drobną kostkę. Kapustę drobno szatkujemy. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Polewamy sosem. składniki na sos: 3 łyżki octu jabłkowego Jamar 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 3 ziarna ziela angielskiego, rozmiażdżonego w moździerzu 1-2 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę sól, pieprz wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Gotowym sosem polewamy surówkę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy
Domowy Smak Jedzeniaobiadu chciałam zrobić surówkę z białej kapusty z marchewką i jabłkiem, ale okazało się, że jabłka zostały skonsumowane przez dziatwę :) Kapusta poszatkowana i osolona , marchew także a jabłek brak. Czym złagodzić smak surowej kapusty? Oto jest pytanie. Otwieram lodówkę a tam leży sobie połówka niezbyt dużej dyni.Więc poszatkowałam dynię i dodałam do prawie gotowej kapusty. Powiem krótko: surówka powstała
Bea(u)ty kitchenPołączenie kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem daje bardzo soczystą i smaczną surówkę. Taka surówka wspaniale smakuje z razowym pieczywem, a dodana do dania obiadowego bardzo je ożywia i urozmaica. Uwielbiam surówki i przy każdej okazji staram się w nich łączyć warzywa, które są zdrowe, a ich jedzenie sprawia przyjemność. Tym razem kapusta pekińska z kiszonym ogórkiem jest z dodatkiem papryki(...)praskę. Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Majonez, jogurt i czosnek wymieszać i dodać do sałatki. Sałatę dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą. Zobacz również: chińska surówka z kapusty
Kuchcik gotujebiałej kapusty, z tym, że ta z kapusty pekińskiej jest gotowa od razu, natomiast ta ze zwykłej musi się trochę przegryźć, żeby kapusta nieco zmiękła. Surówka z kapusty pekińskiej Czas przygotowania: 15 minut Proporcje dla 3 osób Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 marchewka 1/2 cebuli 2 łyżki majonezu 3-4 łyżki naturalnego jogurtu sok z cytryny lub starta(...)marchewkę obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a marchewkę ścieramy na grubej tarce jarzynowej. Do dużej miski wkładamy kapustę, marchewkę i cebulę. Dodajemy majonez, jogurt i cytrynę. Mieszamy i odstawiamy na chwilę. Po tym czasie znowu surówkę mieszamy, solimy i pieprzymy. Gdyby była za gęsta dodajemy jeszcze trochę jogurtu
Kulinarne przygody GatitySurówka z kapusty prosta, zdrowa Przepis na super smaczną surówkę z młodej kapusty, zawierającą cały zestaw witamin. Jest wyjątkowo smaczna. Po co kupować jak można sobie zrobić samemu i przynajmniej wiadomo co jest w środku i co zjemy. SKŁADNIKI pół młodej kapusty 2 średnie marchewki 1 jabłko 1 mała cebula ząbek czosnku natka pietruszki 3 łyżki oleju z oliwek
zielonacukinkaSurówka z kapusty lub colesław - pod taką nazwą egzystuje w krajach anglosaskich. Typowy colesław podawany jest z sosem majonezowym. To najpopularniejsza z surówek, której głównym składnikiem jest poszatkowana biała lub nieco rzadziej czerwona kapusta. Każdy kraj ma specyficzne dodatki i przyprawy. Np. libańska biała wersja koniecznie z kuminem i miętą. Dziś prosta, smaczna czerwona odmiana kapusty z octowo-olejową marynatą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj zapraszam na surówkę z czerwonej kapusty, która idealnie pasuje do dań mięsnych. Surówka jest prosta do zrobienia i bardzo dobra. Dobrze jest zrobić ją kilka godzin przed podaniem. Jest wówczas jeszcze lepsza. Składniki: pół malutkiej czerwonej kapusty 1 mała cebula 1 jabłko sól i pieprz do smaku kilka łyżek oliwy z oliwek Wykonanie: Kapustę szatkujemy na jak najcieńsze paseczki
Smak mojego domuczyli biała kapusta i marchewka, a do tego pyszna zalewa :) Jeśli nie macie pod ręką oleju ryżowego, to śmiało możecie go zastąpić zwykłym olejem rzepakowym. Surówkę taką polecam szczególnie zimą, gdy biała kapusta jest(...)dość twarda, a dzięki zaparzeniu jej w zalewie staje się wyjątkowo krucha i smaczna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka chińska wg Ewy Wachowicz – Składniki: Składniki na surówkę chińską: pół średniej główki białej kapusty – ok. 500 g 1 duża marchewka – ok. 110 g sól do smaku Składniki na zalewę do surówki chińskiej: 1/4 szklanki (ok. 60 ml) octu ryżowego
Kulinarne Przebojetego suszoną śliwkę, którą bardzo lubię, a na którą jakoś nie miałam pomysłu. Wykorzystałam ją więc do tajine'a z polędwicy. Ugotowałam do tego brązowy ryż i zrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej, czerwonej cebulki i jabłka całość polałam oliwą (możecie też zrobić tę: surówkę z pekińskiej kapusty ). Po prostu uwielbiam warzywa! :) Tych nigdy za dużo, a dzięki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comwypada ale zajadamy. No ale tutaj można więcej i więcej, same witaminy, a jak zamiast majonezu dodacie jogurtu to będzie jeszcze zdrowiej. Zachęcam do zajadania surówek. Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i suszonej śliwki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemoja ulubiona wersja surówki z białej kapusty - niewiele składników, ale smak rewelacyjny! Składniki: 1/2 niedużej główki białej kapusty 2 marchewki 2-3 łyżki siekanej natki pietruszki sól kilka łyżek oleju odrobina cukru Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie kapustę odcisnąć z nadmiaru soków. 2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Kuchnia domowa Anikocham pod każdą postacią. Ta dzisiejsza jest bardzo smakowita i pasuje do mięsa jak również można ją zajadać jako samodzielne danie. Polecam zróbcie i ciszcie się pysznym jedzeniem. Surówka z czerwonej kapusty i jogurtu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieUwielbiam surówki w każdej odsłonie , z każdej kapusty . Od jakiegoś czasu chodziła za mną surówka z kapusty kiszonej,pasuje rewelacyjnie do ryby ,wątróbki drobiowej . Kiedy robię taka surówkę to zawsze muszę zrobić jej więcej bo super smakuje i bardzo szybko znika . Składniki
Mój SmakKilka dni temu, pewien Pan zarzucił mi, że na moich zdjęciach króluje surówka kiszonej kapusty, a nigdzie nie ma na nią przepisu. Hm....cóż, może i racja, człowiek się zajmuje wynalazkami, odgrzebuje starocie, a zapomina o teraźniejszości, o tym co oczywiste. A więc już nadrabiam zaległości, oto moja surówka. 😋 0,5 kg kiszonej kapusty średnia cebula marchew duże(...)opcjonalnie szczypiorek lub natka pietruszki Wybierając kapustę pamiętajmy, ma być kiszona, a nie kwaszona. Ta druga to tylko poszatkowana kapusta i ocet, a przecież nie o to chodzi. Odciskamy kapustę z soku i kroimy, aby nie była taka długa. Obraną cebulę kroimy w kostkę, solimy aby lekko zmiękła. Jabłko można zetrzeć ze skórką lub obrać. Tak jabłko
Dieta moja pasjakryć, kapusta pekińska króluje u nas jako najczęściej wybierany dodatek do obiadu. Staram się jednak, by surówki z niej przygotowywane(...)były nudne i różniły się między sobą, choćby delikatnym akcentem. Czasem niewielka zmiana robi dużą różnicę, prawda? Dziś bardzo prosta, szybka surówka z dodatkiem konserwowych ogórków, słodkiego jabłka i zaostrzającej całość czerwonej cebulki. Zapraszam:) 1 kapusta pekińska 1-2 jabłka 4-5 ogórków konserwowych 1 czerwona cebula 2 łyżki oleju 1 łyżka czerwonego octu winnego sól, pieprz, cukier Oczyszczoną kapustę
Smaki Na Talerzu