Pad Thai z kurczakiem i warzywami. To aromatyczne danie inspirowane kuchnią tajską łączy delikatne kawałki kurczaka z warzywami takimi jak cukinia, marchewka, papryka i por oraz
karolgotujeJeden z moich ulubionych obiadów, kiedy jestem zabiegana i nie mam zbyt wiele czasu. W sumie, jak mam dużo czasu to też 😀 Chrupiące warzywa, tofu i
FlymetothespoonIdealnie lekki, zachwycająco świeży, zachęcająco aromatyczny! Taki jest nasz pomysł na lunch - PAK CHOI Z RYŻEM I MARCHEWKĄ. Nie czekaj! Artykuł PAK CHOI Z RYŻEM I
COOKMAGAZINEPrzepis azjatycki, inspirowany poszukiwaniami w internecie. Fasolka bardzo nam obrodziła a mimo, że z bułką tartą jest pyszna, to jednak nie można jeść ciągle tego samego
stajnia gołębie od kuchniOkazuje się, że starty na tarce kalafior znakomicie zastępuje gotowany ryż. Sprawdzi się szczególnie dla osób na dietach niskowęglowodanowych, paleo czy pilnujących indeksu glikemicznego. Podzielonego
cool and mintyTęskno mi strasznie za Tajlandią. Za jej chaosem i spokojem, słońcem, uśmiechniętymi ludźmi i przede wszystkiem za jej smakiem. Pad thai to chyba najsłynniejsze tajskie danie
Flymetothespoonparts, then chop into slices. Drain dried tomatoes, cut into thin strips. Heat the oil of dried tomatoes in a large frying pan. Add zucchini and chopped garlic. Stir and fry on medium burner power for about 4 minutes. Add dried tomatoes and kale. after a minute, pour in the cream and reduce until the sauce thickens. Season with salt
Delicious PlaceUrap to w zasadzie raczej sałatka, często podawana jako dodatek do głównego dania. My odrobinę zmodyfikowaliśmy i awansowaliśmy urap do dania głównego. Składniki (2 porcje
Roślinożerni urlopowiczeUgotowana kasza gryczana, doprawiona słodką papryką w proszku, suszonym oregano i chili, smażona z czosnkiem, zielonymi szparagami, pomidorkami i jajkiem. Smak całości uzupełnia tarty parmezan i
cool and mintyW wersji podstawowej to leciutkie, świeże i aromatyczne chińskie danie – łatwostrawne i delikatne, nadające się nawet dla dzieci. W wersji wzbogaconej o charakterny, czerwony sos – pikantna
Karo in the Kitchenwhite and red onions into feathers. Pour the water over and let it dry for 4 minutes. Remove the lid and evaporate the liquid. Add sugar and vinegar. Stir and fry for about 5 minutes. Take off the fire and throw the capers. Sauce: In a saucepan, mix the water with brown sugar, rice vinegar, soy sauce, chopped ginger
Delicious Placeonion into feathers. Cut the baguette into diagonal slices, bake in a dry pan until browned. Melt butter in a saucepan, add oil, onions and sugar. Stir and fry over medium heat for 15 minutes, stirring frequently (until the onions begin to brown). Pour the wine, mix and wait until it evaporates. Cut the half of the onion into
Delicious Placeinto cubes, getting rid of the seed nests. Heat the oil in a large pan. Add the chopped garlic and onions and cook for 30 seconds. Stir rice, stir and fry for about 3 minutes. Add tomato and pour wine. Sauté until the wine evaporates. Pour 1 cup of hot broth and cook on low heat until almost
Delicious PlaceLekkie i wartościowe danie, w sam raz na ciepłą kolację lub szybki lunch. Dzięki dodatkowi mięsa i kaszy zapewnia sytość przez dłuższy czas, nie powodując przy
cool and mintyKurczak chow mein to jedno z najszybszych i najłatwiejszych dań w stylu chińskim. Do zrobienia na jednej patelni, w niecały kwadrans, co sprawia, że idealnie nadaje
cool and minty