miłe dla podniebienia są takie serduszka podczas jedzenia. Podaję z kaszą bulgur - ostatnio ulubioną. Można z jęczmienną a jak ktoś woli to i ziemniaki będą pasowały. Zieleninka? Ogórek ze słoika albo surówka, co kto lubi. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąUwielbiam buraki a stanowczo za rzadko je używam w kuchni. Mają mnóstwo witamin, błonnika i zdrowych składników, warto je zajadać. Tym razem upiekłam buraki aby potem
Moje Małe Czarowaniemałym ogniu około 5 minut, aż sos lekko zgęstnieje. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z tłuczonymi ziemniaczkami i ulubioną surówką lub mizerią z ogórka
cool and mintyPulpety lubię bardzo i często je przygotowuję. Zwłaszcza jeśli mam ochotę na mięso, ale niekoniecznie to smażone. Do tego aromatyczny sos lub kasza, ryż, jakiś makaron, surówka lub na przykład ogórek kiszony i niczego więcej nie potrzeba, pyszny obiad skompletowany. Wersji tego dania jest bez liku. Ja dzisiaj proponuję mięsko doprawione podduszonymi suszonymi pomidorami i cebulką, otulone pysznym pomidorowym sosem
Pichceniomaniałyżką mąki. Wlewamy taką mieszankę do rondelka z klopsikami, zagotowujemy i gotujemy jeszcze kilka minut. Gotowe! Klopsiki w sosie koperkowym doskonale smakują z kaszą gryczaną i surówką z papryki i ogórka kiszonego
Dieta bez mlekaEkspresowa surówka obiadowa (z kukurydzą, ogórkiem) . Idealna do obiadu. Zdrowa, pyszna, kolorowa i naprawdę szybka w przygotowaniu. U nas bardzo często gości na stole. Spróbujcie. Składniki: 5 łyżek kukurydzy 1/4 czerwonej papryki około 2 cm pora olej rzepakowy tłoczony na zimno Woj-len 2 ogórki konserwowe sól do smaku – u mnie cebulowa Skworcu pieprz do smaku
Słodkie okruszkiNie znam szybszej obiadowej sałatki od mizerii. Nie wyobrażam sobie też letnich obiadów bez mizerii. Lubią ją i dorośli, i dzieci, za wyjątkiem tych, którzy nie
Weekendy w domu i ogrodziemizerię jako dodatek do obiadu. Takie domowe surówki są o niebo lepsze niż kupne i dużo zdrowsze. Zachęcam do korzystania ze świeżych warzyw i do komponowania własnych surówek. Składniki: 500 g ogórków gruntowych 150 g jogurtu naturalnego greckiego kilka gałązek koperku sól do smaku Przygotowanie: Ogórki i koperek myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy
słodkie i nie tylko historie kulinarneSkładniki: 2 kg ogórków gruntowych; 3 litry wody; 6 łyżek soli; 3 łyżki białego cukru; Duża główka czosnku; Koper do kiszenia ogórków; 2
Gospodyni Miejskajest syty, a przygotwanie nie zajmuje dużo czasu więc jak dla mnie to danie w sam raz na niedzielny obiad. Jako dodatek można podać modrą kapustę, buraczki, ogórek lub każdy rodzaj surówki czy ulubionych warzyw. SKŁADNIKI : ( dla 2 osób ) ziemniaki – 4 duże sztuki schab – 2 kawałki olej do smażenia sos barbeque – 1 łyżka przyprawa do dziczyzny – 1 łyżeczka bulion mięsny
kuchniabellissima.wordpress.comcholerę nie wyszło takie ciasto. Nie wiem czy to jakieś czary czy jak ale nie do podrobienia. Pyszne są również naleśniki z jagodami, smalec z ogórkiem kiszonym. W ogóle surówka z marchewki i kapusty kiszonej również poezja. Ponadto żurek z białą kiełbaską bez skórki no i obowiązkowo placki ziemniaczane z sosem borowikowym. W Wancie można również kupić bilety
pieprzny smaczekszukacie pomysłu na pyszny obiad zapraszam (klik) Surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i zielonymi dodatkami Prosta surówka z kapusty Surówka z marchewki i pora Najłatwiejsza surówka obiadowa z kwaszonych ogórków
Słodkie okruszkiTradycyjne kluski z dziurką, które najlepiej smakują z różnymi sosami, np. sosami mięsnymi, grzybowymi. Do tego surówka z kapusty, buraczków, ogórków lub marchewki i obiad gotowy. Tani i pyszny obiad z dodatkiem delikatnej nuty cytrynowej ;) do tego można zrobić ich zawsze więcej, odgrzać w piekarniku lub podsmażyć na rumiano na masełku i zjeść polane
Zasmakuj KuchniPrzepis powstał z potrzeby chwili... Kompozycja i propozycja składników to już moja inwencja twórcza... sałatka wyszła smaczna i z pewnością będę ją robić:-) Składniki: 5 jajek
IMPRESJA SMAKUulegną zepsuciu muszą być gotowane przez kilka dni po 2-3 godziny. W naszej spiżarni nie powinno zabraknąć także różnorodnych dodatków do obiadu. Bardzo często zaprawiamy ogórki kiszone, paprykę, różne surówki i kapustę
Gotuję Testuję