wegetariańskie, a nawet wegańskie. 1. Hummus - tradycyjny libański przepis To moja ulubiona pasta na kanapki. Hummus jest elastyczny, można robić jego różne wariacje (np. z burakiem, ze szpinakiem, z dynią), jednak uważam, że ta klasyczna wersja jest najlepsza. Hummus lubię jeść posmarowany na chlebku pita lub na tortilli z dodatkiem dużej ilości natki pietruszki. Smakuje mi także z warzywami
Chilli Czosnek i Oliwapomidorem. Kolejną przystawką było, jakże ciekawe trio chłodników, w którym znalazł się chłodnik botwinkowy z jajkiem przepiórczym i szczypiorkiem, chłodnik pomidorowy z grzankami i czerwoną cebulą oraz ogórkowy ze szpinakiem i prażonymi pestkami dyni. Wszystkie równie smakowite, dały dobry początek tej kolacji. Kwaśność chłodników przełamał delikatnie słodki likier Saska Pigwa – nie ukrywam, ale to jeden z moich ulubionych likierów. Niesamowicie
Kuchnia Bazyliipomidorów. Układamy plastry sera, dodajemy pomidorki koktajlowe i odrobinę pieprzu. Zapiekamy ok. 15-20 minut w 170C. Podajemy na gorąco! Smacznego! Ps. świetnym dodatkiem do środka będzie również smażony szpinak! Polecam! Wpis powstał we współpracy z marką Hochland
Ostra na SłodkoŁosoś z warzywnym ratatouille w 15 minut. Łosoś to chyba jedna z łatwiejszych do przygotowania ryb, wystarczy bardzo prosta marynata aby nadać jej odpowiedni, wyjątkowy smak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Leczo z cukinią i kiełbasą to bardzo proste i szybkie danie obiadowe. Najlepiej jest je przygotować w okresie letnim, kiedy możemy kupić świeże produkty do jego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rukoli – makaron z pesto i polędwicą – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami makaron z małżami Przygotowanie: ok 20 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 200 g makaronu
nietylkopasta.plrukoli – makaron z pesto i polędwicą – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami penne alla vodka Przygotowanie: 15 minut Ilość porcji: 2 SKŁADNIKI: – 200-250 g makaronu
nietylkopasta.plczasie. Spodobało mi się tak, że na pewno będę próbować też nowych połączeń. I kiedyś też opanuję sztukę pięknego ozdabiania! Składniki: garść lub dwie świeżego (bądź mrożonego) jarmużu albo szpinaku 1 banan 3 jabłka sok z 1 pomarańczy na wierzch: nektaryna, orzechy nerkowca, chia Przygotowanie: Banana obieramy, kroimy na 3-4 części. Jabłka obieramy, kroimy na ósemki i wykrawamy
bistro mamarukoli – makaron z pesto i polędwicą – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami LASAGNE BOLOGNESE Ilość porcji: 4-5 Przygotowanie : 1 godzina 20 minut Składniki: – płaty
nietylkopasta.plrukoli – makaron z pesto i polędwicą – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami SPAGHETTI CARBONARA Ilość porcji: 2 Przygotowanie : około 20 minut SKŁADNIKI: – 200 g makaronu spaghetti
nietylkopasta.plzawsze w szafce mam mieć schowane biszkopty. Tak na czarną godzinę. Torcik Tiramisu z borówkami Ta czarna godzina nastąpiła u mnie kiedy po podjętej próbie upieczenia ciasta ze szpinakiem z przepisu znalezionego w necie, otrzymałam cegłę. Ciasto miało być na urodziny mojego znajomego a nadawało się do kosza. Było już późno wieczorem, bo wszystko robiłam po pracy. Musiałam więc myśleć
mecooksDobrze zapakowany makaron nie potrzebuje żadnych sztucznych dodatków. W przypadku makaronów kolorowych warto zwrócić uwagę na to, czym był on barwiony. Wybierajmy te makarony „kolorowane” naturalnymi barwnikami: burakiem czy szpinakiem. Czy makaron tuczy? Jak by na to nie spojrzeć, makaron to 70% węglowodanów, a reszta to białko i tłuszcze pochodzące z jaj. Prawda jest taka, że im więcej
Kate's Kitchenidealność polega na tym, że są elastyczne i nie łamią się. Są to właściwie naleśniki kukurydziane. Doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju krokietów jak i sera, dżemu czy szpinaku. Składniki: 2 jaja 150 ml mąki kukurydzianej 50 ml skrobi ziemniaczanej 50 ml mleka 100 ml wody 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ok. 20 ml oleju
Ze smakiem bez glutenucukinią i serem pleśniowym, taka typowo letnia i lekka. Zapraszam 😍. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na pizzę: Pizza z cukinią Pizza ze szparagami Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem Pizza z zielonymi szparagami Pizza z rukolą Mini pizze Pizza hawajska Pizza Margherita Pizza pszenno-żytnia Pizza capriciosa Pizza z cukinią i serem pleśniowym Czas przygotowania: 180 minut Proporcje
Kulinarne przygody Gatityrukoli – makaron z pesto i polędwicą – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami makaron z pieczonymi pomidorkami Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji : 2 Składniki: – 200 g makaronu
nietylkopasta.pl