Uwielbiam białą rzodkiew. Często jem ją „od tak” lub robię z niej surówki, dodaję ją do różnych sałatek, a nawet past. Dziś zapraszam Was
Słodkie okruszkiUwielbiam surówki za ich prostotę przygotowania. Parę zdrowych składników, kilka chwil i już możemy się cieszyć pyszną surówką. Dziś zapraszam Was na przepis na zdrową surówkę
Słodkie okruszkiNie znam drugiego takiego miejsca w sieci, gdzie znajdziecie tyle przepysznych i najlepszych pomysłów na koktajle. Sprawdzone przepisy, na zdrowe i pożywne koktajle, tylko tutaj, na
Moja smaczna kuchniaLubicie sałatki? U mnie w domu każdy je uwielbia. W szczególności przepadamy wprost za tradycyjną sałatką warzywną (jarzynową). Dziś chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem
Słodkie okruszkiSałatka ” Selercia „ Cholercia , dzisiaj będzie selercia , bo zabrakło ziemniaków " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em
Ogrodnik w podróżyTa prosta surówka z czerwonej kapusty, to bardzo smaczny i zdrowy, dodatek do drugich dań. Jestem zwolenniczką szybkich w przygotowaniu, dodatków do potraw, więc nie bójcie
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiOgórki w zalewie musztardowej, dostępne są na rynku pod nazwą ogórki kozackie. Są naprawdę pyszne. Lekko słodkie, ale z ostrzejszą nutą musztardy. W zależności od rodzaju
Mieszam w GarnkuLubicie sałatki? Ja je wprost uwielbiam, zwłaszcza te na bazie ryżu lub makaronu. Dziś zapraszam Was na makaronową sałatkę (light) z warzywami w ziołowym jogurcie. Wykorzystany
Słodkie okruszkiKeyword pieczarki, ryż Prep Time 20 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 50 minutes Servings 20 Author Anna Ingredients 100 g ciemnego ryżu 1/2 średniej cebuli 1 mała marchewka 150 g pieczarek 1 łyżka pasty tahini 4 łyżki sosu sojowego oliwa do smażenia 3 łyżki soku z cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżeczka nasion(...)pulpety smażyć z każdej strony do zarumienienia się. Sos Wszystkie składniki na sos wymieszać w miseczce. Po usmażeniu pulpety wyjmujemy na talerze, podajemy ciepłe z przygotowanym sosem i ulubioną surówką. Smacznego! Artykuł Pulpety wegetariańskie pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.plSałatka z burakiem cukrowym - powrót do przedwojennych smaków Buraki cukrowe kojarzą się większości z nas z produkcją cukru, jednego z najbardziej uniwersalnych dodatków do potraw i
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCzym zastąpić sól przepisy na mieszanki ziół zamiast soli. Czym zastąpić sól, żeby jedzenie nie było mdłe i nadal Ci smakowało? Pewnie tak jak ja
Cztery FajeryPyszna, zdrowa, kolorowa i chrupiąca sałatka, która podbije Twoje podniebienie;) Bez majonezu…no oczywiście jeśli lubisz, możesz go dodać;) Sałatka idealnie nadaje się jako danie
Mieszam w Garnkulekkim zakwaszeniu można jeść po 3-4 dniach kiszenia, tym razem wypróbujcie mój sprawdzony przepis na kiszoną fasolkę. Kiszę nie tylko ogórki na różne sposoby, oraz kapustę, ale też marchewkę, buraki, brukselkę, rzodkiewkę. Pierwszy raz fasolkę zakisiłam trzy lata temu i trwa to do dzisiaj. Bo Kiszonki rządzą u nas ! Tym razem w słoiku znalazła się fasolka. Robię również(...)zrobić test na jakim etapie kiszenia najbardziej Wam smakuje kiszona fasolka! Sprawdźcie też czy surowa fasolka kiszona jest smaczniejsza od tej obgotowanej! Taką fasolkę można jeść samą albo jako surówkę do obiadu. The post Fasolka kiszona appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsercach indyczych. Troszkę to może brutalne będzie z mojej strony przyznając się do tego, ale uwielbiamy je jeść. Robię je na różne sposoby. Tym razem jednak urozmaiciłam gulasz marchewką i pieczarką. Wyszedł smaczny tak samo, ale jednak inaczej. Dodam tylko, żeby nie bać się przygotowywać takie danie. Przypomnijmy sobie, jak wcinaliśmy wątróbkę, serduszko z rosołu jako dzieci. Czasami była(...)podniebienia są takie serduszka podczas jedzenia. Podaję z kaszą bulgur - ostatnio ulubioną. Można z jęczmienną a jak ktoś woli to i ziemniaki będą pasowały. Zieleninka? Ogórek ze słoika albo surówka, co kto lubi. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąnaczynia np. garnka, ciasno pakujemy i odstawiamy na 90 minut. Co 20 minut przewracamy całość w jednym kierunku, tak aby kapusta była jednorodnie nasolona. W międzyczasie przygotowujemy warzywa. Obieramy marchewki, rzodkiew i kroimy w słupki, a szczypiorek myjemy i siekamy na większe kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i dzielimy na większe części. Następnie, przygotowujemy wegański sos rybny miksując wszystkie jego(...)naczyniu Zwykle dociskam talerzykami ciasno upakowaną kapustę w naczyniu do kiszenia Przygotowane kimchi fermentuje Bąbelki zwiastujące ukiszenie Propozycja podania – pokrojone kimchi jako dodatek do obiadu w formie surówki Artykuł Wegańskie kimchi (bez gotowania) pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.pl