szkl soczewicy kilka kawałków suszonych pomidorów z oliwy sól pieprz pieprz ziołowy szczypta tymianku 2 ząbki czosnku Soczewicę namoczyć na kilka godzin. W garnku zalać soczewicę czystą wodą dodać sól i gotować aż do miękkości ok 30 min. Pomidory pokroić na mniejsze kawałeczki, czosnek posiekać i dodać do soczewicy wraz z przyprawami, odparować z nadmiaru płynu, tak by była
Gotowanie jest łatweszklanki letniej wody 2 łyżeczki suszonych drożdży 3 szklanki mąki 2 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki cukru ulubione dodatki (u mnie czerwona cebula, czerwona papryka, zielone oliwki, suszone pomidory) mozzarella oregano parmezan Przygotowanie : Wodę wlać do dużej miski, wsypać drożdże i dokładnie wymieszać. Dodać cukier, wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać mąkę i sól
Codzienne Gotowaniekapuścianej, dobrze też smakuje w barszczu. Świetnie sprawdza się jako dodatek do: sałatek, dań warzywnych, mięs, makaronów, kasz- np.dań jednogarnkowych. Kotlety, pasztety, pasty z ciecierzycy i suszonych pomidorów, gulasz czy ciecierzyca smażona to kolejne wykorzystanie tego cennego warzywa. Jak sami widzicie, sposobów na ciecierzyce jest dużo, jednak, jeżeli ktoś jej nigdy w życiu nie jadł, polecam
Pause Gotowanie!rukola, ser pleśniowy, miód, rukola, spróbujcie także połączenia podobnego, tylko, że zamiast gruszki użyjcie marynowanych buraczków. Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Surówka z marchewki
Moja smaczna kuchniadobrym czerwonym winem? Składniki -500 g mąki chlebowej -2 łyżeczki miodu spadziowego -1 łyżeczka soli -20 g drożdży -3 łyżki oliwy z oliwek -40 g suszonych pomidorów -130 g oliwek bez pestek -1 żółtko W dużej misce wymieszać mąkę, miód, sól oraz drożdże.Dodać kolejno ciepłą wodę i oliwę. Przez 5 minut wyrabiać ciasto, na zwartą i lśniącą
Z Kuchni Do Kuchnisłodkimi, uprażonymi płatkami migdałów - jednym słowem - pychotka. Przepis na tę zupę pochodzi z książki "Zupy na każdy dzień roku" o której już wspominałam przy okazji zupy pomidorowej z suszonymi pomidorami . Składniki: Zupa: 1 średnia cebula 500g marchewki pół opakowania śmietanki kokosowej (20-30g) kawałek świeżego imbiru 1 łyżeczka mielonej kolendry 500ml bulionu warzywnego pół puszki mleczka kokosowego (200ml
Codzienne GotowanieZapraszam na kolejny, tym razem już nieco wiosenny zestaw jedzonka do pracy. Śniadanie : serek wiejski z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i kaparami. Lunch : makaron z zielonym pesto i zielonymi warzywami gotowanymi na parze (brokuł, groszek, szparagi). Przekąska : krakersy. Smacznego
Codzienne Gotowaniepracy), dlatego moje zestawy składają się ze śniadania, lunchu i przekąski, którą zazwyczaj zjadam po południu, pod koniec dnia. Śniadanie : Roladki z szynki z kremowym serkiem i suszonymi pomidorami Lunch : Stir-fry z kurczaka z papryką Przekąska : Brokuły i pomidory Smacznego
Codzienne Gotowanieodlać olej. Dosmacz solą. Dodaj pieprzu ziołowego SKWORCU Poszarpaną natkę pietruszki, bazylię. Dokładanie utrzyj pastę. Posmaruj swoje pieczywo. U mnie wspomniane wyżej krakersy pomidorowe. Dołożyłam oliwek, dołożyłam suszonego pomidora! Smacznego! Na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnipopularny, w Polsce niestety mniej. Należy pamiętać, że kasza ta zawiera sporą ilość glutenu, więc nie każdy może cieszyć się jej smakiem. SKŁADNIKI: 1/2 szkl kaszy Bulgur 10 suszonych pomidorów w oliwie 1 mały świeży ogórek (gruntowy) 6 plastrów szynki parmeńskiej 2 małe brzoskwinie (najlepiej z własnego sadu) 1 łyżka octu balsamicznego 2 garści rukoli A jak to zrobić
Kuchnia w opałachSkładniki: 4 plastry karkówki 2 garście suszonych słoik suszonych pomidorów łyżka rozmarynu RAFEX 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% łyżka mąki sól, pieprz Sposób przygotowania: Grzyby płuczemy. Zalewamy dwoma szklankami wody. Mięso lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Wkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni
Pobite gary Barbaryopakowanie proszku do pieczenia – sól, pieprz, zioła prowansalskie, czarnuszka – 75 g startego sera – 75 g papryki pokrojonej w kostkę (możecie dać inne warzywa np. suszone pomidory itp) – 75 g salami lub szynki (ja pominęłam) Mąkę wraz z proszkiem, serkie, olejem oraz mlekiem umieszczamy w misce i mieszamy łyżką do otrzymania jednolitej konsystencji. Dodajemy przyprawy
Szybko Tanio SmacznieRoladki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym, suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i aromatem czosnku sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Nie ukrywam, ze bardzo lubię to danie z racji łatwości przygotowania. Składniki na jego przygotowanie zawsze znajdę w lodówce więc jeśli nie mam weny do wymyślania obiadu
Pyry na GazSkładniki: 175g płatów śledziowych w oleju, 5 mniejszych ogórków konserwowych, 100g papryki konserwowej, 1 czerwona cebula, 50g suszonych pomidorów, garść natki pietruszki, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, pieprz, olej, cytryna. Przygotowanie: Śledzie i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć
W kuchni u Monikigryczaną. Do tego ogórek kiszony... Pyszne danie, zasmakuje każdemu. 1 kg chudej szynki wieprzowej Marynata: Przyprawa czerwona do mięs Olej smakowy -pomidor czosnek bazylia Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią Czosnek granulki Do duszenia: Cebulka liofilizowana ( kupuję w KLIK ) Sól 2 liście laurowe 3 ziela angielskie parę kulek pieprzu
Takie tam pichcenie