surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:128/277)

Placek ziemniaczany z gulaszem 219

masy ziemniaczanej. Smażymy duże placki (najlepiej na patelni do naleśników) z obu stron, aż się zrumienią. Na połowę placka nałożyłam gorący gulasz i przykryłam drugą połową. Podałam z surówką z białej kapusty. Jako dodatek może być, ale nie musi – kleks z kwaśnej śmietany lub jogurtu. Same placki, jako danie nie są treściwe, ale dodatek pikantnego gulaszu sprawia, że potrawa

mojewypiekiinietylko
Drobiowe eskalopki z pieczarkami 201

wszystkie smaki się połączyły. Drobiowe eskalopki z pieczarkami możemy podać, z czym kto lubi – z ziemniakami, frytkami, ryżem … i nie tylko. Oczywiście nieodzownym zawsze dodatkiem będzie surówka, np. z kapusty pekińskiej , bądź papryki . Smacznego. Wydrukuj przepis The post Drobiowe eskalopki z pieczarkami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Flądra pieczona 301

wierzchu obsypałam je solą i pieprzem. Ryby przykryłam plastrami cytryny i zawinęłam w folię aluminiową. Piekłam 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Podawałam z surówką z kiszonej kapusty i sałatką ze świeżych warzyw

Kulinarny Pamiętnik
Wieprzowina smażona ze świeżym ogórkiem 177

proste danie. Pełne smaku, lekkie i delikatne choć i troszkę pikantne. U mnie z surówką z białej kapusty i ryżem basmati. Przepis pochodzi gdzieś z netu a znalazłam go wiele lat temu. Wczoraj zajadali się wszyscy domownicy i na szczęście trochę zostało na dziś. W sam raz na rozgrzewkę po lodowatym pogrzebie babci. Trochę energii we mnie tchnęło to danie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Żeberka z czosnkiem niedźwiedzim i grzybkami 190

było grudek. Wlewamy rozrobioną mąkę do gorącego sosu, intensywnie mieszając i przez 5 minut gotujemy. Żeberka z czosnkiem niedźwiedzim i grzybkami Propozycja podania żeberek: z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty. Kluski mają kolor żółty gdyż były gotowane z dodatkiem kurkumy

Bon Appetit Małgorzaty
Kotlety rybne z miruny 300

cebulką, solą, pieprzem cytrynowym, koperkiem i szczypiorkiem. Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podajemy z surówką z kiszonej kapusty oraz ziemniakami posypanymi koperkiem. kotlety rybne z miruny i z koperkiem

Bon Appetit Małgorzaty
Frykadelki czosnkowe 186

Oto fajna czosnkowa odmiana kotletów mielonych, formowanych w wałeczki.Składniki:50 dag mięsa mielonego (u mnie łopatka)1 jajko1 bułka namoczona i odciśnięta1 cebula2-3 ząbki

Kuchnia domowa Ani
Roladki schabowe z pieczarkami i ogórkiem kiszonym 219

obok drugiej. Zrumienić z każdej strony, podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie. 8. Roladki podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z młodej kapusty .  Smacznego!!! Przy okazji zachęcam Was do odwiedzenia strony cojesc.net . Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych artykułów m.in. na temat niemarnowania jedzenia . Polecam

Kuchnia domowa Ani
Gęsie szyjki faszerowane 218

polewając wodą z gotowania. Drugiej metody jeszcze nie sprawdziłam. Przed podaniem  odsmażyć na gęsim smalcu ,pokrojone w plastry lub w całości. Podawać z ziemniakami i np surówką z kiszonej kapusty

Stare Gary
Surówka z pekińskiej kapusty 179

1/2 kapusty pekińskiej 1/2 średniej cukinii 1 marchew 1 czerwona cebula 1/3 szk posiekanego szczypiorku 25 g kiełków brokuła 3 duże rzodkiewki 1 saszetka oleju sezamowego

Ewa w kuchni
Młoda kapusta - surówka 208

sporo oleju a cena to ponad 17 zł. Więc jak na moją kieszeń to zdecydowanie za dużo. Ale oczywiście osobom z pokaźniejszym portfelem polecam. Dziś zrobiłam moją ulubioną surówkę z młodej kapusty. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Filet z warzywami otulony boczkiem 299

już kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Steki z rekina 181

Wiele osób tak zachwala steki z rekina, że postanowiłam i ja spróbować. Dorwałam je w jednym ze sklepów i usmażyłam na obiad. Podałam je z domowymi frytkami i surówką z młodej kapusty. rozwiń i czytaj dalej : Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Karkówka w sosie pieczarkowym 180

kupuję karkówkę i przygotowuję ją w sosie pieczarkowo-cebulowym. To potrawa łatwa w przygotowaniu a naprawdę smaczna i w dodatku z prostych składników… Podaję z colesławem lub surówką z czerwonej kapusty . Zapraszam! Karkówka w sosie pieczarkowym – składniki: ok. 6 plastrów karkówki 400g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku sól , pieprz, papryka, mąka do oprószenia kotletów, olej do smażenia

UgotujmyTo.pl
Kurczak w pesto z mozzarellą 372

odwijamy z folii i pokrywamy plasterkami mozzarelli. Zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści. Podajemy gorące! * Świetnym dodatkiem są do tego pokrojone w ćwiartki , opiekane ziemniaczki i lekka surówka z białej kapusty. Jeśli macie czas czerwone pesto możecie zrobić również sami w domu. PESTO ROSSO: - suszone pomidory w oliwie – 100 g - orzechy pini – 100 g - czosnek

Ostra na Słodko