Surówka z młodej kapusty z koperkiem. Dziś przepis na prostą i naprawdę szybką w przygotowaniu surówkę z młodej kapusty z koperkiem. Idealna do drugiego dania. Ja dziś podałam ją do prostego sosu z piersi kurczaka i ziemniaków. Idealne połączenie. A co u Was dziś było pysznego na obiad? Szukając innych pomysłów z młodą kapustą polecam Wam spróbować: Gołąbki z młodą(...)pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę szatkujemy do miski. Dodajemy posiekany koperek, starte na dużych oczkach marchewki i jabłko. Na koniec dodajemy sok z cytryny, olej i doprawiamy całość solą i świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku. Jeśli jabłko było za mało słodkie można dodać odrobinę cukru lub miodu do smaku. Surówka najlepiej przygotować wcześniej
Słodkie okruszkikażdym domu. Chrupiąca kapusta, starta marchewka i jabłko w sosie majonezowo-śmietanowym nie może się nie udać. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Łatwa surówka ze słodkiej kapusty (4 porcje) Składniki: 1/4 główki kapusty, cieniutko poszatkowanej 1 jabłko, obrane i starte 1 marchewka, obrana i starta 1 mała cebula, pokrojona w drobną kosteczkę 1/4 szklanki śmietany(...)minutes. Stir in mayonnaise and sour cream, season to taste if necessary and place in the refrigerator for 30 minutes. Serve as a side dish. Enjoy! Artykuł Łatwa surówka ze słodkiej kapusty / Easy cabbage salad pochodzi z serwisu Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda
karmelowy400g mielonego mięsa wołowego 200g kiszonej kapusty 1 duża biała cebula 1 jajko sól i pieprz do smaku łyżka oliwy Dodatki wedle uznania, u mnie: ziemniaczki z wody surówka z kiszonej kapusty Mięso przełożyć do miski. Cebulę posiekać drobno i przesmażyć na rozgrzanej oliwie, aż się zeszkli, ostudzić. Kapustę odsączyć z nadmiaru soku (ale nie trzeba jej mocno odciskać(...)międzyczasie przygotować dodatki. Ja zdecydowałam się na ziemniaczki z wody, które według mnie idealnie komponują się z kiszoną kapustą, a do tego przygotowałam banalnie prostą i jednocześnie pyszną surówkę z kiszonej kapusty , z dodatkiem marchewki i jabłka. 1 porcja (3 kotlety) to ok. 165 kcal , węglowodany: 3g, białko: 24g, tłuszcz: 9g Informacje dla diabetyków: w porcji kotletów znajduje się
Dietolognawet nie wiem skąd przypałętał się pomysł na tę surówkę. Miałam dziś nadmiar kapusty, więc wylądowała w misce z marchewką i cebulą. Na początku chciałam ją zrobić ze zwykłym octem, ale dojrzałam na półce ryżowy. Potem to już poleciało, cukier i o b o w i ą z k o w o czosnek. Składniki: pół główki białej kapusty
KardamonovyWiejska surówka obiadowa Pyszna, zdrowa i kolorowa surówka warzywna to świetny dodatek do każdego obiadu. Jest szybka oraz prosta w przygotowaniu i z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Polecam! Składniki: 1/3 główki kapusty 1 niewielka marchewka kilka rzodkiewek (4-5 sztuk) pół czerwonej papryki pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz Sos: 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu(...)Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski, delikatnie solimy i mieszamy *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Paprykę kroimy w drobną kostkę *** *** Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Pietruszkę drobno siekamy *** *** Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy razem *** *** W osobnej miseczce mieszamy składniki sosu *** *** Sos dodajemy do warzyw i całość dokładnie mieszamy. Surówkę doprawiamy do smaku
Blog z ApetytemProsty i sprawdzony przepis na klasyczną surówkę z czerwonej kapusty. - delikatna, z dodatkiem majonezu - kilka idealnie dobranych składników - szybka i prosta w przygotowaniu - świetna jako dodatek do obiadu Jeśli macie lub wolicie kapustę białą, to gorąco polecam również pyszną surówkę Colesław lub klasyczną surówkę z białej kapusty
AniaGotuje.plSurówka z czerwonej kapusty z jabłuszkiem i koperkiem to idealna surówka do każdego obiadu, gorąco polecam ten prosty przepis :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldkapusty i wymieszałam. Pod koniec gotowania dodałam koncentrat pomidorowy. Wlałam ocet winny. Doprawiłam solą i pieprzem do smaku. Można dodać do kapusty pokrojoną kiełbasę. Podawałam z młodymi ziemniaczkami,surówką z młodej kapusty ( przepis na surówkę znajdziecie TU ) i grillowaną piersią z kurczaka. Smacznego
potrawyregionalnedodatek do obiadu proponuję dzisiaj surówkę z kapusty pekińskiej. Kolorową i bardzo smaczną! Do surówki dodałam kukurydzę, pomidory, cebulkę i pietruszkę, a to wszystko skąpane w sosie czosnkowym. Uwielbiam, gdy na talerzu jest kolorowo, jedzenie w tedy prezentuje się o wiele bardziej smakowicie 😋.... Do surówki potrzebujemy również sos...z tą surówką polecam sos czosnkowy! Warzywa w połączeniu z tym sosem(...)zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sok z cytryny do smaku, Sposób przygotowania: Kapustę pekińską dokładnie myjemy, następnie drobno siekamy. Pomidory kroimy w cząstki i układamy na posiekanej kapuście. Cebulkę obieramy i drobno kroimy. Do surówki dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz posiekaną natkę pietruszki. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie oraz sok z cytryny, sól i pieprz
kulinarne odsłony patidodatek do kanapek czy nawet same na śniadanie byleby smakowały. Ta jest wyjątkowa, smaczna i aromatyczna, dobra na wszelakie bakterie w naszym organizmie, taki naturalny antybiotyk. Polecam gorąco. Surówka z czerwonej kapusty, selera i chrzanu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepekińskiej to pyszny dodatek do obiadu czy dań z grilla. Surówka jest szybka i prosta w przygotowaniu, a smakiem urzeknie każdego. Nic dziwnego, że jest jedną z najpopularniejszych surówek. Składniki: główka kapusty pekińskiej spora marchew cebula czerwona Sos: 2/3 szklanki majonezu 1/2 szklanki mleka 4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki octu winnego - może być również ocet jabłkowy lub zwykły(...)drobną kostkę. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Warzywa przekładamy do dużej miski, zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się „przegryzły”. [caption id="attachment_7362" align="aligncenter" width="1024"] Colesław z kapusty pekińskiej[/caption] Artykuł Colesław z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneSurówka z czerwonej kapusty doprawiona sosem czosnkowym. Świetny dodatek do obiadu i kanapek. Jeżeli lubicie bardziej ostre czosnkowe smaki to można dodać więcej przeciśniętego przez praskę czosnku. Z jogurtem surówka będzie bardziej lekka. Ja jednak wolę śmietanę. Wybór należy do Was. Na blogu w zakładce SURÓWKI znajdziecie więcej pomysłów na różne obiadowe przystawki. Polecam! Składniki 1 mała główka czerwonej kapusty(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Oprószyć lekko solą i wszystko razem wymieszać, a następnie wlać sos i ponownie wymieszać. Odstawić surówkę na 1 godzinę. surówka z czerwonej kapusty z sosem czosnkowym
O kuchni z uczuciemSurówka z kapusty z potartą marchewką to jedno z moich kulinarnych wspomnień z dzieciństwa. Najczęściej stanowiła ona dodatek do tłuczonych ziemniaków i kotlecików mielonych. Dzisiaj przygotowałam swoją wersję, ulepszonej moim zdaniem, popularnej surówki Coleslaw. Dodałam, zamiast majonezu lekki jogurt naturalny i ziarenka czarnuszki, które świetnie smakują z marchewką. Taka surówka to podstawa zimowego menu! Surówka Coleslaw z czarnuszką Składniki(...)sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Obraną marchewkę ścieramy na tarce, na dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Cebulę siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Surówkę mieszamy z jogurtem naturalnym, czarnuszką i sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku i ponownie mieszamy. Wstawiamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się
Moja smaczna kuchniaSurówka z czerwonej kapusty, cukinii i papryki to nie tylko idealny posiłek na upały. Wspaniale sprawdza się jako przystawka do obiadu czy chrupiący dodatek do imprezowego stołu. Polecam! Składniki: Warzywa: 1 niewielka cukinia 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1 łyżka soli do nasolenia warzyw 1/2 słodkiej papryki czerwonej 1/2 cebuli Dressing: 2 łyżki oleju (ja do tej sałatki lubię używać(...)cytryny i dokładnie mieszamy. Polewamy tak przygotowanym sosem warzywa i dokładnie mieszamy. I gotowe Można również podawać tą sałatkę z orzeszkami piniowymi lub słonecznikiem. Smacznego! Artykuł Surówka z czerwonej kapusty, cukinii i papryki pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plskładniki: 400 g czerwonej kapusty 300 g jabłek 50 g cebuli 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki oleju sól, pieprz wykonanie: Kapustę szatkujemy. Jabłka obieramy i
Domowy Smak Jedzenia