suszone pomidory - 10498 przepisów (strona:333/700)

Ziemniaczki zasmażane z suszonymi pomidorami i selerem naciowym 133

coś smażonego, typu kotlet i sosu brak. W takiej sytuacji proponuję odmienić ziemniaczki a będą one nie tylko efektowne ale i smaczne. Składniki: Dowolna ilość ugotowanych ziemniaków Kilka suszonych pomidorów z oleju Kilka gałązek selera naciowego 2 ząbki czosnku Oliwa spod pomidorów Wykonanie: Na patelnię wylewamy niewielką ilość oliwy, przesmażamy pokrojone pomidory, seler naciowy i szklimy przeciśnięty przez praskę

Smaki Ewy
7 przepisów na przetwory z pomidorów, które musisz wypróbować 172

roku zapewne również pojawi się coś nowego na blogu. Tymczasem zapraszam Was na 7 sprawdzonych przepisów - proste, smaczne, bardzo pomidorowe :-) KONCENTRAT POMIDOROWY (PRZECIER) Ketchup pomidorowo-śliwkowy Suszone pomidory w oliwie Orientalny ketchup z mango Chutney pomidorowo-brzoskwiniowy Ketchup warzywno-owocowy Dżem pomidorowy z lawendą i limonką Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Sałatka z bobou i pesto 249

Wykonanie pesto: Do blendera wrzucamy liście bazylii oraz pietruszkę. Następnie wsypujemy orzechy nerkowca i czosnek, solimy i dodajemy tak 2-3 łyżki oliwy. Może być więcej. Można dodać suszone pomidory.  Całość blendujemy. Gotowe pesto wykładamy łyżką na talerz z bobem i sałatą

Kulinarna rozmowa
Genialny dżem & Relacja Kraków. 194

jagnięciną i sosem czosnkowym, ten smakował mistrzowsko i aż, żałuję, że nie wzięliśmy takich więcej na drogę :D a na wynos podało na pomidorowego (farsz z ziemniaków, kolendry, suszonych pomidorów o ile dobrze pamiętam), dyniowego (kasza bulgur, pestki dyni...i nie pamiętam) oraz ze śliwką i różą   Niestety nie udało nam się spróbować hummusa w Hummus Amamamusi

More food, love and dreams
Lekki przepis na gorące dni 213

robić kolejnego obiadu, bo w taką pogodę nie ma ani siły ani chęci ;) Do przygotowania naszej rolady będziemy potrzebowali : 20 g. drożdży 75 ml. oliwy z pod suszonych pomidorów (może być zwykła) 10 g. soli 100 g. szynki (opcjonalnie) 200 g. sera żółtego (ja użyłem mozzarelli w kostce) 500 g. mąki 400 ml. jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku szczypiorek

Full Smaku
Nadziewany pieczony kurczak 238

aromat; można też wymieszać różne rodzaje) – około 400-500 ml białego wina   Składniki Nadzienia: – oliwa z oliwek – cebula – drobno posiekana – około 200g suszonych pomidorów – 2 puszki po 400 g białej fasoli – odsączyć i osuszyć – około 150-200 g kiebłasy chorizo, obranej i pokrojonej w drobną kostkę* – 2-3 ząbki

Pociąg Do Kuchni
Focaccia pietruszkowa z słodko kwaśną cebulka duszoną w piwie 226

Focaccia to potrawa kuchni włoskiej, rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Przeważnie   przygotowuje się bez dodatków tylko    z solą, ziołami polanego oliwą ciasta, albo z suszonymi pomidorami i oliwkami. Ja zrobiłam ją po swojemu, do ciasta pietruszki zielonej dodałam, a na wierz cebulkę słodko kwaśną duszoną w piwie poukładałam. Ciasta palcami nie uciskałam tylko w kratkę

Moniki Smakołyki
Makaron z cukinią i suszonymi pomidorami 143

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 200g makaronu np. fidellini 1 duża cukinia 1 cebula ½ słoiczka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 35g orzechów pinii parmezan Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cukinię myjemy i kroimy w pół talarki. Pomidory odsączmy i kroimy na paseczki. Cebulę kroimy

kulinarnyswiatdomi
Focaccia z rozmarynem 221

Focaccia. Bardzo puszysta, z chrupiącą skórką. Znakomita zamoczona w dobrej oliwie, świetna z szynką, suszonymi pomidorami  i dodatkiem jakiegoś zielska. Można ją po upieczeniu zamrozić a po rozmrożeniu podgrzać, zawiniętą w folię, w piekarniku. Z tej porcji upieczemy dwie okrągłe ( ok 25 cm średnicy) lub dwie prostokątne focaccie.  Robiłam z połowy porcji, w prostokątnej foremce. Na podstawie

Stare Gary
Smażona sałatka 149

Składniki: cebula (1 szt. duża) kapusta włoska (2 liście) zielona papryka (1/2 szt.) suszone pomidory (5 szt.) papryczka pepperoni (1/4 szt.) sól pieprz oliwa z oliwek Czas przygotowania: 25 min. Liczba porcji: 2 Przygotowanie:  Cebulę, kapustę i paprykę myjemy, a następnie kroimy. Wrzucamy na patelnię, dolewamy oliwę i smażymy na średnim ogniu mieszając co jakiś czas. W trakcie

Weganka gotuje
Pasztet z soczewicy i kaszy jaglanej z gruszkami 190

Składniki: czerwona soczewica (1 szklanka) kasza jaglana (1 szklanka) gruszki (2 małe lub 1 duża) marchewka (2 sztuki) czosnek (2 ząbki) suszone pomidory w zalewie (6 sztuk+dwie łyżki zalewy) ziarna słonecznika (4 łyżki) gałka muszkatołowa sól  pieprz woda Czas przygotowania: 2 h Przygotowanie: Do garnka wsypujemy soczewicę. Dodajemy do niej obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę. Wlewamy

Weganka gotuje
Mój pierwszy raz z See Bloggers 189

ustach, poznawaliśmy nowe smaki i uczyliśmy się jak doceniać każdy składnik. Joseph wprowadził nas w prawdziwą ekstazę kulinarną i przygotował razem z nami dorsza pieczonego z kolendrą, suszonymi pomidorami i oliwkami, młode ziemniaki smażone z jadalnymi kasztanami na klarowanym maśle oraz blanszowany szpinak z mlekiem kokosowym. Wszystko idealnie wyważone, doskonałe i pyszne. W czasie gotowania opowiadał nam anegdoty

Food Square
Krewetki z suszonymi pomidorami 145

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 250 g krewetek 50 g masła 2 duże ząbki czosnku 5 sztuk suszonych pomidorów pieprz, sól Krewetki opłukać. Na rozgrzanej patelni roztopić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone pomidory. Podsmażyć mieszając. Po 2-3 minutach dodać krewetki. Smażyć po kilka minut

kulinarnyswiatdomi
Wołowe gołąbki z suszonymi pomidorami i borowikami z pęczakiem 180

się, że ta wersja skradła serca moich mężczyzn :) Składniki: farsz 1 średnia młoda kapusta 500 g mielonego wołowego mięsa ( zmieliłam łopatkę) 40 g suszonych borowików 50 g suszonych pomidorów 200 g kaszy pęczak  3 jajka sól i pieprz do smaku 500 ml bulionu wołowego 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka pasty z papryki chilli 2 liście laurowe

Niezły Młynek
Relacja z SeeBloggers 25-26.07.2015 238

kolor? :) Kolejne wrsztaty prowadził Joseph Seeletso. Józek to równy gość. Widać było, ze gotowanie to jego pasja, aż miło było patrzeć na jego kulinarne wyczyny. Dorsz pieczony w suszonych pomidorach z ziemniakami i kasztanami oraz szpinakiem blanszowanym w mleku kokosowym był chyba najlepszą potrawą, jakiej w życiu próbowałam. Wołowina medium rare podana na soczewicy z warzywami z dodatkiem salsy

Zawsze głodna!