Witam Kochani Dziś mam dla Was coś rewelacyjnego :) Ciasto marzenie-zawsze wychodzi,pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Mowa tu o szarlotce przekładanej z orzechami. Ciasto jest wspaniałe w smaku, kwaskowość warstw jabłek idealnie komponuje się ze słodyczą warstwy orzechowej. Ciasto zawsze wychodzi i gwarantuję Wam,że będziecie zachwyceni. Przepis podaję na dużą blachę,bo nie ma sensu piec tego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuJeśli jesteście wielbicielami serników i szarlotek i chcielibyście spróbować czegoś, co łączy oba te wypieki, oto jest :). Pyszna masa serowa oraz solidna warstwa jabłek z dodatkiem miodu, rodzynków i cynamonu, na czekoladowym cieście, również wzbogaconym o cynamon ( a co tam, jak szaleć to szaleć ;) ). Ciasto jest trochę pracochłonne, ponieważ pieczemy osobno spód, na upieczony wylewamy masę serową, a po wystudzeniu
Opowieści z piekarnikaWitajcie :-) Zaczyna się jesień i sezon na szarlotki :-) U mnie w domu wszyscy je uwielbiamy i jak tylko zapytam jakie ciasto pieczemy, to mąż zawsze chętny na ciasto z jabłkami. Tym razem zrobiłam w wersji z budyniowa pianką. Robiłam już takie jagodami , malinami i z makiem . Wszystkie smakują rewelacyjnie :-) Polecam i życzę Wam miłego poniedziałku :-) Blaszka 23x33 cm Składniki
kruche babeczkiJeśli masz ochotę na chwileczkę zapomnienia ......to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na szarlotkę z budyniem :) Delikatne ciasto , chrupiące z wierzchu z dodatkiem budyniu sprawia ,że ciasto to figuruje u nas na TOPIE najlepszych ciast. :) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 min. + 45 min. Składniki: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl
Różne smaki w kuchnibiblioteki pozycje, cieszę się tym czasem dla siebie, dla swojej pasji, dla chwili wypoczynku. To chyba najlepszy jabłecznik, jaki udało mi się upiec kiedykolwiek. Wielokrotnie próbowałam udoskonalić zwykłe szarlotki w zakresie ciasta, ale zawsze coś mi w nich nie pasowało. Tym razem wypiek udał się bez dwóch zdań. Składniki: 2 szklanki mąki ¾ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Raj dla Podniebieniamożna zrobić szarlotkę bez jabłek? :) Ja spróbowałam i wyszła wyśmienicie ! Połączenie soku jabłkowego i kremu karpatkowego dało zadziwiający efekt. Składniki na biszkopt: 8 jajek ¾ szklanki mąki tortowej ¾ szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, wsypując powoli cukier. Następnie dodać żółtka i obie mąki
Tradycyjna KuchniaJeśli masz ochotę na chwileczkę zapomnienia ......to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu na szarlotkę z budyniem :) Delikatne ciasto , chrupiące z wierzchu z dodatkiem budyniu sprawia ,że ciasto to figuruje u nas na TOPIE najlepszych ciast. :) Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 min. + 45 min. Składniki: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl
Różne smaki w kuchniniedzielne ciasto proponuję szarlotkę z bezą :) Zapraszam na jeszcze cieplutki przepis. Czytaj więcej
Ana Mari's worldKruszonka to idealny składnik do wykończenia różnego rodzaju ciast – szarlotki, ciasta drożdżowego, ale może być też wykorzystana jako dodatek do pieczonych owoców np. jabłek. Przygotowanie kruszonki, wbrew temu co może się wydawać jest niezmiernie proste, nie zajmie zbyt dużo czasu, a z całą pewnością wzbogaci i doda słodkości naszym potrawom. Sprawdźcie sami, jaki to jest proste… Poniżej znajdziecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Karnawał to nie tylko pączki, faworki i oponki .... Ja zrobiłam frytki ....ale nie są to zwykłe frytki, tylko z jabłuszka, chrupiące aromatyczne i pachnące szarlotką, o tak! ...moje dziecię ukradło całą miskę i zabrało do pokoju.... a ja tylko zdążyłam spróbować...... takie dobre ! Na słodką przekąskę idealne. Składniki: 3-4 sztuki twardych jabłek 3 żółtka 3 białka 1 łyżeczka soku
Wanilia i KardamonJabłecznik z budyniem. Edyta Guhl. Szarlotkę lub jabłecznik piekę najczęściej jesienią, wtedy jabłka są dojrzałe i przepięknie pachną. Najsmaczniejsze są ciasta z Antonówką, ale inne stare odmiany też dobrze smakują, najgorzej wychodzą ciasta z woskowanymi jabłkami z Nowej Zelandii lub Południowej Afryki. Podobno jabłko do ciasta powinno byc twarde i kwaskowe. I takie sa moje jabłuszka
dolcevitainmykitchenSzarlotka z dużą ilością jabłek <3 W tym cieście najważniejsze są właśnie owoce, im więcej tym lepiej, pyszniej :) Obowiązkowo z cynamonem! Łatwa i szybka do zrobienia, najlepsza z dodatkiem jabłek miękkich, będą świetnie rozpływać się w buzi po upieczeniu. Polecam :) Ps. Jeśli tak jak ja lubicie zakupy, hurtownia odzieżowa to coś dla Was. Bogaty asortyment
Domowa cukiernia EwyPierwsze jesienne jabłka już się pojawiają na straganach. O tej porze szczególnie kuszą mnie kwaśne antonówki, które idealnie nadają się do wszelakich szarlotek, jabłeczników i musów. Można je także suszyć, by długimi jesienno-zimowymi wieczorami rozkoszować się gorącą herbatą z plasterkami jabłka i cynamonem... Jeśli szukacie prostego przepisu na weekendowe ciasto, polecam upieczenie tego jabłecznika. Poradzi sobie
Obiad gotowyjest z sernikiem ale jabłecznik wiedzie prym. Polecam wszystkim bardzo gorąco bo ciasto jest bardzo oryginalne i smakuje wybornie. Przepis pochodzi z książki "Podróże kulinarne. Kuchnia węgierska" Szarlotka budapesztańska. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie