surówka - 20359 przepisów (strona:246/1358)

Kotlety jajeczne 90

Wieki nie jadłam kotletów jajecznych. W dzieciństwie robiła je często mama.  Mama kotlety jajeczne przygotowywała zawsze na obiad, z dodatkiem ziemniaków i surówki. Kotlety poza jajkami były ze smażoną cebulą. Mama kotlety siekała, ale nie używała blendera czy malaksera. Dzięki temu każdy kotlet miał wyczuwalne kawałki jajka i cebuli. Dzisiaj przygotowałam wersję z wykorzystaniem blendera, czyli masa jajeczna(...)była całkowicie gładka. Do tego bułka tarta, surowe jajko i sól. Podałam je z surówką i dipem z jogurtu naturalnego. Kotlety jajeczne / 8 kotlecików lub 4 kotlety Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 3 łyżki bułki tartej plus do panierowania 1 szczypta słodkiej papryki sól do smaku olej do smażenia Przygotowanie: 5 jajek ugotowanych na twardo obieramy

Moja smaczna kuchnia
Drożdżówki z budyniem 121

Drożdżówki z kremem budyniowym najlepsza przekąska do pracy i do szkoły Drożdżówki z budyniem pojawiają się u nas najczęściej późnym latem wraz z sezonowymi owocami. To

Cztery Fajery
Piada z tuńczykiem i szparagami 115

natomiast, odkryłam placki piada z czystym składem, więc chcąc przyśpieszyć przygotowywanie obiadu, korzystam z takich właśnie gotowych. Bardzo lubię je w zestawie z grillowanymi szparagami, tuńczykiem i jakąś szybką surówką, tym razem z czerwonej kapusty. Polecam to pyszne, wiosenne połączenie :) 3 placki piada 100 g filetów z tuńczyka w oliwie pęczek szparagów łyżka oleju sól i pieprz do smaku kawałek(...)Placki piada podgrzewamy z obu stron na suchej patelni. Kapustę szatkujemy, mieszamy z oliwą, sokiem z limonki, tabasco i doprawiamy do smaku solą. Na każdym z placków układamy porcję surówki, kilka grillowanych szparagów i tuńczyka. Posypujemy natką pietruszki i rzeżuchą. Podajemy z jogurtem i cząstkami limonki. Smacznego :)   Artykuł Piada z tuńczykiem i szparagami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Kotlety mielone z indyka z ryżem 143

Mięso z indyka jest mniej tłuste i zdrowsze niż wieprzowe. Wnętrze kotletów urozmaiciłam papryką, przyprawami i ryżem. Kotleciki wyszły bardzo delikatne, a z aromatycznym sosem z suszonych pomidorów i surówką z pomidora i papryki smakowały rewelacyjnie. Moje ulubione zdrowe danie na szybki obiad. Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 50 minut Składniki na kotlety z indyka z ryżem: 1 kg mielonego(...)wyjdzie zbyt sucha, należy dodać nieco bulionu lub wody.  Smażyć z obu stron do przyrumienienia. Kotlety podczas smażenie nie zmniejszają zbyt mocno objętości. Kotlety można podawać z ulubioną surówką i sosem. Sos z suszonych pomidorów: Jeśli mamy suszone pomidory z torebki, należy je wcześniej namoczyć na kilka minut w małej ilości gorącej wody. Następnie pokroić i włożyć na około

Kuchcik gotuje
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i żurawiną 115

Dziś przedstawię Wam bardzo szybki i smaczny przepis na surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem słodkiego jabłka oraz żurawiny. Chrupiąca, słodka i bardzo smaczna surówka, która będzie idealnym dodatkiem do np. wielkanocnego obiadu. Składniki: 1/4 główki czerwonej kapusty, drobno posiekanej 1 winne, twarde jabłko – starte na tarce o grubych oczkach garść suszonej żurawiny oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki

Życie ze smakiem
Kotleciki drobiowe z warzywami dla dzieci i dorosłych - przepis krok po kroku 157

Mięso drobiowe jest delikatne w smaku, więc dzięki temu zabiegowi od razu nabiera charakteru! Kotleciki przygotowuje się szybko i prosto. Możecie podać je jako element obiadu z ziemniakami i surówką lub tez zapakować do lunchboxa. To takie trochę kotleto-placki, więc niekoniecznie potrzebują węglowodanów. Wystarczy dodać do nich sałatkę, fajnie też smakują w towarzystwie sosów, np. jogurtu z czosnkiem, sosu(...)minut na stronę do lekkiego zrumienienia. Usmażone kotlety odsącz na ręczniku papierowym. 7. Kotleciki drobiowe podawaj na ciepło lub na zimno. Dobrze smakują w towarzystwie na przykład ziemniaków i surówki, ale także podane z dipem - np. czosnkowym, z sosem tzatziki , z ketchupem. Możesz zapakować je do lunchboxa i zabrać następnego dnia do pracy. Możesz je odgrzać w mikrofalówce lub zjeść

Chilli Czosnek i Oliwa
Konkurs Emalia Polska Pleszew 104

akcesoriów do kuchni, łazienki, salonu czy sypialni. Zasady konkursu: Konkurs trwa od dziś tj. 2 kwietnia do 14 kwietnia 2019 r. Każdy Uczestnik może przysłać 2 przepisy sałatek lub surówek w których użyje 5 warzyw ( warzywa powinny pochodzić z polskich pól). Do przepisu proszę dołączyć  tylko 2 zdjęcia sałatki/surówki w świątecznej, wielkanocnej scenerii. By uniknąć przesyłania zamieszczonych(...)już przepisów proszę by przy sałatce czy surówce widniał  napis "KONKURS EMALIA POLSKA PLESZEW" Adres pod którym czekam na Wasze propozycje: prostepotrawy@windowslive.com W sklepie internetowym znajdziecie duży wybór akcesoriów do kuchni, łazienki, salonu czy sypialni. Zwycięzca otrzyma naczynia Emalia Polska Pleszew z serii Village : kubek o poj. 500 ml, rondel i garnek. Wyniki ogłoszę do dnia 21 kwietnia

Proste Potrawy
Szybka pasta z awokado 194

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe kiełki ze słoika 101

minimum dwa razy dziennie, odłożyć, a roślinki sobie rosną. Po 4-5 dniach możemy już zajadać się świeżymi, zielonymi kiełkami. Kiełki możemy podawać jako smaczny dodatek do kanapek, sałatek, surówek, past, zup, serków, sosów, ziemniaków itp. Smacznego!     Składniki: 1 opakowanie mieszanki na kiełki 1 litrowy słoik kawałek gazy gumka recepturka miseczka woda       ***Gotową mieszankę kiełków(...)wody i z łatwością możemy zebrać je sitkiem *** *** Wypłukane kiełki odsączamy z wody i przechowujemy w lodówce do 7 dni *** *** Kiełki możemy podawać jako smaczny dodatek do kanapek, sałatek, surówek, past, zup, serków, sosów, ziemniaków itp. *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA

Blog z Apetytem
Placki ziemniaczane ze słonecznikiem i płatkami owsianymi 108

smaż na złoty kolor z obydwu stron.   Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową.             Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków – Sałatka z pomidora

Kulinarny S.O.S.
Placki ziemniaczane ze słonecznikiem i płatkami owsianymi 108

smaż na złoty kolor z obydwu stron.   Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową.             Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków – Sałatka z pomidora

Kulinarne S.O.S.
Surówka z czerwonej kapusty z boczkiem i awokado 128

Pojawiły się prośby o surówkę z czerwonej kapusty, a więc jest. Mam nadzieję, że sprosta oczekiwaniom. Moim zdaniem to surówka petarda. Poszatkowana kapusta, miękkie awokado i chrupiący boczek, który dodaje tego czegoś. Do tego sok z cytryny i musztarda. Pycha! Wypróbujcie jako dodatek do obiadu lub kolacja z kromką chleba. Ilość porcji: 2-3 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki

wiecejwarzyw.pl
Surówka z łodygi brokuła 82

Piotra Kucharskiego, czyli nic nie marynujemy już wiem że z każdej rzeczy, którą moglibyśmy wyrzucić do kosza można wyczarować coś pysznego. To właśnie na warsztatach w środę jadłam surówkę z łodygi brokuła. Prosta, ale niezwyczajna. To naprawdę fajny dodatek do obiadu, z czego czego nie lubimy jadać. Szef podał ją razem z pieczonymi ziemniakami, chipsami z obierek i mięsem obranym(...)żeberek. Polecam nie tylko tę surówkę, ale sprawdzenie czy naprawdę możemy mniej marnować jedzenia w naszym domu, czy potrafimy wykorzystywać wszystko co się jeszcze nada, żeby te produkty nie lądowały w koszu. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Placki ziemniaczane ze szpinakiem 104

składniki i… masa na placki gotowa   Do placków polecam… gęstą śmietanę 12% lub 18%, twarożek ze szczypiorkiem, zimny sos czosnkowy, keczup, ciepły sos (np. pieczarkowy, mięsny), surówkę lub sałatkę obiadową.             Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków – Sałatka z pomidora

Kulinarny S.O.S.