Raj dla podniebienia! oczywiście miłośników wołowiny. T o kolejna propozycja z wykorzystaniem wołowiny krzyżowej QMP od Dobrej Wołowiny . Bardzo kruche i delikatne, pełne smaku.
Dzieje kuchennej WiewióryWołowina QMP jest niesamowita, bardzo smaczna i daje mnóstwo możliwości. W tym przeświadczeniu utwierdziła mnie przesyłka od Dobrej Wołowiny i mięso, które w niej znalazłam
Dzieje kuchennej WiewióryWspólne pieczenie pierniczków to wielka frajda , o czym mieliśmy okazję przekonać się z chłopakiem przed Świętami. Nigdy wcześniej nie robiłam tych kultowych Bożonarodzeniowych ciasteczek , choć samo
Za drzwiami kuchniKochani już za chwilę Zmartwychwstanie Pańskie, z tej okazji chciałabym Wam złożyć zgodnie ze zwyczajem najserdeczniejsze życzenia. Niech będą spokojne, wesołe i pyszne. Niech będą zgodne
pieprzny smaczekWróciliśmy do życia. Wczorajszy dzień był przełomowy. Myślałam, że coś się złego z Synciem dzieje, jakby ledwo przytomny, w półśnie, ciągle tylko mówił, że boli go
Dzieje kuchennej WiewióryCiasto oczy Carycy, w sumie nie wiem skąd się wzięła ta nazwa.. ,ale ważne że ciasto jest mega smaczne i efektowne. Cieszy oko i podniebienie
Takie tam pichcenieWielkanoc bez babki to nie Wielkanoc. Baby bywają herbaciane, piaskowe a czasem drożdżowe, a jak te ostatnie to z jedynego słusznego przepisu czyli tego z maminego
Dzieje kuchennej WiewióryBabka ucierana z dodatkiem kisielu cytrynowego. Przepis ze starego numeru Poradnika Domowego. 4 jajka 125 g margaryny 2 duże opakowania kisielu cytrynowego (na 3/4 L) 2
Praktyczna plJeśli spodobał się Wam pomysł na domowe ciasteczka markizy , dzisiejsze zajączki pewnie też przypadną Wam do gustu. Do ich zrobienia potrzebne będzie kruche ciasto, krem, nieco
CiastkozercyMuszę przyznać, że nie jestem dobra w robieniu prezentów. Nigdy nie jestem pewna czy dobrze wybrałam, dlatego to zadanie pozostawiam innym, a sama wolę przygotować coś
Pełny talerzNigdy jeszcze nie robiłam zapiekanego pasztetu. Poczytałam, poszperałam trochę i oto jest. Podobno dobry pasztet musi być tłusty. Ja wybrałam różne mięsa niekoniecznie bardzo tłuste
Kuchnia BeatyPo raz pierwszy w tym roku obudził mnie świergot ptaków. Ogrzewanie nie włączyło się ani razu ciągu nocy więc i nie kaszlałam rano. Słońce dodało mi
Dzieje kuchennej WiewióryMigdały w kolorowych chrupiących polewach dostałam od znajomego z Włoch - podobno rozdaje się je tam na ślubach jako upominek od państwa młodych dla gości - na szczęście
CiastkozercySałatka idealnie nadaje się na nadchodzące święta, ale także jest fajnym pomysłem na codzienną/weekendową przekąskę. Czytaj więcej »
Ana Mari's world