Panzanella. Toskańska sałatka z czerstwego chleba maczanego w wodzie z octem i… cebuli. Tak tak, tak wyglądała w XVI wieku. Dopiero w dziewiętnastym stuleciu dodano do
Karo in the Kitchenintensywniejszy w smaku zdecydowanie, i fajnie komponuje się z delikatnym smakiem kapusty. Bigos z młodej kapusty robi się niesamowicie szybko. Możemy wykorzystać go jako wiosenne danie obiadowe, a ja mogłabym go jeść równie dobrze na śniadanie i kolację bo ... uwielbiam 💗 Zachęcam do przejrzenia moich poprzednich wersji takiego bigosu, bo jest ich już na blogu naprawdę sporo 😉 Składniki
Walijskie PichcenieSzybki obiad, wystarczy 30 minut i gotowe. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i obsmażyć na złoty kolor. Można dodać dwa ząbki czosnku jak
Kuchnia PokoleńBardzo dobra pasta, idealna na chleb. Szybka w wykonaniu i bardzo prosta. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać z łupinek. Pokroić w drobną kostkę
Kuchnia PokoleńIdealna sałatka na śniadanie w domu i w pracy. Bardzo szybka w przygotowaniu. Dla wegetarian w wersji bez boczku. Składnik: - 100 g sera cheddar - 50
Kulinarne życiecamemberta – lubię plebejstwo i lubię patrzeć, jak niektórym żyłka strzela. Dlatego dziś camembert z orzechami. Jest pyszny, szybki do zrobienia, nie wymaga umiejętności akrobaty i można bez wstydu wjechać z nim na stół podczas ważnej kolacji poprzedzającej śniadanie, jeśli wiecie, co mam na myśli… Potrzebujemy: po 1 serku camembert na osobę dowolne posiekane bakalie (suszone owoce, orzechy
ladykitchenKolejna propozycja owsianki, tym razem z bakaliami. Jak zwykle szybko i prosto. Polecam, zachęcam, zapraszam! SKŁADNIKI: 150ml jogurtu naturalnego 5 łyżek płatków owsianych 5 suszonych
Kuchnia w bieguDla tych którym znudziła się jajecznica czy jajko na miękko proponuje szybkie śniadanie z trzech składników. Składniki: - chleb tostowy - jajka - żółty ser - sól - pieprz Przygotowanie
Kulinarne życieweekend proponuję pyszną pizzę na miękkim cieście. Ciasto szybko się wyrabia, później jak wiadomo trzeba zaczekać trochę, aż wyrośnie, ale naprawdę warto. Wspaniale sprawdzi się na kolację lub imprezę! SKŁADNIKI : mąka pszenna poznańska typ 500 – 250 g mąka pszenna tortowa typ 450 – 250 g woda – 170 ml mleko – 150 ml drożdże instant – 1 opakowanie – 7 g cukier – 1 łyżeczka
kuchniabellissima.wordpress.comKolejna szybka i prosta zapiekanka z 4 składników – kurczak, makaron, pieczarki i papryka. Gdy brak pomysłu na obiad lub kolację. Idealnie nadaje się na drugi dzień do pracy. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 – 6 Składniki: 400 g fileta z kurczaka 200 g makaronu 250 g pieczarek 2 łyżeczki
KuchniaWeDwoje.plNie macie pomysłu na szybkie dania sylwestrowe? Spodziewacie się gości i chcielibyście podać szybkie przekąski? Idealnie sprawdzą się Kanapeczki z ciasta francuskiego z bazyliowym pesto i
Moja Delicjadodam awokado albo zrobię z niego dressing, ale to już pomysł na kolejny wpis Lubimy sałatki za to, że są szybkie w przygotowaniu i sycące. Można je jeść jako przystawkę czy z grzankami jako danie na obiad lub kolację. Drukuj Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Sos 1 łyżeczka musztardy
Mieszam w Garnkuwersji wytrawnej, nadziane smakowitym farszem ze szpinaku i sera feta. Takie bułki idealnie sprawdzą się zarówno na śniadanie lub kolację, albo pyszne śniadanie do pracy. Będą również niezastąpione jako przekąska podczas pikniku, w czasie podróży lub wycieczek. Szybko zaspokoją nawet największy głód, dając siłę na dalsze aktywne spędzanie wolnego czasu. Jeśli nie przepadacie za szpinakiem lub serem feta, nadzienie
Rozpustne gotowanieDanie jest niezwykle szybkie do przygotowania a zarazem bardzo smaczne. Ja użyłam ziemniaczków, które zostały mi z obiadu i przygotowałam pyszną kolację. W lecie kiedy mamy dostęp do świeżych warzyw takie dania powinny często gościć na naszych stołach. ok 10-15 dag fasolki szparagowej żółtej ok 10-15 dag fasolki szparagowej zielonej 6 małych młodych i ugotowanych ziemniaczków
Smakołyki Asiprzygotowania p âté , czyli francuskiej odmiany pasztetu. Jest to masa delikatna , kremowa, z aromatem wina, idealna do chleba na kolację , czy jako przekąska dla gości . Dla wielbicieli wątróbki będzie to nie lada rarytas. Do tego robi się szybko i prosto. Polecam. Podobne smarowidło pojawiło się już na blogu tutaj . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik