tania i łatwodostępna ,także tanim kosztem możemy oczyścić organizm z toksyn i poprawić jego metabolizm.Do gotowanej czerwonej kapusty (przepis tutaj i tutaj ) oraz surówki z czerwonej kapusty (przepis tutaj ) dorzucam następny przepis,a mianowicie zupę krem.Jest to moje największe odkrycie kulinarne,potrawa ta absolutnie zaskoczyła mnie swoim smakiem i aromatem i to bardzo,bardzo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo smaczna surówka do obiadu z czerwonej kapusty, marchewki oraz pora, często przyrządzam ją do dań mięsnych. Składniki: 0,5 główki kapusty czerwonej 1 marchewka kawałek pora sól,pieprz cukier sok z cytryny olej Sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy na szatkownicy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy, pozostawiamy na kilka minut żeby zmiękła
Bajeczna Kuchniakapusty, a więc jest. Mam nadzieję, że sprosta oczekiwaniom. Moim zdaniem to surówka petarda. Poszatkowana kapusta, miękkie awokado i chrupiący boczek, który dodaje tego czegoś. Do tego sok z cytryny i musztarda. Pycha! Wypróbujcie jako dodatek do obiadu lub kolacja z kromką chleba. Ilość porcji: 2-3 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki: kapusta czerwona – 300g
wiecejwarzyw.plPyszna, chrupiąca i bardzo zdrowa surówka z czerwonej kapusty z selerem naciowym i jabłkiem, będzie idealny dodatek do obiadu. Tym bardziej t eraz gdy za oknem zimno, musimy zadbać o dodatkowe witaminy. Składniki: 1/3 główki czerwonej kapusty 3 łodygi selera naciowego 1 jabłko sok z 1/2 cytryny majonez cukier sól
magiczna kuchnia Kasisurówkę inspirowany przepisem mojej babci. Surówka z kapusty pekińskiej to jeden z moich ulubionych warzywnych dodatków do obiadu. Czasem kapustę bardzo drobno kroję, a pozostałe składniki trę na tarce. Tak robi moja babcia i z jej przepisu najchętniej korzystam – surówka z kapusty pekińskiej mojej babci . Jednak czasem lubię poeksperymentować i tym razem postanowiłam, że moja surówka będzie mocniej chrupiąca(...)PORCJA TO OK. 60 KCAL, WĘGLOWODANY: 12G, BIAŁKO: 2G, TŁUSZCZ: 0,4G Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 1,2WW i 0,1WBT SMACZNEGO! Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej cebuli pochodzi z serwisu Dietolog
Dietologkilka składników, chwila czasu by przygotować naprawdę pyszną surówkę. My ją uwielbiamy. Bardzo często gości na moim stole na przemian z surówką z białej kapusty lub z surówką z czerwonej kapusty . Spróbujcie. Składniki: 3 większe marchewki pół jabłka około 2-3 cm pora niepełna łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku’ około 2 łyżki majonezu* *opcjonalnie
Słodkie okruszkizrobienie tej surówki z czerwonej kapusty i powiem wam, że jestem pozytywnie zaskoczona. Smakuje rewelacyjnie ale jest trochę bardziej chrupiąca od białej. Jednak mi to nie przeszkadzało. Proponuję kapustę bardzo drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Zapraszam na surówkę z białej kapusty klik. Składniki: 1 kg czerwonej kapusty Zalewa: 1 szkl wody mineralnej(...)tarce na dużych oczkach i przełożyć do miski. Składniki zalewy dokładnie wymieszać. Wlać do kapusty, wymieszać i odłożyć na 2-3 godziny pamiętając by od czasu do czasu surówkę przemieszać. Można surówkę zrobić dzień wcześniej. A jeśli nie zjemy to przełożyć surówkę do słoików, włożyć do lodówki. Możną ją przechowywać nawet przez 5-6 dni a nadal będzie smaczna
Ala piecze i gotujeluksusowe danie. Uwielbiam takie jedzenie! Niby coś nowego, a w sumie znajome smaki w nowej osłonie. Oczywiście do obiadu zrobiłam surówkę. Jest to surówka z modrej kapusty. Trochę bardziej fioletowa kapusta o szpiczastym kształcie, w smaku delikatniejsza niż czerwona odmiana. Ostatnio często ją kupuję. Coleslaw jest z niej idealne! Ryż z owsa z kurkami 4 porcje Składniki(...)nasion owsa 400 ml wody 300 g kurek 1 duża cebula 1 łyżka świeżego tymianku 1 łyżka natki pietruszki 2 łyżki masła Surówka z czerwonej kapusty stożkowej 300 g czerwonej kapusty stożkowej 100 g pora 2 jabłka 100 g majonezu domowego, tutaj przepis 2 łyżki soku z cytryny sól i czarny pieprz do smaku Schabowe
codojedzeniaPyszna surówka z czerwonej kapusty z dresingiem czosnkowym. Idealnie nadaje się do obiadu, możemy ja przechowywać przez długo czas w lodówce(...)dłużej stoi tym ma lepszy smak. Składniki: Mała główka czerwonej kapusty 3 marchewki Pół pęczka natki pietruszki 1 cebula cukrowa Dressing : 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki octu jabłkowego 3 łyżki oleju lnianego 0,5 łyżeczki soli morskiej Świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka miodu Sposób przygotowania: Kapustę czerwoną drobno szatkujemy, cebulę obieramy i kroimy w paski, marchewkę obieramy
Bajeczna Kuchniaugotowanych ziemniaków, ale świetnie sprawdzi się również ryż lub dowolna kasza. Dodatkowo zrobiłem prostą sałatkę z rukolą i czerwoną kapustą, ale wprost idealnie będzie pasowała m.in. surówka z czerwonej kapusty po tajsku , czy sałatka z brokułem po azjatycku . Jeśli chodzi o sosy, to świetnie sprawdzi się np. wegański sos czosnkowy . Jeśli tak jak ja lubisz placki
Blendmannafaszerowanymi jabłkami z cynamonem; z rozmaitymi kaszami, np. pęczak, gryczaną, perłową, jaglaną; z burakami na ciepło, w wersjach puree czy kawałki zasmażane, pieczone słupki czy kostka; z kapustą czerwoną – surówką lub zasmażaną, na ciepło bądź zimno; z bigosem, młodą kapustą, w wersjach na ciepło; z surówkami, najczęściej z kapusty – colesław, surówką z pora czy marchewki, w nieco
Zasmakuj KuchniCzerwona kapusta zasmażana. Typowo polskie danie. Od dawna za mną chodziła! Lekko kwaskowata i koniecznie z zasmażką. Do mielonych kotletów lub panierowanych schabowych jak trza! Podobne danie przyrządzam z białej kapusty . Kocham kapustę w każdej postaci i w każdym kolorze! Dietetyczna i zdrowa. Idealna na surówkę lub gotowania. Czerwona kapusta z zasmażką Składniki: 1 główka kapusty
codojedzeniaPyszna surówka do obiadu tym razem z czerwoną kapustką.Dodałam do niej marchewkę,jabłko i natkę pietruszki.Wyszła pyszna :). SKŁADNIKI 1/2czerwonej kapusty 3 jabłka 3 marchewki sok z cytryny natka pietruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu WYKONANIE Kapustę cienko szatkujemy,marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.Natk
Mała w garnku mieszalubię obie wersje tejże kapusty i robię je u siebie w domu naprzemiennie. Kapustę modrą podaję jako dodatek do pieczonych mięs (kaczki, karkówki, rolad) oraz do mięs w sosie. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Gotowana kapusta czerwona Składniki na modrą kapustę. 1 kg czerwonej kapusty 2 łyżki octu jabłkowego(...)minut. Kapustę podawać na ciepło. Kapusta czerwona z jabłkiem Warto wiedzieć robiąc kapustę modrą. W zależności od grubości kawałków, na które poszatkowana jest kapusta może ona potrzebować mniej lub więcej czasu na ogniu. Ja poszatkowałam kapustę bardzo drobno i pomimo tego gotowanie i duszenie kapusty zajęło mi łącznie około 50 minut. Jeśli lubicie nieco twardszą kapustę trzymajcie
MeCooks