szparagi - 5593 przepisów (strona:275/373)

Wyraziste ogórki małosolne i kiszone 74

kiszonki – kiszoną rzodkiewkę i kiszone buraki. STAY TUNED! Polecam skorzystać z ogórków przygotowując: – zieloną sałatkę z kaszą jaglaną, brokułem i ogórkami małosolnymi FIT – roladki schabowe ze szparagami FIT Składniki na 5l słój: – 1,5kg ogórków gruntowych (jak najmniejszych) – 2l wody – 2 czubate łyżki soli (polecam kamienną niejodowaną) – 2-3 główki czosnku* – 10cm

Be Fit Be Strong
Ciasto z galaretką rabarbarową słodzoną miodem 86

Jest on delikatnie słodki, wręcz powiedziałabym, że lekki. Idealny do lekkich, wiosennych i letnich deserów. U mnie w połączeniu z rabarbarem jednak sprawdzi się też z truskawkami czy nawet szparagami. Podkreśli ich słodycz! To miód, który tak naprawdę będzie pasował do wszystkiego. WSKAZÓWKI I CIEKAWOSTKI: Im bardziej czerwony rabarbar tym będzie słodszy i smaczniejszy. Jeżeli Twój biszkopt wyszedł suchy możesz

Czarnawisienka
146.Leniwy, smaczny obiad, czyli: pieczone gołąbki bez zawijania z młodą kapustką i tartą marchewką z dodatkiem nasion chia (bez 135

Wiosna to taki piękny czas, gdy poza truskawkami, młodymi ziemniakami, szparagami i botwinką pojawiają się piękne, małe zielone głąbki kapusty. Młoda kapustka jest tania, bardzo łatwo dostępna, bo kupić ją można niemal wszędzie i jest przede wszystkim pyszna! Ja najczęściej wsuwam ją w wersji przesmażonej na masełku, lekko zagęszczonej mąką, jako dodatek do dania lub chrupię ją w surówce

Symfonia Smaków
Rustykalna tarta z rabarbarem 97

ostatnim czasie królują u nas prawdziwe sezonowe rarytasy. Na śniadanie robimy omlet ze szparagami, na drugie śniadanie wciągamy truskawkowy koktajl, a na deser serwuję obłędną rustykalną tartę z rabarbarem. Duuuużą ilością soczystego, lekko kwaskowatego … Artykuł Rustykalna tarta z rabarbarem pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Botwinka 83

mój ulubiony miesiąc na gotowanie - nowalijki, szparagi, rabarbar, tryskawki i botwinka! Zestaw, którym się karmię od rana do wieczora. A zupę z botwinką mogę jeść ciągle. Lekka, szybka w przygotowaniu, prosta i pyszna. Dziś przepis na moją ulubioną botwinkę. A gdybyście chcieli spróbować botwinki w innej odsłonie to polecam tę   zapiekankę z ryżem i botwinką . Botwinka  Składniki

Smaczny zeszyt
Poradnik ProstePesto. Afrodyzjaki co dnia 121

czekoladowy ze świeżymi malinami Poza tym zawierają hormon szczęścia – serotoninę, co przemawia za tym, by wpisać je na list najprzyjemniejszych afrodyzjaków. Wiele mówi się też o ostrygach czy szparagach, i choć nauka nie potwierdziła by w jakikolwiek sposób wpływały na nasze życie erotyczne, z pewnością ich jedzenie może być zmysłowe. Sam Casanova jadał ich podobno kilkadziesiąt dziennie! Inne produkty

ProstePesto.pl
Grillowane polędwiczki wieprzowe 85

godzin) *** *** Po tym czasie polędwiczki krótko smażymy, na mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej, z dwóch stron na rumiany kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami – u mnie zielone szparagi *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE PRZEPISY NA GRILLA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Przygotowywanie pożywnych posiłków rodzinnych. 91

dorośli) są głodne. Kiedy nie czują się szczególnie głodni, mogą nie być tak otwarci na próbowanie nowych potraw. A jeśli szukasz inspiracji na pyszne obiady to polecamy: Gotowane szparagi z jajkiem sadzonym i ziemniakami Pieczone podudzia kurczaka miodowo – musztardowe Kotlet schabowy z kością z ziemniakami i kapustą Smażona ryba w panierce z talarkami ziemniaków Prażone ziemniaki po cabańsku czyli pieczonki

ProstePesto.pl
Siekane kotleciki z dorsza 83

Wyszły bardzo dobre:) Polecam również inne przepisy z rybą w roli głównej: Dorsz w stylu Livorno (Baccalà alla Livornese)   Ryba po grecku (najlepsza) Zapiekanka makaronowa z łososiem i szparagami Dorsz bałtycki smażony na maśle czosnkowym Siekane kotleciki z dorsza  Składniki (na 8 sztuk): 300g filetów z dorsza 100g cukinii 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka majonezu

Obiad gotowy
piątkowy obiad,soliród i wężymord 140

Skorzonera nie przypadkowo bywa nazywana zimowymi szparagami, ponieważ przypomina trochę w smaku to popularne warzywo, jest jednak mniej włóknista, a dzięki większemu stężeniu błonnika i inuliny także bardziej „mączysta” oraz sycąca.  Wężymord nadaje się do jedzenia po ugotowaniu, najlepiej w skórce, gdyż wtedy zachowuje cenne właściwości. W osolonym i lekko osłodzonym wrzątku powinien przebywać około 25-30 minut. Wężymord

w mojej kuchni
piątkowy obiad,soliród i wężymord 88

Skorzonera nie przypadkowo bywa nazywana zimowymi szparagami, ponieważ przypomina trochę w smaku to popularne warzywo, jest jednak mniej włóknista, a dzięki większemu stężeniu błonnika i inuliny także bardziej „mączysta” oraz sycąca.  Wężymord nadaje się do jedzenia po ugotowaniu, najlepiej w skórce, gdyż wtedy zachowuje cenne właściwości. W osolonym i lekko osłodzonym wrzątku powinien przebywać około 25-30 minut. Wężymord

mojej kuchni
Szakszuka na ostro 93

jajka. Patelnię przykrywamy i smażymy wszystko jeszcze ok. 5 minut. Białka powinny się ściąć, a żółtka pozostać półpłynne. Szakszuke podajemy najlepiej wprost z patelni. Sprawdź przepis na: Papardelle ze szparagami i szynką dojrzewającą Smacznego! Artykuł Szakszuka na ostro pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto drożdżowe z rabarbarem 117

chrupiącą kruszonką. Albo różowego kompotu. W kuchni uwielbiam sezonowość i dlatego nie czuję potrzeby mrożenia i przechowywania rabarbaru do grudnia. Bo najlepiej smakuje teraz. Cieszę się więc smakiem rabarbaru, szparagów i najpiękniejszym miesiącem roku.    Składniki: 500 g mąki pszennej 35 g drożdży 150 ml ciepłego mleka 100 g cukru 100 g masła 2 jajka 700 g rabarbaru Kruszonka

Smakowity Blog Kulinarny
Zakręcone beziki kakaowe z truskawkami 79

coraz zieleniej, pachnie powietrze po pierwszych majowych burzach, skrzą się krople deszczu w słońcu, kwitną bzy i wybuchają słońcem pola kwitnącego rzepaku. A na straganach wciąż mnogość nowalijek, pierwsze szparagi i pierwsze truskawki, które naprawdę pachną sobą ♥ Pudełeczko tych ostatnich zabrałam do domu, pokroiłam w cząstki i ułożyłam na chrupkich z zewnątrz i ciągnących się w środku kakaowych, zakręconych bezikach

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania