Bitki wieprzowe w sosie własnym, niezwykle delikatne i pyszne danie. Podasz je do kaszy gryczanej, potraw z ziemniaków (np. kluski śląskie, kopytka), oraz posiekanych ogórków kiszonych, warzyw lub ulubionych surówek. Bitki wieprzowe świetnie smakują z puree ziemniaczanym oraz z zasmażanymi buraczkami bądź kapustą. Miękkie i delikatne mięso w sosie własnym to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Bitki(...)sosie pasują na uroczysty obiad lub kilkudniowy posiłek w tygodniu. Super obiad do pracy, z rozmaitymi dodatkami. Delikatne mięso przełamiesz dodatkiem surówki z kiszonych ogórków . Jeśli chcesz urozmaicić bitki wieprzowe w sosie dodaj kilka posiekanych pieczarek lub pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną paprykę albo połowę cukinii (przesmaż je razem z cebulą i czosnkiem, dalej postępuj zgodnie z przepisem). Zapraszam
Zasmakuj Kuchniszpinaku wymieszanego z czerwoną kapustą… Mniam! Oczywiście kotlety ze słodkich ziemniaków można podać w standardowym obiadowym wydaniu. Świetnie będą smakowały z pieczonymi ziemniakami, ryżem lub kaszą i dowolną surówką. Moje surówkowe propozycje dla Ciebie to przede wszystkim klasyczna surówka z pomidora i cebuli , surówka z czerwonej kapusty w tajskim stylu oraz sałatka z ogórka po azjatycku. Kotlety z batatów
BlendmanZimowy gulasz z wołowiną Pyszny, treściwy i rozgrzewający obiad. Idealny na chłodne dni. Gulasz możemy podać z ziemniaczkami, kluskami lub świeżym pieczywem oraz ulubioną surówką albo w towarzystwie ogórków kiszonych Danie palce lizać! Składniki: 0,5 kg wołowiny gulaszowej 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku 250g pieczarek 1 czerwona papryka 1 szklanka wytrawnego lub półwytrawnego czerwonego(...)koniec sos zaciągamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody i przyprawiamy do smaku. Przed podaniem danie posypujemy siekaną pietruszką *** *** Gulasz podajemy z ziemniaczkami, kluskami lub świeżym pieczywem oraz ulubioną surówką albo z ogórkami kiszonymi *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI
Blog z ApetytemLekka, pyszna i bardzo zdrowa oraz małokaloryczna surówka z selera naciowego. Jeśli planujesz zrzucić kilka kilogramów to ta surówka jest świetnym dodatkiem do obiadu. Szybka i łatwa do zrobienia. Składniki: 4 łodygi selera naciowego 2 male jabłka 2 średnie marchewki garść orzechów włoskich 1/2 soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek sol i pieprz do smaku Zapraszam również
Pani M - kuchnia smakowitachrupiącą rybę? Spróbujcie rybnych kąsków w kukurydzianej panierce. Pyszne, proste w przygotowaniu, idealne na obiad lub przyjęcie. Takie chrupiące rybne kąski najlepiej smakują w towarzystwie porcji frytek i zestawu surówek. My je uwielbiamy Zawsze znikają w mgnieniu oka Jaka ryba do chrupiących kąsków? Do przygotowania rybnych kąsków najlepiej sprawdzają się filety z dorsza lub mintaja. Ja dziś użyłam bałtyckiego dorsza(...)końcu w bułce. Smażymy na głębokim oleju na złoto. Rybne kąski smażą się szybko. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z ulubionymi dodatkami, np. porcją frytek i zestawem surówek. Odsączamy z nadmiaru oleju i podajemy z ulubionymi dodatkami, np. porcją frytek i zestawem surówek. Smacznego The post Chrupiące rybne kąski w kukurydzianej panierce first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkicałej rodziny. Uwielbiają je dzieci i dorośli. To nieduże mięsne kulki gotowane w aromatycznym sosie z dodatkami. Smakują z potrawami z ziemniaków lub np. kopytkami oraz podane z surówką z sałaty lodowej lub surówką z czerwonej kapusty . Są pyszne i delikatne w smaku, idealnie komponują się z warzywnym sosem, w którym się gotują. Jeśli lubisz pulpety, zapraszam także po mój(...)szczyptę majeranku lub ostrej papryki. Pulpety drobiowe, pyszne i delikatne gotowe. Swoje pulpeciki podałam z puree ziemniaczanym z dodatkiem zielonego groszku (użyłam mrożonego uprzednio go obgotowując we wrzątku) oraz surówką z sałaty lodowej. Porada. Zdarza się, że pod sam koniec gotowania pulpetów dodaję mrożone warzywa (mix: kukurydza, zielona fasolka, marchewka, brokuły – ze 2-3 garście) uprzednio przesmażając
Zasmakuj Kuchnijednogarnkowych, bo wszystko przygotowujemy na tej samej patelni. Dzięki temu sos jest ciemny i aromatyczny. Tak przygotowany schab w sosie własnym doskonale smakuje w towarzystwie ziemniaków i zestawu ulubionych surówek. U nas znów sałatka firmowa od Moryń i szybka surówka z sałaty na słodko. Uwielbiamy takie połączenia. A Wy, z czym najchętniej podalibyście taki schab w sosie własnym? Składniki(...)składników na patelni, wszystko lekko mieszamy. Jeszcze chwilę zostawiamy na palniku. Próbujemy sos i opcjonalnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany schab podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego The post Schab w sosie własnym first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkiproporcji użytych przypraw. Pieprzem ziołowym możesz przyprawić niemal wszystkie dania mięsne, potrawy z grzybów, jajek na twardo. Jest aromatycznym dodatkiem do zup (zwłaszcza kapuśniaku i grochówki), sosów ziołowych, surówek i sałatek. Świetnie pasuje do świątecznego bigosu, farszu do pierogów i ryb. Jak stosować pieprz ziołowy W zależności od rodzaju potrawy pieprz ziołowy dodajemy na różnych etapach gotowania, na początku
Cztery Fajerytakich, którzy nie mają czasu na gotowanie i chcą zjeść zdrowy, smaczny i szybki w przygotowaniu obiad. Oczywiście u mnie „chińczyk” koniecznie musi być podany z surówką z kapusty pekińskiej. Więc i na nią znajdziecie przepis. Do tego dania używam filety z kurczaka, ale czasem robię je z indyka, który według wielu osób jest znacznie zdrowszy. Choć osobiście(...)gotowaniem ryżu w torebkach, bo bardzo się skleja, przez to, że nie ma miejsca do gotowania. Używam ryżu sypkiego, który bezpośrednio wrzucam do wody, a później odcedzam. Składniki na surówkę – przepis 1/2 kapusty pekińskiej 1 spora marchewka szczypta soli szczypta pieprzu 1/2 jabłka 1 czubata łyżka majonezu Przepis na chińczyka w 15 minut – sposób przygotowania Aby wszystko przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!warzywnych * jam- jest do funkcja typowa do wyciskania musów i przetworów * nuts milk- ta funkcja służy do przygotowania mleka sojowego, migdałowego czy kokosowego * salad- to funkcja służąca do przygotowania surówek * washing- służy do przepłukania urządzenia Jak zauważyliście wyciskarka posiada funkcję salad, czyli szatkowanie warzyw na surówki. Czyli posiada ona element, którego nie mają żadne inne wyciskarki. A mianowicie tym elementem(...)jest szatkownica montowana do wyciskarki. Jest też pokrywa z popychaczem. Dzięki tej funkcji w prosty i szybki sposób można zetrzeć do surówki marchewkę, kapustę, buraki... wszystko co tylko chcecie. Dodatkowo jest też wymienny element, który po zamocowaniu kroi wszystko w plasterki. Jak już jesteśmy przy elementach wyciskarki to od razu opiszę Wam pozostałe części. Wyciskarka wyposażona jest
Zrób to smacznieSałatka coleslaw z ajvarem to propozycja na smaczną, tania i łatwa do przygotowania surówkę do obiadu. Ostatnio robiłam ajvar – bałkańską pastę z pieczonego bakłażana i papryki i teraz mam super dodatek / przyprawę do wielu dań. Pojawia się i w zupach i sałatkach i mięsach i na kanapkach – aż się nasycę smakiem Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej(...)bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne składniki i wariacje równie są smaczne. Dresingiem do tej surówki jest zwykle majonez z dodatkiem niewielkiej ilości musztardy i soku cytrynowego. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji dzisiejszej. na blogu znajdziecie też inne wariacje Coleslaw z pomidorem Coleslaw z cukinią i jarmużem Coleslaw wiosenny
Dorota SmakujeJedne z pyszniejszych zapiekanek jakie jadłam, chrupiące i zarazem miękkie bułki z masłem czosnkowym a do tego mięso z kurczaka. Całość zapieczona i podana z ulubioną surówką oraz sosami. Smaczne i na każdą okazję, polecam. SKŁADNIKI : 8 bułek typu ciabata 1 kg piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa, słodka papryka masło, 2 ząbki czosnku i sól tarty(...)żółty kukurydza z puszki dowolna surówka z kapusty sos czosnkowy, sos barbecure, ketchup PRZYGOTOWANIE : Mięso kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię, wlewamy odrobinę oleju, dodajemy przyprawy i wszystko podsmażamy do momentu aż mięso się podpiecze a płyny odparują. Masło o temperaturze pokojowej należy w miseczce rozgnieść z solą i czosnkiem. Bułki przecinamy
Kulinarne Fantazje Marioli