surówka - 20359 przepisów (strona:69/1358)

Grillowa surówka z młodej kapusty. PRZEPIS 54

Dzięki dressingowi z sokiem z cytryny ta surówka z młodej kapusty jest bardzo odświeżająca. Świetnie pasuje do grillowanych lub pieczonych mięs, wędlin i ryb. Przepis na grillową surówkę z młodej kapusty Składniki: 1 niezbyt duża główka młodej kapusty, 2 średnie marchewki , 1 mała cebula, pęczek koperku, sok z połowy cytryny, 4 łyżki oleju, sól, pieprz. Jak zrobić grillową surówkę(...)kapusty? Kapustę drobno poszatkuj, przełóż do miski. Cebulę bardzo drobno posiekaj, oprósz solą, rozgnieć nieco na desce przy pomocy widelca, dzięki temu zmięknie i puści sok, który nada aromatu surówce. Dodaj do kapusty. Dodaj również marchewkę startą na grubych oczkach oraz posiekany koperek. W drugiej misce wymieszaj trzepaczką olej i sok z cytryny, dressingiem polej warzywa, dopraw solą i pieprzem

Kulinarna Polska
Surówka z ogórków kiszonych i papryki 53

Surówka z ogórków kiszonych i papryki to prosty i bardzo smaczny dodatek do obiadu. Wystarczy kilka minut aby ją przygotować. Polecam! Składniki: 6 średnich ogórków kiszonych 1/2 czerwonej papryki 1/2 cebuli 3 łyżki ojeju rzepakowego 1 płaska łyżka płynnego miodu szczypta chili sól pieprz Przygotowanie: Ogórki kiszone pokroić na cienkie plasterki i przełożyć do miseczki. Dodać drobno pokrojoną czerwoną paprykę(...)posiekaną cebulę, szczyptę chili, miód i olej rzepakowy. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mizeria → Surówka z marchewki i jabłka → Surówka z kiszonej kapusty → Surówka Colesław → Bób z suszonymi pomidorami Artykuł Surówka z ogórków kiszonych i papryki pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Surówka z kapusty z papryką i ogórkiem 462

Surówka z kapusty z papryką i ogórkiem Dziś mam dla Was kolejny przepis na szybką surówkę z białej kapusty. Surówka z kapusty z papryką i ogórkiem to pyszny dodatek do drugiego dania. Jej przygotowanie jest bardzo proste. Kilka chwil i surówka gotowa. Moja rodzina ją bardzo lubi. Polecam podać ją np. do schabu w sosie własnym i gotowanych ziemniaków. Spróbujcie(...)posiekany szczypiorek, startą na dużych oczkach paprykę, majonez, chrzan i jogurt. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy składniki w misce. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku. Smacznego The post Surówka z kapusty z papryką i ogórkiem first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
„Mandaryńska” surówka z czerwonej kapusty z dynią 93

votes) „Mandaryńska” surówka z czerwonej kapusty z dynią Surówki to u moich chłopaków ciężki temat. Nie zawsze dobrze wchodzą, zdecydowanie są zwolennikami gotowanych, smażonych lub pieczonych warzyw Tak więc żeby zechcieli uraczyć się surówką do obiadu muszę się nieźle nagimnastykować . Surówka „Mandaryńska” z czerwonej kapusty i dyni jest jedną z niewielu które dość chętnie zjadają(...)majonez. Wymieszaj i odstaw na około 10 minut. Ponownie wymieszaj. Serwuj jako przystawkę lub dodatek do dań głównych. Polecam do pieczonej kaczki Smacznego!     Artykuł „Mandaryńska” surówka z czerwonej kapusty z dynią pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kurki, owies i schabowy… ciekawi? 94

faworytem. Ten obiad jest bardzo prosty, a smakuje jak luksusowe danie. Uwielbiam takie jedzenie! Niby coś nowego, a w sumie znajome smaki w nowej osłonie. Oczywiście do obiadu zrobiłam surówkę. Jest to surówka z modrej kapusty. Trochę bardziej fioletowa kapusta o szpiczastym kształcie, w smaku delikatniejsza niż czerwona odmiana. Ostatnio często ją kupuję. Coleslaw jest z niej idealne! Ryż(...)kurkami 4 porcje Składniki: 250 g nasion owsa 400 ml wody 300 g kurek 1 duża cebula 1 łyżka świeżego tymianku 1 łyżka natki pietruszki 2 łyżki masła Surówka z czerwonej kapusty stożkowej 300 g czerwonej kapusty stożkowej 100 g pora 2 jabłka 100 g majonezu domowego, tutaj przepis 2 łyżki soku z cytryny sól i czarny pieprz do smaku

codojedzenia
Surówka z selera, jabłek i ogórków – kuchnia podkarpacka 67

Surówka z selera, jabłek i ogórków – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Gołęczyna, gmina Pilzno, powiat dębicki Niedawno proponowałam Wam surówkę z pora i zielonych ogórków. Dzisiaj mam równie nietypowy przepis. Tym razem są to zielone ogórki z jabłkiem i korzeniem selera. Surówka jest łagodna i świeża, doprawiona odrobiną soku z cytryny, solą i cukrem. Przepis Pani Marii Falarz z Gołęczyny pochodzi(...)publikacji „Pilźnieńskie smaki. Przepisy kulinarne”, wydanej przez Dom Kultury w Pilźnie. Surówka z selera, jabłek i ogórków – kuchnia podkarpacka Składniki: 200 g selera (korzeń) 4 jabłka 2 zielone ogórki 4 łyżki gęstej śmietany sól cukier sok z cytryny Śmietanę przyprawiamy do smaku solą i cukrem. Seler obieramy i ścieramy na tarce na cienkie wiórka. Jabłka i ogórki myjemy (obieramy

Trzeci talerz
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I KOPERKIEM 57

Pyszna i prosta do zrobienia surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem to doskonały dodatek do obiadu . W sezonie, kiedy króluje młoda kapusta przygotowuję ją bardzo często i chyba nigdy mi się nie znudzi. Przyznam, że ta surówka również doskonale sprawdzi się podczas grillowania, idealnie pasuje do dań z grilla . Ta surówka ma w sobie wszystko(...)lubię... kapusta, marchewka i koperek... dużo koperku ;) Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem - składniki: * około 500 g (mniej więcej pół główki) młodej kapusty * 2 marchewki * nieduży pęczek koperku * 5-6 łyżek oleju * kilka kropel soku z cytryny * 1 płaska łyżeczka cukru * pół łyżeczki soli Wykonanie: Z młodej kapusty zdjąć ciemne, zewnętrzne liście. Kapustę przekroić na pół i poszatkować

Zrób to smacznie
Coleslaw z młodej kapusty Pyszna surówka do obiadu. 69

Przepis na pyszna surówkę z młodej kapusty, na mój ulubiony sposób. Łatwa i szybka do zrobienia. Coleslaw z białej kapusty to surówka kochana na całym świecie i jedna z ulubionych w moim domu. Bardzo ja Wam polecam. SKŁADNIKI: 1/2 średniej białej kapusty 1 łyżeczka soli 4 marchewki 2 duże jabłka 3 dymki mały pęczek natki pietruszki 3 łyżki majonezu(...)tarce o grubych oczkach, dymkę drobno pokroić, a natkę posiekać. Wszystkie składniki połączyć z kapusta i zrobić sos. Składniki na sos wymieszać w osobnej miseczce. Gotowym sosem polać surówkę i dobrze wymieszać. Surówkę najlepiej podawać schłodzoną. Smacznego

Pani M - kuchnia smakowita
Surówka z młodej kapusty z ogórkiem i koperkiem 451

Surówka z młodej kapusty. Bardzo smaczna i wyjątkowo łatwa w wykonaniu. Ta zielona surówka stanowi jako znakomity dodatek do obiadu z ziemniaczkami jak i również z frytkami. Zachęcam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej kapusty – składniki: 1 mały pęczek szczypiorku 1 mały pęczek koperku połowę główki średniej białej kapusty 4 średnie ogórki gruntowe ( można też użyć(...)pieprz mielony do smaku 2 łyżki oliwy lub oleju 1/4 łyżeczki soli do smaku 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 czubata łyżka majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej kapusty – wykonanie: Z kapusty wyrzucić głąb i z wierzchu brzydkie liście. Umyć i drobno poszatkować kapustę. Dodajemy 1/4 łyżeczki soli, mieszamy i odstawiamy na około 15 minut

Olcia gotuje!
Surówka z selerem konserwowym 85

Surówka z selerem konserwowym Dziś mam dla Was przepis na szybką surówkę do obiadu. Połączenie selera konserwowego, słodkiej marchewki i soczystego jabłka. Taka surówka z selerem konserwowym doskonale pasuje do mięsnych sosów. Prosta w przygotowaniu i naprawdę smaczna. Spróbujcie. Składniki: pół słoika selera konserwowego Moryń (słoik 290 g) 125 g marchewki (waga po obraniu) 1 łyżka majonezu 2 łyżki naturalnego(...)można zetrzeć marchewkę na grubych oczkach. Do składników dodajemy jogurt, majonez, szczypiorek i doprawiamy wszystko do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem. Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Surówkę najlepiej przygotować wcześniej i odstawić na kilka minut w chłodne miejsce. Smaki lepiej się przegryzą. Smacznego The post Surówka z selerem konserwowym first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Surówka z białej kapusty jak u Chińczyka 251

Pyszna surówka z białej kapusty jak u Chińczyka idealnie pasuje do dań orientalnych ale także do fast foodów takich jak kebaby, hamburgery czy hot-dogi. Czas przygotowania : 15 minut Ilość porcji:  2-4 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI : 1/2 małej główki kapusty białej 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 duża marchew 3 łyżki octu winnego 1 łyżka(...)zalewy: do octu dodajemy cukier i sól, mieszamy do rozpuszczenia składników. Następnie dodajemy olej i wlewamy do warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 1 godzinę. Smacznego!!! Artykuł Surówka z białej kapusty jak u Chińczyka pochodzi z serwisu

karolgotuje
Surówka z białej kapusty i rzodkiewki + film 67

Surówka z białej kapusty i rzodkiewki to ekspresowy, smaczny, chrupiący i prosty w przygotowaniu dodatek do większości dań obiadowych z mięsem. Do surówki dodałam natkę pietruszki ale zamiast niej można użyć koperku i też będzie pyszna.     składniki na 3 porcje 500 g białej kapusty 1 pęczek rzodkiewek 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka(...)wygniatamy, odstawiamy na 15 minut. Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Do kapusty dodajemy starte na tarce rzodkiewki, oraz posiekaną natkę pietruszki. Surówkę polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku cukrem, odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 15 minut aby wszystkie smaki się przegryzły

Smakowite Dania
Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem 67

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z białej i czerwonej kapusty z miodowo musztardowym sosem Przepis na szybką, kolorową surówkę z czerwonej i białej kapusty z przepysznym sosem słodko-kwaśnym, która będzie pasowała zarówno do obiadu jak również dodatek do domowych kebabów Surówka z białej i czerwonej kapusty Składniki na 4 porcje: ¼ główki białej kapusty (ok.300g) ¼ główki czerwonej kapusty (ok. 300g(...)marchew 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny Sól Pieprz Surówka z białej i czerwonej kapusty Przygotowanie: Obie kapusty drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. W salaterce przygotowujemy sos, mieszamy ze sobą majonez, musztardę, miód oraz sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem Sos wlewamy

Księga-Smaku