złoty kolor. Do kotletów świetnie nadają się gatunki… morszczuk, mintaj, limanda, sandacz, panga, tilapia, miruna, dorsz, sola. Do kotletów polecam… – Surówkę z marchewki – Pomidory z cebulką i oliwą – Kalafiora duszonego w śmietanie – Cukinię w cieście (smażoną) – Pomidory w śmietanie
Kulinarne S.O.S.Niezwykle smaczna i soczysta, kwaskowo - słodka surówka z czerwonej kapusty to idealny dodatek do obiadu. Surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki oraz winegretem na bazie
Codzienne Gotowaniesolą i pieprzem. Porcje przygotowanej masy kładź (dużą łyżką) na rozgrzany olej formując placki i smaż na złoty kolor z obu stron. Do kotletów drobiowych polecam: * Surówkę z marchewki * Pomidory z cebulką i oliwą * Kalafiora duszonego w śmietanie * Cukinię smażoną w cieście * Sałatkę obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie
Kulinarne S.O.S.Dziś schabowy, utłuczony, dopieszczony, w nowej odsłonie. Podany ze świeżym ogórkiem (dowolnymi surówkami, mizerią, marchewką z groszkiem, buraczkami, modrą kapustą, kapustą z grzybami czy bigosem) i tłuczonymi ziemniakami z wody, puree lub pieczonymi ziołowymi. Klasycznie wybieram schab z kością, marynuję noc w mleku i krążkach cebuli (słynny sposób M. Gessler), panieruję, smażę na smalcu, wychodzą naprawdę genialne kotlety! Klasyka
Zasmakuj Kuchnidokładnie śliwki i uformować kotlety. Następnie kotlety oprószyć bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka . U mnie wyszło 12 kotletów
Monia miesza i gotujeplacuszki. Kulki ziemniaczane z czym podać? Oto kilka pomysłów na obiad: kulki ziemniaczane z twarożkiem i rzodkiewką<< < kulki ziemniaczane, skrzydełka kurczaka w miodzie i surówka z marchewki i jabłka<< < kulki ziemniaczane, pieczona kaczka z chrupiącą skórką i mizeria <<< kulki ziemniaczane, kurczak w pomidorach i sałata skropiona sokiem z cytryny
Moja Książka Kucharskasera wycinamy dziurkę, najlepiej za pomocą kieliszka, układamy na plastry ananasa, a dziurkę wypełniamy żurawiną. Półmisek wstawiamy do nagrzanego (200°) piekarnika na 10-15 minut. Podajemy z surówką z marchewki i jabłka, ryżem lub ziemniakami z wody
Kulinarne przemysleniasosie. Przygotowany w tej sposób kurczak wychodzi naprawdę soczysty i pyszny. Ja najczęściej podaję go z zestawem różnych surówek. Polecam w szczególności surówkę z czerwonej kapusty lub prostą surówkę z marchewki . Spróbujcie. Składniki: 5 udek z kurczaka (lub np. pałki, nóżki itd) 1 mała cebula 0,5 l bulionu 3 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego Huzar 1 pełna łyżeczka ziół
Słodkie okruszkitaka klasyka gatunku. Kotlety mielone podane razem z ryżem i sosem pieczarkowym. W tym zestawieniu niczego moim zdaniem już nie brakuje, ale jeśli chcecie zawsze możecie dorzucić surówkę z marchewki czy tarte buraczki. ok. 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 czerstwa bułka 1 jajko 1 cebula 1 – 1 i 1/2 łyżki musztardy sól, pieprz Sos: 150 g wędzonego boczku
Smaki Na TalerzuSurówka to podstawa każdego mojego obiadu Nie wyobrażam go sobie bez co najmniej jednej. Bardzo często do surówek wykorzystuję kapusty. Są niedrogie, smaczne zarówno na ciepło
PatiGotujeprzywarł do dna. Z czym podać pulpeciki z indyka ? Oto kilka pomysłów na szybki obiad dla całej rodziny pulpeciki z indyka w sosie koperkowym, tłuczone ziemniaki i surówka z marchewki pulpeciki z indyka w sosie koperkowym z sałatą rzymską pulpeciki z indyka w sosie koperkowym z sałatką z jajek, pomidorów i rzodkiewek pulpeciki z indyka w sosie grzybowym
Moja Książka Kucharskapiknik i nie chcemy być głodni. Bedą nam potrzebne (na 2 kanapki): bagietka przekrojona na pół pasztet – 125 g na 2 porcje ogórek pokrojony w długie paseczki surówka z marchewki z rzodkwią po wietnamsku kolendra i dymka do posypania sos Pełen przepis tutaj. 10. Ciasto czekoladowe z chili Spójrzcie na ten piękny czekoladowy kolor ciasta i jego aksamitną konsystencję. Pikantny
Ugotowane pozamiataneMłoda kapusta zasmażana, z dużą ilością koperku Składniki: ze strony Filozofia Smaku 1 mała młoda kapusta 1 marchewka 1 cebula 1 pęczek koperku 1 łyżka mąki
Moja Galeria Smaku