Uwielbiam przygotowywać (i oczywiście) jeść najróżniejsze surówki. Czasem, to samo danie dzień po dniu zmienia się (urozmaica) właśnie dzięki surówce. Dziś polecam Wam surówkę z kapusty pekińskiej w czosnkowo-jogurtowym sosie. Pyszna surówka obiadowa. Ja podałam ją wraz z domowym gyrosem . Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 średniej marchewki 11/2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki 2 łyżki jogurtu typu greckiego(...)grubych oczka do naszej kapusty. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Całość mieszamy. W miseczce mieszamy jogurt typu greckiego, majonez, granulowany czosnek i pieprz. Dodajemy do naszej marchewki z kapustą. Całość dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na 20-30 minut. Wyciągamy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Smacznego
Słodkie okruszkiSurówka z czerwonej kapusty z czosnkową nutą Prosta, pyszna surówka, którą można przygotować w kilka minut. Minimalna ilość składników. Taka surówka z czerwonej kapusty z czosnkową nutą idealnie pasuje do najróżniejszych mięsnych sosów. Choć oczywiście można ją podać do dowolnego drugiego dania lub zjeść od tak. Surówka jest nie tylko prosta, ale też i zdrowa. Spróbujcie, polecam. Szukając innych przepisów(...)pyszne surówki zajrzyjcie tutaj . Składniki: 0,5 główki małej czerwonej kapusty 3 pełne łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżeczki płynnego miodu – u mnie wielokwiatowy sól i pieprz do smaku Bio olej słonecznikowy tłoczny na zimno o smaku czosnku SemCo 4-5 kropli soku z cytryny opcjonalnie nieduża ilość jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy. Lekko solimy i ugniatamy rękami. Odstawiamy
Słodkie okruszkioznacza brązowa kapusta. Szwedzi przyrządzają brunkål głównie na święta. My Polacy jadamy kapustę zdecydowanie częściej. Osobiście bardzo lubię kapustę pod każdą postacią i wszystkie jej rodzaje.Często przyrządzam surówki z modrej kapusty . Kiedy pojawia się w sklepach brukselka to jestem najszczęśliwsza pod słońcem, bo przepadam za nią niesamowicie. Jesienią dominuje u mnie włoska i biała kapusta. Kapusta z zasmażką jest(...)świetną przystawką do mielonych kotletów. Często przyrządzam surówkę z białej kapusty … Kapusta po szwedzku to przystawka do obiadu na ciepło. Tak przyrządzoną kapustę mogę jeść codziennie. Kapusta po szwedzku 4 porcje Składniki: 1 kg białej kapusty 50 g masła 3 łyżki golden syropu 2 łyżki winnego octu 3 goździki, całe sól i czarny pieprz do smaku tymianek do posypania
codojedzeniaZbywał mi ostatnio kawałek pora więc wykorzystałam go do surówki z kapusty. To był strzał w dziesiątkę! Składniki: 1/2 niedużej główki białej kapusty 1 marchewka 1 por 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki octu winnego sól pieprz 3 łyżki siekanego koperku Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować, obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych
Kuchnia domowa Anijest to rzecz NIEZBĘDNA do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przymierzam się do napisania artykułu na temat błonnika pokarmowego, także wyczekujcie niedługo krótkiej powieści na mojej stronie. Wracając do przepisu, surówka z kapusty kiszonej jest jedną z moich ulubionych. Choć nie jem jej tak często, jakbym chciała, ze względu na to, że kupuje tylko ją na targu. A nie jestem w stanie(...)odwiedzić targ i taką surówkę sobie potem zaserwuję do obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepisy na inne surówki SŁODKA SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA oraz KOLOROWA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Składniki: ▪ 0.5 kg kapusty kiszonej ▪ 1 średnia marchewka ▪ 3 łyżki oleju lnianego/oliwy ▪ pieprz Przygotowanie: 1. Kapustę kiszoną drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce
zdrowo i aktywniejest to rzecz NIEZBĘDNA do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przymierzam się do napisania artykułu na temat błonnika pokarmowego, także wyczekujcie niedługo krótkiej powieści na mojej stronie. Wracając do przepisu, surówka z kapusty kiszonej jest jedną z moich ulubionych. Choć nie jem jej tak często, jakbym chciała, ze względu na to, że kupuje tylko ją na targu. A nie jestem w stanie(...)odwiedzić targ i taką surówkę sobie potem zaserwuję do obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepisy na inne surówki SŁODKA SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA oraz KOLOROWA SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Składniki: ▸0.5 kg kapusty kiszonej ▸1 średnia marchewka ▸3 łyżki oleju lnianego/oliwy ▸pieprz Przygotowanie: 1. Kapustę kiszoną drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce
Zdrowie i pysznie na talerzuSurówka z kiszonej kapusty to klasyczny dodatek do dań z rybą, kotletów schabowych, mielonych lub smaczna przekąska do schrupania solo. Jest smaczna, zdrowa z mnóstwem witaminy C i bardzo łatwa w wykonaniu. składniki na 4 porcje 500 g kiszonej kapusty 1 duża marchew 1 duże jabłko 1 duża cebula 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka cukru kryształu czarny pieprz(...)jabłko ścieramy na tarce o dużych otworach i łączymy z pozostałymi składnikami. Surówkę polewamy oliwą, doprawiamy do smaku cukrem, solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Artykuł Surówka z kiszonej kapusty + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaSurówka z białej kapusty to najprostszy i szybki w przygotowaniu dodatek do dań głównych. Proponuję dla odmiany tym razem surówkę z kapusty z dodatkiem suszonych moreli, czerwonej cebuli oraz z sosem o lekko orientalnej nucie. Ta surówka jest orzeźwiająca, chrupiąca i przede wszystkim smaczna. Lubię przygotować jej trochę więcej, bo na drugi dzień jest równie pyszna. Składniki 1/4 główki kapusty
Tajemnice SmakuDomowa, pyszna i zdrowa kapusta kiszona z której można przygotować wiele smacznych potraw takich jak: bigos, kapuśniak, kwaśnicę a także różnych surówek. Kapusta kiszona może być również składnikiem farszu do pierogów, uszek czy pasztecików. Zapraszam do samodzielnego ukiszenia takiej kapusty w domu. składniki na około 2 kg kiszonej kapusty duża główka kapusty (około 2 kg) 2 marchewki 4 łyżeczki soli
Smakowite DaniaNajlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty i tartej marchewki. Z dużą ilością natki pietruszki, szczypiorku i koperku. Doprawiona orzeźwiającym dressingiem z oliwy i soku z cytryny. Szybka i łatwa w przygotowaniu, z kilku zaledwie podstawowych składników. Można przygotować ją wcześniej i do czasu podania przechowywać w lodówce. Sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla lub jako wypełnienie kanapek, burgerów
cool and mintyktóra bodajże jest czynna tylko do 21:00 - Pod Malwami. No to zamawiamy. Pod Malwami - sentyment do regionalizmu Bliny (tamte były akurat z wieprzowiną w sosie własnym i surówką z czerwonej kapusty) oraz chłodnik litewski. Surówka - wydawałoby się: czego można się spodziewać po czerwonej kapuście? Tak doskonale doprawionej surówki nie jadłem jeszcze - idealny balans między surowym smakiem kapusty, jej chrupkością
Right Behind The KitchenPrzepisów na surówkę z czerwonej kapusty jest wiele.Ja polecam gorąco z dodatkiem kukurydzy,jest bardzo smaczna! Zapraszam do korzystania z przepisu..:) Składniki 1/2 główki średniej kapusty czerwonej 2 marchewki 1 duże winne jabłko 1/2 pora 1/2 puszki kukurydzy sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony
Wanilia i KardamonCóż więcej mówić… surówka z młodej kapusty to absolutny MUST EAT każdego lata. Dziś jednak przedstawiam Wam przepis na bogato, gdyż użyłam do niej papryki i rzodkiewki. Uwielbiam wykorzystywać młodą kapustę w kuchni. W szczególności do takich surówek, do duszonej jej wersji, czy do gołąbków. Młodą kapustą i młodymi ziemniaczkami objadam się latem na „zapas”, żeby(...)kapustę, pokrojoną na 5-6 cm kawałki, rozdrabniamy przy pomocy kopystki 7-10 s/obr. 4.5 . Przekładamy do dużej miski, odstawiamy. 3. Do naczynia miksującego wkładamy marchewki, rzodkiewki i paprykę, wszystkie pokrojone na kawałki, rozdrabniamy 4-5 s/obr. 5 . Przekładamy do miski z kapustą. 4. Do miski dodajemy oliwę, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz, mieszamy. Smacznego! Artykuł Surówka
Be Fit Be Strongsurówce jest wszystko co lubię - surowa młoda kapusta, sporo czosnku i dużo kolendry. Po prostu bardzo smaczna, wiosenna surówka. Będzie świetnym dodatkiem do głównego dania, ale można po prostu zjeść dużą jej porcję z białym pieczywem, na lekki lunch. Kolendra dodaje kapuście przyjemnego, wyrazistego aromatu. Ja kolendrę bardzo lubię i mogę dodawać w zasadzie do wszystkiego(...)Olivera w jednym z jego programów. Szczerze mówiąc, nie pamiętam czy użył pietruszki czy kolendry. Ja dodałam to co miałam w domu i co najbardziej lubię. Polecam! Surówka z młodej kapusty i czosnku - przepis składniki 1 nieduża główka młodej, białej kapusty, poszatkowana (po poszatkowaniu około 600g) 30 g - duży pęczek kolendry 3 - 4 ząbki czosnku 1/2 szklanki
Stare Garyłyżka cukru oliwa z oliwek sól i pieprz 1/4 białej kapusty 1 mały pęczek natki pietruszki 1 cytryna 1 łyżeczka oleju sojowego ciemnego sól i pieprz Wykonanie Zacznijcie od surówki. Kapustę szatkujecie nożem i przekładacie do miski. Dodajecie do niej sok z połówki cytryny i mieszacie, mocno zgniatając ją w dłoniach. Solicie, dodajecie łyżeczkę oleju sojowego i posiekaną natkę pietruszki
GRUBY WAŁEK