warzyw z rosołu są kotlety mielone, które są łatwe, smaczne i szybkie. Kotlety można przygotować na kolację lub na obiad np. z surówką z włoskiej kapusty lub po prostu zimne na kanapki z ogórkiem kiszonym. Składniki: mięso z rosołu około 400 g warzywa z rosołu: (ja przeważnie dodaję 1-2 marchewki, 1 pietruszkę, kawałek selera) 1 cebula
talerz przyjemnościpork w wersji bardzo lekkiej i wiosennej jest podanie mięsa z młodymi ziemniakami i surówką. Młode ziemniaki gotujemy w dość mocno osolonej wodzie. Surówka: 1/4 główki młodej kapusty 1 pomidor malinowy 5 rzodkiewek 4 ogórki gruntowe 1 ogórek małosolny feta w kostkach 1 łyżka majonezu sól, pieprz, przyprawy sałatkowe (suszona bazylia, oregano
Kocham CzekoladęSzybka i Łatwa przekąska zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Polecam podawać ze świeżą surówką oraz ulubionym sosem. SKŁADNIKI: 1 Ciasto Francuskie 5 Parówek 2 Ogórki konserwowe lub kiszone Dowolna Musztarda Pieprz i Sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Piekę przez 30 min w 180 stopniach góra-dół
Gotowanie PatkiCzasami najprostsze pomysły okazują się tymi najlepszymi. Marzec, to miesiąc plastikowych pomidorów i ogórków które ładniej pachną niż smakują. Dziś do obiadu proponuję lekką surówkę z selera. Składniki: 1 średni seler 1 duże słodkie jabłko kawałek pora 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu 3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Umyty i obrany seler ucieramy
Qchnia po prostulubię jak z wierzchu są chrupkie) - smażyłam pod przykryciem. Kalorie:1 porcja (kotlety bez surówki): ok. 450 kcal (bez oleju: ok. 360)Dodatkowo:Surówka na zdjęciu: 100 g białej kapusty, trochę marchewki, pół małego ogórka kiszonego, 1/3 łyżeczki cukru i pół łyżeczki musztardy. Smacznego
Malowane smakiemNigdy wcześniej nie robiłam sałatki / surówki z botwinki.. 2 -3 młode buraczki z liśćmi 1 ogórek 1 jabłko 1 cebulka serek wiejski pestki słonecznika szczypiorek sok z cytryny olej kujawski ze smakiem czosnek, bazylia sól, pieprz Buraczki z liśćmi, ogórek, jabłko i cebulę pokroić.Skropić sokiem z cytryny i wymieszać
Moje domowe kucharzenieCieciorka, znana również jako ciecierzyca, przyznam szczerze, że zbyt rzadko gości na naszym stole. Ponieważ miałam akurat cieciorkę w puszce, postanowiłam podzielić zawartość i z połowy
Mieszam w GarnkuPrzepisów na sałatkę z zupek chińskich jest naprawdę dużo! Jednak ten jest wyjątkowy, ponieważ do sałatki dodajemy SUROWY makaron, który pod wpływem czasu napęcznieje od „mokrych
PatiGotujePyszna i prosta sałatka z młodych ziemniaków, koperku i ogórków gruntowych. Idealna na grilla czy lekki wiosenny obiad. Przepis jest szybki i mało skomplikowany. Składniki
e-PrzepisyKulinarnePrzepis na tę zimową sałatkę znalazłyśmy na blogu "Szczypta wege". Przyznajemy, że na początku dość sceptycznie podeszłyśmy do tego połączenia składników. Wyszło rewelacyjnie, więc z czystym
Anioły w kuchniKiedy nadchodzą upalne dni to szczerze powiedziawszy nie mam ochoty na jedzenie. Jest za ciepło i za duszno, żeby jeszcze grzać się przy kuchni ;/ Też tak
PatiGotujekiszonek, przeważnie kapusty i ogórków. Domowe ogórki kiszone schodzą słoik za słoikiem, a dobrą kapustę kupuję na pobliskim bazarku. Kiszonki są nie tylko pyszne, ale też bardzo zdrowe, bo zawierają mnóstwo witamin. Na szczęście wszyscy w domu je lubimy, ale żeby nam się nie znudziły przyrządzając z nich sałatki i surówki zmieniam często dodawane składniki. Dzisiejsza surówka przypomina
Smaczna PyzaSezon grillowy w pełni. Do kiełbaski czy karkówki z grilla dobrze jest zjeść jakieś warzywka. Najlepiej w formie sałatki. Ja najbardziej lubię sałatki (jak sama nazwa
Pyza i SurówkaCzasami już nie mam pomysłu na surówkę do obiadu. Chyba wszystko już było. Niestety, często powtarzając potrawy, nawet naszą ulubioną surówkę , można popaść w rutynę i zrobi się nudno. Dobrze, że zawsze mam pod ręką słoik kiszonych ogórków i to one ratują sytuację gdy nie chce mi się nic wymyślać. Kłopotliwe jest też to, że chłopaki nie wszystkie warzywa(...)lubią i czasami coś muszę przemycać. Tak jak w przypadku tej smacznej surówki z białej kapusty . Dodaję do niej pora, którego Żarłoczek nie lubi, ale sparzam pokrojone warzywo, dzięki czemu jest łagodniejsze w smaku i nie przypomina się nam później przez 3 dni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza