Zapiekane warzywa do obiadu 217zdjęcie warzyw zapiekanych w piecyku i pomyślałam, że zrobię podobne. Pomidor, cukinia i ziemniak :) Do tego robiłam kawałki kurczaka ( podobne do tych ) w panierce i surówka z pekińskiej (może być z białej kapusty ). Składniki: 1 pomidor kawałek cukinii 4 nieduże ziemniaki zioła prowansalskie lub inne, według upodobań Pomidor umyć i pokroić w grubsze plasterki Cukinie obrać i również(...)Wstawiamy naczynie do piecyka i pieczemy 40 minut pod przykryciem Po 40 minutach pieczemy jeszcze ok. 15-20 minut bez przykrycia, polewając warzywa odrobiną oleju Podajemy do mięsa z surówką (lub ulubioną sałatką) Na zdrowie:) Biorę udział w akcjach
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1513hokkaidoBukiet sałat z brokułami i jajkiemChrupiąca ciabatta z pesto rossoChrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim seremChrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwąChrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiemChrupiąca surówka z sałaty lodowejCiecierzyca z kalafiorem w pomidorachCukinia zapiekana z pomidorową passatąFocaccia z czarnuszką i majerankiemFocaccia z czarnuszką, majerankiem i oreganoFrittata z cukinią i oreganoFrittata z kalafiorem, cukinią
Moja smaczna kuchnia
Na Ostatki - najlepsze sałatki! 460jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry
Moja smaczna kuchnia
Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem 415Składniki: mała główka młodej, białej kapusty 200 g żółtej fasolki szparagowej, ugotowanej w osolonej wodzie pęczek rzodkiewek 2 pomidory, najlepiej
Moja smaczna kuchnia
Surówka koperkowa z kapustą 233jednym ze sklepów w mojej miejscowości można kupić pyszne surówki na wagę. Spróbowałam odtworzyć smak jednej z najpyszniejszych - z białej kapusty, marchewki i koperku. I chyba się udało. Wyszła pyszna chrupiąca surówka do obiadu. Spróbujcie i wy - będzie w sam na teraz, kiedy jeszcze dostępne są warzywa z ubiegłego sezonu, a nowalijki choć już dostępne, to póki
Kuchnia domowa Ani
Sałatka „prawie” Cesar 227Sałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z młodej kapusty z ogórkiem zielonym 227Dziś na blogu szybki przepis na surówkę z młodej kapusty z zielonym ogórkiem i kukurydzą. Wystarczy tylko kilka składników i pyszny dodatek do
magiczna kuchnia Kasi
Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkwi 123pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Super majonezowa surówka z kapusty pekińskiej i białej rzodkwi. Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 duża marchew 150 g białej rzodkwi 3 cm świeżego imbiru 100 ml oleju z pestek winogron
R'n'G Kitchen
Surówka Coleslaw 203klasyczną surówkę Coleslaw - jedną z najbardziej znanych i lubianych surówek. Podstawowym składnikiem jest biała, szatkowana kapusta, drobniutko starta marchew i pyszny, nadający charakteru sos. Jeszcze raz sprawdza się reguła, że proste rzeczy są najlepsze! Najbardziej smakuje po paru godzinach spędzonych w lodówce. Gorąco polecam :)8 szklanek białej kapusty
Krokusowy Dom
gulasz z żołądków drobiowych... 192śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu, dodać posiekaną drobno natkę pietruszki, mieszać do zagotowania, podać z czym się lubi, podałam z kaszą gryczaną białą i surówką z kiszonej kapusty - podroby drobiowe typu żołądki, serca, wątróbka są bardzo lubianym w naszym składnikiem i na obiad i na przystawki..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Środa: Shepard’s pie czyli zapiekanka pasterska 262tartym serem. Piecz przez około 20-30 minut, aż wierzch się pięknie przyrumieni. Wyciągnij danie i odstaw do przestygnięcia – będzie bardzo gorące. Podawaj z prostymi surówkami: z marchewki, białej albo czerwonej surowej kapusty. Smacznego! Przygotowanie zapiekanki pasterskiej – kroimy warzywa, smażymy razem z mięsem tworząc sos. Pokrywamy go pierzynką z ziemniaków oraz pietruszki i zapiekamy na złoto
Niedzielny kucharz
Letni obiad wegetariański V, Toruń & Malbork 252zdjęciu: pure ziemniaczane z ulubionym mlekiem, sałata zielona w musztardowym sosie winegret, surówka (seler, jabłko, chrzan, żurawina, biała kapusta, oliwa), bardzo smaczny kotlet kalafiorowy ( podpatrzony u Jadłonomii ), sos beszamelowy i kiełki rzeżuchy. Fotorelacja z Torunia (w drodze z Rzeszowa do Gdańska) starówka i wokół kto czytał Przekrój , to pewnie rozpoznaje pomnik piernikarki zawody strażackie toruński smok krzywa wieża restauracja
Qlinarnie i Qlinarnie
SURÓWKA COLESŁAW 255Składniki: 1/2 główki białej kapusty 1 marchewka 1 średnia cebula 4 czubate łyżki gęstego majonezu 4 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 i
Przepisy kulinarne babci Antoniny
56 przepisów czyli Karnawał z Moją smaczną kuchnią! 301jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką
Moja smaczna kuchnia