
Food SquareDziś na kolację proponuję lekkie i bardzo smaczne risotto z kwiatami cukini. Przepis jest bardzo prosty i zaręczam, że w 20 minut możecie wyczarować pyszne i zdrowe danie. Nie ma przecież nic lepszego jak sezonowe, świeże produkty. Cukinie najlepsze s ą gdy na ich koncu twki jeszcze okwiat. Tylko wtedy owoc ma delikatną skórkę, więc nie trzeba(...)sól/pieprz/natka pietruszki do smaku Wykonanie: Cukinie myjemy, kroimy w małą kostkę. Z kwiatów cukini usuwamy szypułki i słupki kwiatowe, ponieważ są nieco gorzkie i mogą zepsuć smak potrawy. Szybko płuczemy w zimnej wodzie, lekko osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w prążki. Na oleju podsmażamy ½ cebulki pokrojonej w kostkę. Dodajemy pokrojone w kostkę cukinie i prążki kwiatów. Dusimy około
Mia Cucina SofietaLatem lubię wybrać się na piknik nad Odrę, albo nawet na własny balkon, jeśli nie mam zbyt dużo czasu. Robię wtedy coś pysznego do jedzenia, najlepiej
Quinoa Raz!Wiele osób nazywa tą sałatkę „śmieciową” Coś w tym w sumie jest, bo dzięki niej można wysprzątać lodówkę z warzyw Głównym składnikiem wokół którego kręci się
PatiGotujeLubicie czarny makaron ? Ja lubię! Ponoć makaron to makaron, ale czarny zdecydowanie różni się od białego, nie tylko kolorem ale i smakiem. Czarny makaron jest zabarwiony
codojedzeniaGrillowe menu najwyższa pora odświeżać i poszerzać. Weekend majowy przed nami. Wielu z nas wyruszy na różnego rodzaju wyprawy. Spacery, rowery, grille, ryby i inne biwaki
Kuchnia po mojemuDziś zapraszam Was na pyszną, sycącą i zdrową sałatkę z tuńczykiem, kaszą jęczmienną i dodatkami. Uwielbiam przygotowywać takie sałatki. Kasza jęczmienna, to bogactwo witamin, skrobi, błonnika
Słodkie okruszkiNo i już kilka dni temu przywitał nas listopad, także dziś nadszedł czas na propozycję obiadową - tartę z cukinią i kurczakiem. Co prawda powinniśmy zagospodarować troszeczkę
psgotujemyOstatnio jedno z naszych ulubionych dań obiadowych. Makaron z boczkiem i pieczarkami jest jednym z tych dań, które przygotowuje się błyskawicznie i smakuje na prawdę pysznie
dom-agi.plOmlet puszysty i pyszny. Bez mąki tylko same jajka. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać po żółtku nie przerywając ubijania, ale ubijać już
Kuchnia PokoleńBłyskawiczna, bardzo puszysta i chyba najlepsza pizza z dotychczas pieczonych, tak orzekła większość domowników. Tym razem pszenna, no ale cóż nie jadamy pszenicy na
Smaczne Zdrowe