brudnych naczyń do mycia, a także nie trzeba go jakoś specjalnie pilnować. Polecamy na letni obiad :). Serwuj ze schłodzoną surówką z jogurtem lub śmietaną, np.: - mizeria z kukurydzą , - surówka z sałatą, ogórkiem, rzodkiewką, kukurydzą i koperkiem, - mizeria z rzodkiewką Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy Aleksandrykoperek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron i dokładnie łączymy razem. Na talerz wykładamy makaron połączony z sosem i układamy na wierzch wątróbkę. Podajemy z ogórkiem lub ulubioną surówką. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiogórki, liście czosnku niedźwiedziego, śmietana, sól. Proporcji nie ma co podawać, ponieważ sałatka ma nam smakować, jedni lubią więcej ogórków inni więcej czosnku. Ogórki
królestwo garówProsta, tania i smaczna surówka z kiszonych ogórków, cebuli i jabłka jest świetnym dodatkiem do obiadu. Przygotowuje się ją błyskawicznie, zawiera sporo witaminy c, jako dodatku zamiast natki pietruszki można użyć posiekanego koperku. składniki na 3 porcje 4 ogórki kiszone ( przepis Tutaj ) 1 cebula 1 jabłko łyżeczka oliwy z oliwek gałązka natki pietruszki sól pieprz przepis Ogórki
Smakowite Daniarazie pomysłów nie brak. W planach jeszcze pesto i pieczone pierogi z jarmużem. Na zdjęciu (znalezione na necie i zrobione przez mojego tatę-mistrza surówek): wegetariańska surówka (jarmuż, jabłka, ogórki kiszone, prażone orzechy włoskie, sos jogurtowy z sokiem cytrynowym) i wegańska sałatka (ugotowany a później podsmażany jarmuż z jabłkiem, odrobiną mąki i oleju). Obok kotlet owsiany i puree ziemniaczane
Qlinarnie i QlinarnieZdrowo, kolorowo i całkiem szybko. Na zdjęciu: kasza jaglana, surówka z czerwonej kapusty, marchewka curry , kotlety sojowe kebab-gyros i ogórki kiszone. Jak zrobić surówkę? Składniki: 1/2 małej czerwonej kapusty 1-2 jabłka 1 cebula sos: olej z pestek winogron lub oliwa, sok z cytryny, sól, pieprz Zblenduj warzywa (lub drobno pokrój). Zmieszaj składniki sosu i polej
Qlinarnie i Qlinarniekreatywności, chęci i OTWARTOŚCI, a można odkryć mnóstwo ciekawych połączeń. Na zdjęciu: kotlet fasolowy wg tego przepisu ale z białej fasoli, sos z suszonych śliwek, puree brokułowo-ziemniaczane, surówka: por, jabłko, ogórek kiszony z czarnuszką i olejem z pestek winogron/oliwą, marchewka z ananasem (marchewka ugotowana, pokrojona w blenderze i podduszona z ananasem na odrobinie tłuszczu). Inspiracja do sosu
Qlinarnie i QlinarnieKaczka to nasz ulubiony drób. Przez Święta jedliśmy ją dwa razy, na dwa różne sposoby, w dwóch różnych domach. No trudno, lubię kaczkę i jeszcze przed
BaRepasprzelewamy do naczynia. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 50 minut.Gotowe. Doskonale smakują z sosem pomidorowym i surówką z kiszonych ogórków.Smacznego
Maminek kulinarnyniej płaskie burgery. Nic tylko trzeba było sprawdzić pomysł na żywo :-) I tym sposobem powstały bardzo smaczne kotleciki, które super smakują włożone pomiędzy razową bułę, z dodatkiem surówki, sałaty czy ogórka, albo jako dodatek do ziemniaków, mizerii - jako danie obiadowe. Pomysł sprawdzony, trafiony, więc publikuje i polecam!PS. Ponieważ dodałam trochę za dużo soli do mojej kiełbasianej masy
Walijskie PichcenieMizeria z zielonych ogórków, oczywiście świeżych, to najprostsza i najszybsza mizeria / surówka, jaką można podać do obiadu lub do kolacji albo nawet na przekąskę – kiedy ją zjemy zależy tylko od Nas samych. Składniki na: Mizeria z zielonych ogórków jeden średniej wielkości świeży (zielony) ogórek rzadka śmietana bez dodatku zagęstników lub naturalny jogurt –... Więcej The post Mizeria
Magiczny GarnekAwaryjna, szybka sałatka np obiadowa. Pomidor w tym przypadku pełni rolę raczej ozdobnika, bez niego też wyjdzie smaczne! Przygotowanie zajmie nam przysłowiowe 5 minutskładniki4 - 5
Stare GaryPost Mizeria z ogórków i śmietany pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeSurówka obiadowa, która powstała dość spontanicznie, choć pewnie całość nie stanowi żadnego innowacyjnego przepisu. Przygotowywałam jednocześnie obiad i sałatkę makaronową na kolację, po czym zorientowałam się, że do obiadu, owszem mam pekinkę, ale nic więcej. Tak więc z sałatki makaronowej uszczknęłam odrobinę kukurydzy, trochę sosu, dodałam kilka korniszonów i dla zapachu i smaku (a i wygladu również;)) całość posypałam koperkiem(...)pęczka koperku Kapustę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół, po czym każdą połówkę nacinamy w kilku miejscach i drobno kroimy. Przekładamy do miski. Dodajemy odsączoną kukurydzę i pokrojone w półplasterki ogórki. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami. Wlewamy do miski z kapustą, mieszamy. Dodajemy pokrojony koperek i jeszcze raz wszystko
Smaki Na TalerzuPyszna krucha sałatka z sałatą lodową świetnie smakuje do grillowanego mięsa. Polecam!Składniki:1 główka sałaty lodowej1 czerwona papryka2-4 ogórki gruntowe1 czerwona cebulaprzyprawa do
Kuchnia domowa Ani