Składniki 1/2 kg białej rzodkwi 100 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka majonezu 2 łyżki musztardy francuskiej Sól ,pieprz Sok z 1/2 cytryny Cukier Przygotowanie
R'n'G KitchenSkładniki 1/2 kg białej rzodkwi 100 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka majonezu 2 łyżki musztardy francuskiej Sól ,pieprz Sok z 1/2 cytryny Cukier Przygotowanie
R'n'G KitchenSurówka z białej kapusty Na 3 porcje: 1/4 niedużej główki białej kapusty 1/2 białej rzodkwi 1 nieduża czerwona cebula 1 średni pomidor 1 łyżka białego octu winnego 2 łyżki oleju z avocado przyprawa do sałatek pieprz ziołowy sól Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę szatkujemy w drobne piórka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę(...)Pomidora kroimy w niedużą kostkę, rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Ocet winny mieszamy z olejem z avocado, dodajemy przyprawy, ponownie mieszamy. Polewamy surówkę. Surówka z białej kapusty SMACZNEGO
peggiwkuchniżółciopędne, oczyszcza z toksyn. Biała rzodkiew to bogactwo soli mineralnych, witaminy C i witamin z grupy B. Dzisiejszeję surówkę uzupełniają tradycjne dodatki: marchewka i jabłko, a mango nadaje miłej w smaku egzotycznej nuty. Surówka jest w wydaniu fit, z sosem winegret zamiast zawiesistej śmietany i majonezu. Jest super smaczna, polecam! Składniki: 1/2 korzenia białej rzodkwi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przygotowana potrzebujemy wyłącznie białej rzodkwi i marchewki. Biała rzodkiew różni się od dobrze znanej nam rzodkiewki nie tylko wielkością, ale również ostrzejszym smakiem. Jednak warto ją spożywać, gdyż jest bogactwem witamin. Wspomaga odchudzanie, gdyż jest niskokaloryczna, lekkostrawna i sycąca. Oczyszcza organizm z toksyn, wspomaga odporność dzięki zawartości wit. C. Polecam! Surówka z białej rzodkiewki Składniki(...)porcje: 1 biała rzodkiew 1 marchew przyprawy: sól, pieprz łyżka jogurtu greckiego szczypiorek Wykonanie: Rzodkiew i marchew obieramy i ścieramy na tarce i grubych oczkach. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy szczypiorek i jogurt. Mieszamy. Przed podaniem schładzamy. SMACZNEGO! Do przygotowywania surówek i innych potraw z warzyw polecam tarkę spiralną marki KINGHOFF. Tarka pozwala wyczarować nieskończonej długości paseczki
Smak mojej kuchninasze, popularnej na blogu surówki z białej rzodkwi dodaliśmy trochę selera i okazało się, że ma zupełnie inny i lepszy smak. Tak powstała nowa wersja. Składniki: -biała rzodkiew -seler -marchew -por -jabł ko -majonez -przyprawa warzywna Ilość użytych warzyw zależy od tego, ile surówki potrzebujemy. Na pół dużej rzodkwi dodajemy jedna marchew, jedno jabłko
Maminek kulinarnyPuszka sardynek w oleju Graal 2 białe rzodkwie sól pieprz cytrynowy 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka oliwy sałata rukola rzodkiewka szczypiorek Rzodkiew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić octem, dodać soli i cukru do smaku, doprawić pieprzem cytrynowym i skropić oliwą, wymieszać. Na talerzu ułożyć porwaną sałatę, na niej surówkę, potem rybki Graal osączone z oleju(...)Dostałam do testowania rybki w puszkach. Lubimy , więc nawet się nie zastanawiałam. Po otworzeniu czwartej postanowiłam przygotować pyszne i zdrowe śniadanko, układając je na surówce z białej rzodkwi . Rybki są dobre, można z nich przygotować pyszne pasty na śniadania czy kolacje a nawet przystawki. http://www.graal.pl/?page_id=63
Gotowanie jest łatwelatały, zostały wyłapane :) ) postanowiłem coś małego przegryźć :) Ostatnio często jadłem ziemniaki, więc tym razem postanowiłem, że będzie to mój ulubiony ryż jaśminowy. Dodatkowo klopsiki ziołowe i surówka z białej rzodkwi, którą bardzo lubię, a czasami ciężko kupić małą. W sklepie, gdzie najczęściej kupuje spożywkę, biała rzodkiew jest często wielkości bardzo dużego pora, wczoraj byłem w innym hipermarkecie
Parowar FacetaSurówka z białej rzodkwi jest wyjątkowo smaczna, wyrazista w smaku. Polecam. SKŁADNIKI : 1 biała rzodkiew 1 marchewka 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru sól do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Marchew i rzodkiew ścieramy na tarce i odkładamy do miseczki. Dodajemy śmietanę, sok z cytryny, cukier i sól. Dokładnie mieszamy. Surówkę podajemy od razu, smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolirównież świetnie działa na urodę. Ta prosta surówka na słodko jest dobrą alternatywą dla standardowych surówek podawanych do obiadu. Można spokojnie ją zjeść samodzielnie i gwarantuje że Wam zasmakuje! Dla 1/2 osób Czas przygotowania: Kilka minut Składniki: 1 mniejszy korzeń rzodkwi białej Śmietana 30% tł 20-30ml 1/3 słodkiego jabłka kilkanaście rodzynek 20g płatków migdałowych
Kuchnia PROzdrowotnaszklanki bułki tartej 1 jajko 1/3 szklanki mleka świeży koperek czerwona papryka w proszku pieprz biały mielony sól olej do smażenia (rzepakowy) SKŁADNIKI na surówkę z rzodkiewki: 1 biała rzodkiew 8 rzodkiewek czerwonych 3/4 szklanki jogurtu naturalnego szczypiorek pieprz biały mielony sól PRZYGOTOWANIE kotletów z indyka z warzywami: Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy drobno pokrojoną(...)białym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Formujemy z masy niewielkie kulki, spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na małym ogniu. PRZYGOTOWANIE surówki z rzodkiewki: Białą rzodkiewką obieramy ze skórki i kroimy na wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Czerwoną rzodkiewkę kroimy w półksiężyce. Na talerzu układamy wstążki z białej
kulinarnyJasmakuje równie dobrze na gorąco, jak i na zimno. Jest to ulubione danie naszego Łukasza, który zawsze domaga się większej ilości cebuli :) Obowiązkowo, jako dodatek musi być surówka z białej rzodkwi. Składniki: -ok. 2 kg łopatki -10 cebul -marynata: 3 l wody 15 dkg soli kilka listków laurowych(...)godziny. Wyłączamy temperaturę i naczynie z łopatką pozostawiamy w piekarniku na ok. 30 minut. Mięso pięknie się upiekło. Wystarczy pokroić w plastry, dodać cebulę, surówkę i gotowe. Nie wiemy tylko, czy Łukaszowi wystarczy cebuli ? :) Smacznego
Maminek kulinarnyIdealna marynata do skrzydełek dla tych, którzy kochają mięso na słodko. Do tego pieczone frytki i surówka z białej rzodkwi. Mega! Przygotowanie wszystkiego, około 15 min. Składniki: 1 kg skrzydełek 3 łyżki mąki Marynata: 1 łyżka cytrusowego sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu lipowego 2 łyżki sosu hoisin 4 łyżki oleju arachidowego 1 łyżka
R'n'G Kitchenduszony z cebulą to danie, które jest naprawdę szybkie i łatwe do zrobienia. Mięsko wyszło delikatne, miękkie i aromatyczne. Schab podałam z ryżem i surówką z białej rzodkwi i marchewki . S kładniki: 6 plastrów schabu 4 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego smalec do smażenia majeranek słodka czerwona papryka
magiczna kuchnia Kasitemperatury 170 st. C na ok. 30 minut. Zapiekanki gotowe. Wyjmujemy z naczynek, polewamy, wcześniej przygotowanym, ulubionym sosem grzybowym i delektujemy się smakiem. Idealnym dodatkiem jest surówka z białej rzodkwi. Smacznego
Maminek kulinarny