Paris sprawia , że surówka nabiera pięknego aromatu i smaku. Dzięki firmie Skworcu wiem co robić , aby potrawy i dania nabrały wyrazistości smaku :) Składniki: 1 kapusta lodowa 2 pomidory ( czerwony i pomarańczowy ) 1 zielony ogórek dymka saszetka zielonych oliwek w zalewie papryka czerwona przyprawa Caffe De Paris Skworcu 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Kapustę , paprykę , pomidory, ogórki, dymkę umyć(...)Kapustę porwać i wrzucić do miski , pomidory i paprykę pokroić na małe cząstki, ogórki w talarki. Wkroić pokrojoną dymkę. Przyprawę Caffe De Paris wymieszać z 4 łyżkami oliwy z oliwek i wlać do surówki, bardzo dokładnie wymieszać . Odstawić na 15 minut i po tym czasie można zacząć jeść. Smacznego
Słodkości i nie tylkoPost Oryginalna sałatka grecka (chłopska) z fetą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojejako dodatek wypełnienie dania obiadowego. Drugie danie obowiązkowo musi zawierać surówki, sałaty lub inne kombinacje warzywne.Jogurt i mleko wymieszać, wsypać sos sałatkowy i wymieszać go. tak przygotowany odstawić na 5 minut. Do miski wrzucić mieszankę sałat, dodać kiełki, szczypior i odsączoną kukurydzę oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach ogórka. Dodać sól i pieprz i wlać przygotowany sos. Sałatę wymieszać
Ewa w kuchnikolorowych warzyw? :) Dziś przedstawiam jedną z wersji surówki z pekinki, która idealnie nadaje się do letnich obiadów, a także świetnie komponuje się z mięsami z grilla. Zajrzyjcie także do Mopsika , po jej pomysł na letnią sałatkę ;) Składniki : 1 kapusta pekińska* 2 czerwone papryki pęczek rzodkiewek 0,5 ogórka wężowego 3-4 pomidory 1 czerwona cebula(...)wyrazistą strukturę. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojone warzywa dodać do poszatkowanej kapusty. Przygotować dressing - wszystkie składniki dressingu umieścić w niewielkim słoiczku i energicznie potrząsnąć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można także dodać nieco więcej soku z cytryny i/lub cukru w zależności czy chcemy aby surówka była bardziej
Codzienne GotowanieWiecie, że nie tylko ogórki mogą być małosolne? Przyszykowana w ten sposób młoda kapusta nie dosyć, że jest zdrowa i smaczna sama w sobie, jest też świetną podstawą do wiosennej surówki. Od kilku lat ze względów zdrowotnych na klasyczną kiszoną kapustę mogę sobie tylko popatrzeć. Ale taka – małosolna, nie szkodzi mi zupełnie. Co wiosnę czekam do momentu(...)Wsypujemy najpierw do miski warstwy kapusty, koperku i marchewki, a każdą warstwę solimy, tak jakbyśmy robili surówkę. I znowu kapusta, koper, marchewka, sól – aż skończycie wszystkie składniki. To wszystko musi postać około 2-3 godzin zanim przełożymy kapustę do słoika. Pamiętacie, że w ogórkach małosolnych zalewaliśmy ogórki wodą z solą? Tutaj woda nie jest potrzebna – sama kapusta
Karo in the KitchenPrzepyszna, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej, idealna do obiadu! Koniecznie wypróbujcie! Składniki: (na 3-4 osoby) 1 połowa kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 mniejsza puszka kukurydzy 1 cebula 3-4 ogórki kiszone na sos: 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki wody odrobina cukru zioła prowansalskie sól ocet jabłkowy - odrobina Przygotowanie: Kapustę(...)pekińską myjemy, drobno szatkujemy. Paprykę oczyszczamy ze środka i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, myjemy i drobno siekamy. Ogórki kiszone kroimy w półplasterki. Umieszczamy wszystko w misce. Przygotowujemy sos z podanych składników mieszając wszystko razem. Dodajemy powstały sos do surówki i dokładnie mieszamy. Jeśli za mało doprawiona to możemy wsypać jeszcze trochę soli i pieprzu - do smaku
Gotuj z MąkąFantastyczna sprawa dla zabieganych osób. Taką sałatkę można przygotować wieczorem a następnego dnia zabrać do pracy. Doskonała na drugie śniadanie jak również szybką kolację. Żeby sałatka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDla tych co bardzo lubią czosnek i nie tylko polecam pyszną sałatkę na zimę. Do jej przygotowania użyłam octu Jamar. Sałatka jest bardzo aromatyczna - czosnkowa
Monia miesza i gotujeTa sałatka od lat gości na moim rodzinnym stole w niezmienionej wersji. Klasyczna, prosta i pyszna. Podobnie jak sałatka jarzynowa, pojawia się bardzo często podczas różnych
PatiGotujeOstatnio lubię w sałatkach zestawienie brokuła i ziemniaka – to już druga wersja takiej sałatki, tym razem z kukurydzą i ogórkiem kiszonym. Składniki (5 porcji): 6 średnich
e-PrzepisyKulinarneOstatnio lubię w sałatkach zestawienie brokuła i ziemniaka – to już druga wersja takiej sałatki, tym razem z kukurydzą i ogórkiem kiszonym. Składniki (5 porcji): 6 średnich
e-PrzepisyKulinarneobiadu , proponuję lekką surówkę na bazie sałaty roszponki , z dodatkiem bogatej w witaminy kapusty pekińskiej a ponadto soczystośc pomidora i skropinona oliwą z pestek winogron sprawia , że taka surówka, zagości nie raz , nie dwa... na naszych stołach(...)umyc , osuszyc . Kapustę pekińską drobno poszatkowac , roszponkę delikatnie "porwac", pomidora pokroic w niedużą kostkę , ogórka w półplasterki , paprykę w półpaski a szczypiorek drobno posiekac.Gdy mamy wszystkie składniki przygotowane , wrzucamy je do półmiska i przyprawiamy do smaku. Całośc skrapiamy na końcu oliwą . Najlepiej zrobic surówkę ok. 2 godzin przed podaniem , aby miała czas na połączenie się wszystkich smaków i aromatów
Słodkości i nie tylko