Właściwie to już nie kupuję wędlin. Jak sobie pomyślę co tam może być…. to wolę chleb z masłem No chyba, że wędlina domowa…. szynka
UgotujmyTo.plW czasie ostatniego pobytu u Rodzinki udało mi się dogrzebać do jednego z przepisów, który zawsze będzie mi się kojarzył z moją młodością. Jest to Stefanka
UgotujmyTo.plZwariować można z tą pogodą. Prawie początek maja a ciągle jest zimno. Ostatnio w nocy było 4 stopnie… masakra jakaś. Fajnie, że już drzewa i
UgotujmyTo.plSerniki od zawsze należały do moich ulubionych ciast. Pamiętam z dzieciństwa smak tych ciężkich serników kupowanych w cukierniach i tych klasycznych robionych w domu. Czasy jednak
UgotujmyTo.plUwielbiam mieć w zanadrzu przepisy sprawdzone i takie, których przygotowanie nie wymaga dodatkowego wyjścia na zakupy… jak ta babka marchewkowa. Kilka składników, które zawsze są
UgotujmyTo.plW ostatnim poście pisałam, że ze względu na notoryczny brak czasu najbardziej pasują mi szybkie do przygotowania przepisy… ale jak mam wolną chwilkę to lubię
UgotujmyTo.plWreszcie na Wyspy przyszła wiosna :)! Świeci słońce i nie pada. Temperatura około 20 stopni więc szału nie ma ale narzekać nie będę:)! Staram się wykorzystać maksymalnie
UgotujmyTo.plDwuwarstwowy sernik czekoladowy „mokka” nie tylko fantastycznie się prezentuje ale też nieziemsko smakuje. Absolutna doskonałość:)! Mój sernik miał większą część masy czekoladowej i bardzo
UgotujmyTo.plW ostatni weekend zrobiłam proste do przygotowania i nieprzyzwoicie słodkie ciasto 3 bit. Jest tak słodkie, że można zwariować, ale nie można sobie odmówić kawałka ;)! Na
UgotujmyTo.plJak każdy chyba lubię pierogi z kapustą i grzybami… ale już z ich lepieniem jest gorzej…. Jest to dla mnie bardziej konieczność niż przyjemność
UgotujmyTo.plPrzyznam się bez bicia, że mojito jest moim ulubionym drinkiem. Po pierwsze łączy się z wspomnieniami fantastycznych wakacji. Po drugie to idealne dla mnie połączenie smaków
UgotujmyTo.plI okazało się, że na Wyspach ten lipiec jest podobno najsuchszym od 250 lat! Przy temperaturach sięgających 30 stopni mało ludzi jednak narzeka, bo wszyscy pamiętają
UgotujmyTo.plTo najlepszy sernik nowojorski, jaki do tej pory jadłam Delikatny, jedwabiście kremowy i bardzo wilgotny…. Zastanawiałam się czy nie podać go z jakimiś owocami czy
UgotujmyTo.plZapraszam na sernik, przygotowany specjalnie na konkurs Almette, z wykorzystaniem serków Almette z gruszką i jabłkiem. Sernik na zimno, jabłkowo-gruszkowy przygotowałam na spodzie z ciasteczek
UgotujmyTo.plRafaello uwielbiam, jak zresztą wszystko co kokosowe To ciasto jest znane i lubiane i każdy ma jego własną wersję. Ja przepis na rafaello dostałam od mojej
UgotujmyTo.pl