sałatka gyros – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – kurczak z batatami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację SOS DO SAŁATKI Przygotowanie: 5 minut Składniki
nietylkopasta.plsosie śmietanowo – koperkowym → Piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych → Piersi z kurczaka w prosciutto z mozzarellą i pomidorkami → Piersi z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej i sosem pomidorowym ze szparagami → Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami
Oryginalny smakDanie dla zapracowanych, szybkie i pożywne. U mnie makaron w towarzystwie szparagów, ale poza sezonem możecie je zastąpić młodą cukinią, kalarepką, zresztą co tam Wam przyjdzie do głowy. Jeśli nie przepadacie za ostrymi potrawami proponuję również zrezygnować z chili i zrobić swoją łagodniejszą wersję
Z Hrabiną w kuchniminut. Jeśli trzeba, podlewam wodą. Po musztardę sięgam najczęściej przygotowując wieprzowinę, ale także do ryby. Znacznie rzadziej przygotowuję sos, który z powodzeniem można wykorzystać do dań z jajek lub szparagów 1 łyżka masła, 2 łyżki mąki, 1 szklanka wody 2 łyżki ulubionej musztardy, 1/2 łyżeczki przyprawy do rosołu. Masło rozpuszczam w rondelku, na niewielkim ogniu, aby się nie przypaliło
Kucharzycaczęsto są w naszym domu. Nie dlatego, że jest to jedna z najcenniejszych części mięsa wieprzowego ale dlatego, że szybko się ją przygotowuje. Polędwiczki możemy zapiec klasycznie, nafaszerować np szparagami lub przygotować w sosie własnym czy koperkowym. Polędwiczka ma dość uniwersalne zastosowanie więc mamy nieograniczone możliwości jej przygotowania. Mięso polędwiczki wieprzowej jest delikatne i kruche. Składniki: 2 polędwiczki
Kuchnia w oparachmarynować rybę i jeszcze krócej piec. Marynata nadaje łososiowi lekko słono-słodki smak i piękny brązowy kolor. Pieczonego łososia podaję z gotowanymi warzywami, takimi jak groszek cukrowy, brokuły, szparagi. Latem świetnie sprawdzi się z miksem chrupiących sałat z dressingiem cytrynowym ( przepis tutaj ). Taki łosoś jest pyszny na ciepło, ale na zimno też świetnie smakuje. Można go wziąć
Codziennik KuchennyWężymord czarny korzeń, czyli Skorzonera Wężymord czarny korzeń mało znane, warzywo korzeniowe . Smakuje jak coś pomiędzy białymi szparagami i pasternakiem. Można spożywać gotowane,surowe, pieczone , smażone. Korzeń bogaty w żelazo, miedź, wapń, witaminy A, C i E,B pomaga w trawieniu, utrzymuje zdrowe włosy, zapobiega nowotworom, chorobom serca i wielu innych. Jest bardzo sycący i nie posiada włókien
mojej kuchnimaggi oraz posypać ulubionymi ziołami. Chwilę jeszcze grillować. Wyłożyć na talerz wraz z warzywami, kaszą kuskus. Dobrze będzie dołożyć do dania wyrazisty dodatek. U mnie były to marynowane szparagi, ale równie dobrze sprawdzi się kiszony lub konserwowy ogórek
Kulinarne przemysleniaPieczarki nadziewane mięsem mielonym, piekarnika Rolada szpinakowa z serkiem i łososiem Sałatka warstwowa z makaronem ryżowym Sałatka nicejska warstwowa Sałatka królewska Jajka nadziewane pieczarkami Jajka nadziewane pasztetem z cieciorki Szparagi w szynce i galaretce Kruche babeczki z wątróbką Francuskie sakiewki z szynką
Sama słodycz i szczypta chiliKrakersy serowe gniazdka bekonowe rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami rolada serowa z mięsem mielonym paszteciki serowe paszteciki serowe z mięsem mielonym jadalne miseczki serowe tacos w serowych muszlach szparagi w boczku mini pizze z cukinii kotleciki cukiniowo-indycze keto bruschetta Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane szynką, papryką i ogórkiem
Ola la LCHFzmienia oblicze współczesnej kuchni polskiej. Czyli polskie smaki, ale lepiej doprawione i podkręcone oraz klasyki kuchni bliskowschodniej, ale z czymś znajomym. Taki piernik, ale różany, śliwkowe tiramisu czy szparagi w harrisie. Więcej o tej książce przeczytacie w mojej recenzji. Szafran, mięta i kardamon. Zioła i przyprawy w kuchni Autorka: Samar Khanafer Wydawnictwo Buchmann 7. Dietoland. Sarai Walker Dlaczego ta przygodowa
Ugotowane pozamiataneutarty ser żółty posiekane filety anchois wędzoną rybę ugotowany zielony groszek pomidora, obranego ze skórki, pokrojonego w plasterki, oczyszczonego z soku oraz pestek i przesmażonego na maśle ugotowane główki szparagów pokrojone w plasterki, przesmażone na maśle borowiki lub pieczarki uduszone w śmietanie kurki lub podgrzybki Smacznego :) Jajecznica na maśle fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka KucharskaWężymord czarny korzeń, czyli Skorzonera Wężymord czarny korzeń mało znane, warzywo korzeniowe . Smakuje jak coś pomiędzy białymi szparagami i pasternakiem. Można spożywać gotowane,surowe, pieczone , smażone. Korzeń bogaty w żelazo, miedź, wapń, witaminy A, C i E,B pomaga w trawieniu, utrzymuje zdrowe włosy, zapobiega nowotworom, chorobom serca i wielu innych. Jest bardzo sycący i nie posiada włókien
w mojej kuchnisyty obiad . Gdybyście chcieli przyjrzeć się bliżej moim innym pomysłom na tartę, zapraszam: Tarta z serem feta i kurczakiem Tarta szpinakowa z kurczakiem i pieczarkami Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta półkrucha ze śliwkami Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św. Patryka Tarta z kurczakiem, pomidorem, papryką
Grunt to przepis!nigdy nie wyrzucicie kaszy. Nie marnuje – kasza jaglana Krem selerowy z kaszą jaglaną Koktajl kokosowy z kaszą jaglaną Kasza jaglana z brokułami i masłem orzechowym Jaglana tarta ze szparagami Szarlotka jaglana Placuszki z kaszy jaglanej Podzielcie się też swoimi przepisami na niemarnowanie kaszy jaglanej Buziaki, Angelika Artykuł Nie marnuje – kasza jaglana pochodzi z serwisu 365 dni dookoła
365 dni dookoła kuchni