Pieczarki faszerowane są łatwą i szybką przystawką. Można je dowolnie wypełniać. Polecam już z wcześniejszego posta PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM Dziś przygotowałam pieczarki faszerowane
potrawyregionalneJeśli lubicie ziemniaki to ta sałatka ziemniaczana jest dla Was. Dołączyła ona do grona poniższych sałatek z ziemniaków. Polana sosem o smaku curry jest naprawdę pyszna
potrawyregionalneRoladki z piersi kurczaka bądź indyka można faszerować na wiele sposobów. Poniżej przedstawiam parę propozycji. Dziś ta mniej "wykwintna" ale zarazem
potrawyregionalnePropozycja na szybki i lekki obiad. Jeśli lubicie ryby, curry i kokosowy smak to danie będzie dla Was. Składniki: filet z dorsza (bądź innej
potrawyregionalneSmaki dzieciństwa... Dziś klimaty ziemniaczane. Zapewne jedliście kiedyś babkę ziemniaczaną przyrządzaną przez dziadków lub rodziców... Chrupiąca z zewnątrz, pachnąca, idealna zarówno na ciepło jak i na
potrawyregionalneCzas Świąt Wielkanocnych to zapach pieczonych ciast. Mazurki, baby drożdżowe i serniki. U mnie też dziś pachniało... oj pachniało. Serem, makiem, bakaliami ;-) Jutro Wielkanoc... a połowy
potrawyregionalneA może by tak kurczaczka? Kurczak pieczony często gości na naszych stołach. Szybko,łatwo i już. Spróbujcie urozmaicić jego podanie nadziewając go wątróbką (oczywiście jeśli
potrawyregionalneZiemniaki są wdzięcznym tematem do kuchennych inspiracji. Wykorzystuje się je na bardzo wiele sposobów. Dziś jeden z nich. Pyszne faszerowane ziemniaki. Ja do
potrawyregionalneCo by tu zrobić z zakupionym wędzonym rekinem? Można po prostu go zjeść i już. Albo... przyrządzić pyszną ziemniaczaną sałatkę ;-) Składniki: 40 dkg wędzonego rekina
potrawyregionalnePolecam pyszną sałatkę ziemniaczaną z łososiem . Własnoręcznie zrobiony majonez i smak małosolnego ogórka nadały sałatce wyśmienity smak. Idealna na przyjęcia jak i rodzinną kolację
potrawyregionalneKrólik jest bardzo delikatnym i miękkim mięsem. Białko mięsa króliczego jest w 90% przyswajalne przez organizm człowieka. Charakteryzuje się małą zawartością cholesterolu w porównaniu do mięsa
potrawyregionalnePyszna, pełna warzyw i kolorowa sałatka brokułowa . Podana z sosem czosnkowym jest po prostu rewelacyjna. Składniki można oczywiście komponować wedle swoich smaków. Ja proponuję poniższy
potrawyregionalnePieczone żeberka w pysznym, gęstym słodko-ostrym sosie. Zioła, imbir, czosnek, miód, ostra musztarda i wędzona papryka dały wyśmienity smak. Dodanie sosu sojowego i angielskiego
potrawyregionalneNóżki w galarecie , zimne nóżki albo galaretka wieprzowa. Występują pod różną nazwą ale smakują tak samo. Ta świetna, zimna przystawka znana jest chyba wszystkim.
potrawyregionalneDziś wariacja z grillowaną białą kiełbasą. Zazwyczaj jemy ją na Święta w żurku. Można ją też upiec lub ugotować. Proponuję trochę inne i efektowne jej podanie
potrawyregionalne