My lubimy surówki obiadowe. Wiem jednak, że sporo osób kupuje już gotowe zestawy surówek, czy też innych dodatkó do obiadu. My jednak wolimy zawsze do mięsa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj moja ulubiona sałatka. Chociaż jest tyle jej wersji, że tak naprawdę nie zawsze jest ulubiona, nie każda wersja mi pasuje. Ale jeśli jest dobrze zrobiona
Marder&Marder ManufacturePogoda ostatnio znowu sprzyja grillowaniu, więc postanowiłam to wykorzystać 😉 Z racji tego, że bardzo lubię orientalne smaki tym razem postawiłam na grill po azjatycku. Dziś mam
Mostek w kuchniŚwieża kapusta smakuje doskonale przyrządzona zarówno na ciepło i na zimno. Gotowana z zasmażką czy w formie surówki, nieważe, lubię obie formy. Surówka Colesław z młodej
mecooksNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchniJesienią i zimą ta surówka często gości na naszym stole. Dlaczego warto spożywać czerwoną kapustę? Czerwona kapusta łączy w sobie bogactwo składników odżywczych warzyw kapustnych oraz antyoksydacyjne właściwości warzyw czerwonych. To właśnie czerwone barwniki zawarte w tej odmianie kapusty głowiastej – antocyjany sprawiają, że można ją nazwać warzywem zdrowia i młodości. Antocyjany mają bowiem właściwości przeciwutleniające, dzięki czemu chronią organizm(...)marchew 1 średnia cebula 1 jabłko 2 łyżki posiekanego koperku sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka oliwy Kapustę drobno poszatkować,marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebulę pokroić w kosteczkę. Przyprawić do smaku solą,pieprzem i cukrem,skrapiamy octem i oliwą. Dodać posiekany koperek,wszystko dokładnie wymieszać i podawać
Kolorowa kuchnia ElkiDzisiaj coś nietypowego, bo sałatka z buraków. Naszło mnie na pieczone buraki. Ten zapach unoszący się w domu w czasie pieczenia…No i ten smak
Mieszam w GarnkuKuskus, pęczak, gryczana czyli 21 pomysłów na kasze. Z czym podać kuskus? Czy owoce cytrusowe można połączyć z kaszą gryczaną? Jaki deser przygotować z kaszy dla
Moja smaczna kuchniaO tej porze roku kupuję często czarną rzepę. Lubię jej ostry smak. Kroję ją w cienkie plastry, posypuję lekko solą i zjadam np. podczas oglądania ulubionej
Proste PotrawyNietypowa sałatka z szynka i groszkiem. Uwielbiam sałatki. Nie wyobrażam sobie by zabrakło ich na jakiejkolwiek uroczystości, spotkaniu z rodziną czy przyjaciółmi, albo też na najróżniejszych
Słodkie okruszkiPyszne, soczyste, mięciutkie roladki z kurczaka z marchewką smażoną z curry. Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, ale smak tych roladek zachwyci pewnie nie jedną osobę. Głównym sekretem tych roladek, aby bardzo ciasno je zrolować, dobrze obtoczyć w panierce i nie piec zbyt długo, jeżeli zrobimy te trzy etapy poprawnie roladki pozostaną nam bardzo soczyste i smaczne(...)każdej strony roladki. Następnie przekładamy je do brytfanki i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 min. Roladki serwujemy z chrupiącymi, pieczonymi ziemniaczkami i surówką. Smacznego
Kuchnia ŁukaszaNie muszę sałatki jarzynowej nikomu przedstawiać, taki klasyk, na który chyba przepis znają wszyscy, ale każdy ma inny. Nie wyobrażam sobie Świąt bez tej sałatki, właściwie
dom-agi.pl