szarlotki - 4330 przepisów (strona:114/289)

CIASTO JABŁKOWE Z CYNAMONEM 81

żółtka 2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny Nadzienie: 5 szt. jabłek 440 g dżemu jabłkowego z gruszką z nutą szarlotki  0,5 łyżeczki cynamonu Beza cynamonowa: 4 białka  3/4 szklanki cukru  0,5 szklanki mąki ziemniaczanej  1 łyżka cukru cynamonowego lub 0,5 łyżeczki cynamonu Przygotowanie

Ciastka - domowe słodkości
Prosta szarlotka krucho drożdżowa 66

miało być zupełnie inne ciasto, a właściwie jedna z jego warstw, ale okazało się, że jak poskładam wszystko razem to zwyczajnie będzie zbyt wysokie, na szczęście szarlotka sama w sobie okazała się po prostu pyszna. Delikatna, mięciutka i pachnąca cynamonem, częstujcie się zatem przepisem.  Składniki: 3 jaja 150 g masła lub margaryny 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej

Cynamonowe szczęście
Indyjska szarlotka bez ciasta 99

latach wzięłam się za niego. Powodem produkcji był nadmiar jabłek 😂 Jeśli tak jak ja macie nadmiar kwaśnych jabłek zróbcie deser koniecznie, do kawy - koniecznie gorzkiej będzie znakomity. Szarlotka indyjska. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szarlotka z migdałami. 109

Macie ochotę na coś słodkiego? Polecam szarlotkę. Piekłam w zeszły weekend. Pycha.  Do jabłek dodałam płatki migdałów, dla urozmaicenia, ale jeśli nie lubicie,  to można je pominąć. Od razu Was uprzedzę, że ciasto po zagnieceniu  jest dość delikatne. Ciężko po rozwałkowaniu w całości, położyć je na blaszkę.  Dlatego odrywałam po kawałku ciasta i zlepiałam. Możecie jedną

Agusiowe smakołyki
Szarlotka z kubeczka 85

Przepis na małą szarlotkę z naczynia żaroodpornego idealną na ponure dżdżyste dni, kiedy nie chce się nic ale jednak chodzi za człowiekiem chęć na coś słodkiego. Czas przygotowania: 10 min Czas pieczenia: 25 min   Składniki: (na dwie porcje każda w naczyniu o pojemności ok. 200 ml, możesz takie kupić tutaj ) 1 jabłko 30 g miękkiego masła 60 g mąki

Słodki Blog
Szarlotka z bezą i kruszonką 110

ciast. Ich smak podkręca wanilia i cynamon. Równie dobrze komponują się z bakaliami, już sam zapach podczas pieczenia przyciąga do kuchni. Tym razem mam dla Was klasyczne jesienne ciasto –szarlotkę! Mega kruche i maślane ciasto,  warstwa kwaśnego musu i słodziutka beza pod kruszonką, czy może być coś lepszego dla podniebienia ?  Nie sądzę J   Ciasto kruche na blaszkę

Wanilia i Kardamon
Jabłecznik śmietankowy na herbatnikach 104

Każde wydanie ciasta z jabłkami jest pyszne, czasami mam ochotę na tradycyjną szarlotkę a czasami na nieco odmienione wydanie ciasta z jabłkami. Zrobiłam tym razem ciasto „na bogato” tak określę. Jabłka z dodatkiem pysznej galaretki agrestowej i bitą śmietana z mascarpone a dodatkowo bez pieczenia! Rozpływa się w ustach to ciacho, więc zachęcam by takie [...] Artykuł Jabłecznik śmietankowy

Pieprzyć z Fantazją
Jabłka zapiekane pod kruszonką 75

Jabłka zapiekane pod kruszonką to przepyszny pomysł na szybki w wykonaniu deser. Miłośnicy szarlotek i cynamonu będą zachwyceni tym smakiem, aromatem i prostotą. To jest takie mini ekspresowe wykonanie szarlotki.Podawałam mój deser na ciepło z bitą śmietaną, ale można dodatkowo zaserwować do tego lody.Zachęcam by upiec takie jabłka, są przepyszne!Można upiec jabłka w naczyniu do [...] Artykuł Jabłka

Pieprzyć z Fantazją
Jabłecznik z galaretką i bitą śmietaną 107

ustach. Jeśli mamy w planach zaprosić znajomych zachęcam by takie ciasto przygotować. W moim domu ten jabłecznik znika zaraz po tym jak już stężeje. Jest bardzo popularny wśród szarlotek, [...] Artykuł Jabłecznik z galaretką i bitą śmietaną pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Szarlotka z bitą śmietaną 240

Bardzo smaczna szarlotka ( lub jak wolicie - jabłecznik ) na puszystym biszkopcie i z warstwą bitej śmietany. Bardzo lubię takie połączenia :). Użyłam tutaj papierówek z naszego ogrodu, które poddusiłam w garnku do zmięknięcia, ale nie dopuściłam, aby całkowicie się rozpadły, gdyż zależało mi, by w cieście były wyczuwalne kawałki jabłek ( ale można jabłka całkowicie rozgotować i dodatkowo zblendować, do otrzymania gładkiej masy

Opowieści z piekarnika
Ciasto kruche z połówkami jabłek 102

ciasto to coś pomiędzy KLASYCZNĄ SZARLOTKĄ , a jabłkami PIECZONYMI W CIEŚCIE KRUCHYM . Smakuje fantastycznie i sprawdzi się przy każdej okazji. Idealne na weekend do kawki i herbatki z rodziną i przyjaciółmi. Do tego ciasta najlepiej pasują winne jabłka takie jak Szara Reneta czy papierówka. Jeśli takich nie dostaniecie, to poproście w sklepie o jabłka najlepsze do ciast, które nie mają

Analiza Smaku
Proste ciasto czekoladowe z jabłkami i kakao 78

/uploads\/2020\/04\/ciasto-kakaowe-z-jablkami.jpg","recipeCategory":["Desery i wypieki","Kuchnia Polska"],"recipeCuisine":[],"keywords":["ciasto czekoladowe","ciasto jab\u0142kowe","ciasto smalec","ciasto ucierane","ciasto z jab\u0142kami","jab\u0142ka","kakao","kakaowa szarlotka","tarte jab\u0142ka","wilgotne ciasto"],"datePublished":"2020-04-12T18:29:06+01:00","nutrition":{"@type":"NutritionInformation","servingSize":"12 kawa\u0142k\u00f3w","calories":"215 kcal \/ 100 g"},"recipeIngredient":["4 jaja

ProstePesto.pl
Tarta tatin 100

tatin wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C , piec z termoobiegiem 30-35 minut . Po upieczeniu na formie położyć większy od niej talerz, odwrócić i wyłożyć ciasto. Odwróconą szarlotkę można podawać na ciepło z dodatkiem lodów, ale równie dobrze smakuje po wystygnięciu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tarta tatin pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Szarlotka z musem jabłkowym 135

serii kremowych, dość ciężkich i mocno kalorycznych ciast, naszła mnie ochota na szarlotkę. Taką pachnącą cynamonem, na mocno kruchym cieście, wypełnioną musem jabłkowym i okrytą bezową kołderką. Muszę nieskromnie przyznać, że wyszła pyszna i zniknęła w mgnieniu oka. Jako nadzienia możecie użyć domowego musu jabłkowego (taki jest oczywiście najlepszy) lub użyć gotowego – uważajcie tylko aby kupiony mus nie był

Fascynacje Ani
SZARLOTKA KRUCHO-DROŻDŻOWA 123

Szarlotka krucho-drożdżowa, to ulubione jesienno-zimowe ciasto mojej rodzinki. Odkąd trafiłam na ten przepis, bywa u nas dość często i ciągle go mało... Ma cudny, lekko drożdżowy posmak, jest bardzo wilgotne, chrupiące pierwszego dnia i rozpływające się w ustach w kolejne To ciasto z typu tych niestarzejących się, każdego dnia jest równie pyszne, może nawet smakuje lepiej, w miarę

Smaczne Zdrowe