Witajcie :) kiedy nie mam zbytnio czasu na wymyślanie obiadu przygotowuję wtedy takie jedno garnkowe danie, z ziemniakami, kiełbasą i ogórkiem. Pyszne i banalnie proste.Wystarczy do tego dobra surówka i obiad gotowy. Zapraszam do wypróbowani:) Składniki: około 7 ziemniaków 500 g kiełbasy śląskiej np: Duda 2 duże cebule 3 ogórki kiszone 2 marchewki 1 puszka fasoli białej(...)jakiś czas mieszając aż ziemniaki i marchewka będą miękkie. Przyprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku solą lub pieprzem, dodajemy fasolę z puszki i delikatnie mieszamy. Podajemy na ciepło z surówką np: z kiszonej kapusty. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliSałatka z wędzonym indykiem to kolejna propozycja Madzi na świetną przystawkę na przyjęcie. Sałatka z porem, wędzonym indykiem i ogórkiem kiszonym jest idealnie zbilansowana, a sos
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieprzem. Jeśli na koniec sos nie jest gęsty, można dodać łyżeczkę mąki, wymieszanej z kilkoma łyżkami wody, wymieszać i zagotować *** *** Roladki podajemy z ziemniaczkami lub kluskami i ulubioną surówką *** *** U mnie surówka z kiszonej kapusty PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ
Blog z ApetytemPrawdziwy barszcz ukraiński Tradycyjny barszcz ukraiński, narodowe danie naszych sąsiadów często gości także na polskich stołach. Ta pyszna i pożywna zupa może być przygotowana na wywarze
Cztery Fajerynazywana też czosnkową z racji swojego delikatnie czosnkowego aromatu - idealna do sałatek, sals, delikatnych sosów, tatara. Jest łagodna i delikatna, jej biały kolor pięknie komponuje się w sałatkach i surówkach. Cebula czerwona , o delikatnie fioletowym kolorze - delikatna w smaku i aromacie, nadaje się do sałatek, sals, dekorowania potraw. Dymka - nieduża podłużna cebulka, sprzedawana wraz ze szczypiorem. Najlepsza na surowo(...)sałatek, surówek, idealnie smakuje z pomidorem. Nie powinno się jej smażyć, gdyż może zgorzknieć. Lepiej ją dusić. Dymka po lekkim obgotowaniu nadaje się do marynowania. Szalotka - do dań duszonych, sosów, wspaniale komponuje się w sosach na bazie wina. Należy ją dusić, gdyż smażenie wywołuje w niej goryczkę. We Francji jest bardzo popularna. Jak obrać i pokroić cebulę, a nie zalać
Codzienna kuchnia niecodziennaszczególnie zadbać o swoją odporność. Zamiast faszerować się sztucznymi witaminami zawartymi w różnych parafarmaceutykach warto sięgnąć po naturalne produkty, które takich witamin zawierają o wiele więcej. Przepis na dzisiejszą surówkę jest strzałem w dziesiątkę biorąc pod uwagę pogodę, która panuje dzisiaj za oknem – deszcz, śnieg, wiatr, a potem przeziębienie gotowe. Dlatego aby uchronić nasz organizm przed takim scenariuszem polecam(...)surówkę z czerwonej kapusty z pestkami granatu. Kapusta jest bogatym źródłem witaminy C, A, E, wapnia, magnezu oraz potasu, a przy tym jest bardzo nisko kaloryczna w 100g ma tylko 4o kcal więc na pewno nie zagrozi naszej sylwetce. Do tego granat bogaty w białko, błonnik, kwas foliowy i beta karoten. Nie bez znaczenia nazywany jest owocem życia! Składniki
Życie ze smakiempomidorowym. Prawdziwy i prosty przepis na gulasz wieprzowy z karkówki. Bardzo aromatyczny i esencjonalny gulasz, tradycyjnie podawany na płaskim talerzu. Najlepszy z kaszą albo kluskami kładzionymi. Do gulaszu podajemy surówki z kiszonej kapusty, ogórki kiszone lub marynowaną paprykę. Jak zrobić pyszny, domowy gulasz wieprzowy. Tradycyjny, prosty i wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie gulaszu wieprzowego krok po kroku(...)koniec, do gulaszu dodać mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy. Można jeszcze doprawić do smaku. Gotowy gulasz wieprzowy z papryką podawać z makaronem, kaszą, kluskami lub kopytkami . Do gulaszu wydajemy surówki z kiszonej kapusty, kiszone ogórki lub paprykę marynowaną. smacznego :) Gulasz wieprzowy z papryką Przepis zaktualizowany
Moja Książka KucharskaSurówka z białej rzodkwi jest wyjątkowo smaczna, wyrazista w smaku. Polecam. SKŁADNIKI : 1 biała rzodkiew 1 marchewka 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru sól do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Marchew i rzodkiew ścieramy na tarce i odkładamy do miseczki. Dodajemy śmietanę, sok z cytryny, cukier i sól. Dokładnie mieszamy. Surówkę podajemy od razu, smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolipyszne danie obiadowe pieczone w jednym naczyniu. Niezwykle aromatyczne pieczone ziemniaki i miękkie pyszne roladki schabowe to świetne połączenie. Danie jest proste w przygotowaniu. Polecam podać z pyszną surówką, najlepiej z rukoli. Polecam #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura Składniki: 4 plastry schabu bez kości 8 plastrów boczku surowego wędzonego 1 duży kiszony ogórek kawałek czerwonej papryki 4 łyżeczki musztardy stołowej pieprz, sól(...)przykrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Potem zdejmujemy pokrywkę i pieczemy bez przykrycia przez kolejne 30 minut. Podajemy z surówką
słodkie i nie tylko historie kulinarnemłoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański
Kulinarne przygody Gatityszybko, a na następną musimy poczekać. Kapusta jest delikatna i przepyszna! Już tak naprawdę nic do niej nie potrzeba, aby nią się zajadać. Można dodać odrobinę dobrej oliwy i surówka gotowa. Nie proponuję kiszenia większej ilości za jednym podejściem, z tym poczekajmy na jesień." A tu przepis na kiszenie kapusty jesienną porę roku. Ja wypróbowałam wg mnie szybki sposób(...)Taką przekładamy ze stolnicy na 30 min. do miski. przepis z bloga Danusi Można zrobić z niej surówkę dodając tylko oliwę lub olej, ewentualnie odrobinę cukru
Proste Potrawymłoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański
Kulinarne przygody GatityDorsz w zielonej herbacie raczej nie należy do klasyki kuchni polskiej i pewnie sama nie wymyśliłabym takiego połączenia, ale dzięki Maćkowi Siąkowskiemu nasze menu wzbogaciło się
Cztery Fajeryminionych Świąt. Stanowi wspaniały obiad, lunch lub przekąskę. Prosta w wykonaniu a zaskakująca w smaku! Można ją podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno z sosami lub surówkami. Jednym słowem jest to danie uniwersalne. Taka pieczona rolada serowa z mięsem mielonym nie tylko znakomicie smakuje ale i świetnie wygląda. Robię ją w różnych wariantach smakowych i znacie ją już(...)roladę. Piec ok 30-40 minut w temperaturze 180 °C. Pieczoną roladę serową z mięsem mielonym polecam podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno z sosami lub surówkami. Chcąc podawać roladę na ciepło należy kroić ją na grubsze plastry po lekkim przestudzeniu, natomiast jeśli ma być przystawką na zimno to polecam kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu. Pieczona rolada serowa
Ola la LCHF