Pyszna, soczysta, pachnąca świętami szyneczka w cudownej glazurze :) Goździki, wino i miód nadają jej wspaniały aromat. Można ją jeść na ciepło (np. z sosem) oraz
Moje Kuchenne Rewelacjeskładniki: 350 g mąki orkiszowej lub pszennej 35 g maku 30 g migdałów 120 g cukru pudru 30 g mąki ziemniaczanej 3 żółtka 50 ml kefiru
Domowy Smak JedzeniaPrzyzwyczailiśmy się, że święta to karp, barszcz i pierogi z kapustą... a może by tak zastawić wigilijny stół wege potrawami? Artykuł 18 grudnia – WEGE BAZAR Święta
COOKMAGAZINEProsta przekąska, doskonałe danie na przyjęcie, ciekawa opcja na kolecję. Faszerowane pieczarki. 4 duże pieczarki 1 szalotka 1 ząbek czosnku Granat 1 puszka pomidorów Kapary Pieprz
MarcinChefZbliżają się święta i każdy chce podarować bliskim prezenty. Każdy marzy, żeby ten czas spędzić w gronie rodziny i najbliższych osób. W tym roku moje święta
kuchniabellissima.wordpress.comCiasto o zimowym aromacie :) Świetnie się sprawdzi w czasie nadchodzących świąt. Czytaj więcej »
Kasia SarnaJestem fanką wegetariańskich pasztetów i piękę je bardzo często. Nawet mięsożercom smakują bardziej, niż tradycyjne mięsne pasztety. Przepis pochodzi z książki „Jaglany detoks…kolejny
Mienta blogZbliża się czas śledzi i pierników. Niestety nie każdy może sobie pozwolić na czasochłonne przygotowywanie potraw. Dlatego też pomyślałam, że warto wykombinować jakąś szybką rybną sałatkę
Dzieje kuchennej Wiewióryskładniki: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru 1 jajko 55 g miodu 25 g świeżych drożdży 50 g masła, miękkiego 2 łyżeczki przyprawy
Domowy Smak JedzeniaMoja ulubiona masa do kruchej tarty, to właśnie ta czekoladowo-orzechowa. Niezawodny babciny przepis. Pierwszy raz postanowiłam wzbogadzić przepis o jabłka i granat. To naprawdę świetne
Mienta blogCzas przegryść śledzikiem wszystkie ostanie słodkości na blogu. Proponuję śledź marynowany z cebulą, a właściwie z trzema rodzajami cebuli, białą, czerwoną i porem. Śledź w occie
codojedzeniaskładniki na spód: 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g cukru pudru 110 g masła 1 jajko 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyża
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 500 g mąki pszennej; 200 g cukru pudru; 200 g płynnego miodu (u mnie wielokwiatowy); 120 g miękkiego masła; 1 jajo; 10 g sody
Gospodyni MiejskaWitam Kochani Dziś przychodzę do Was z przepisem na wspaniałe ciasto, które rozpływa się w ustach. Robi się je szybko, a na drugi dzień jest mięciutkie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuTo było jedno z lepszych ciast marchewkowych jakie jedliśmy. Bardzo wilgotne, aromatyczne, świetne do kawy. Ciasto które trzeba upiec chociaż raz, jesienią lub zimą. Już sam
Mienta blog