steki z mięsa mielonego - 169 przepisów (strona:11/12)

Zielone stir fry z wołowiną 171

służyły do przenoszenia węgli, mieszania i przenoszenia kawałków pokrojonych składników dania do ognia bądź do naczyń. Tak samo było z powstaniem woka – początkowo w głębokich, metalowych misach suszono i mielono ziarno na mąkę. Dopiero w czasie panowania dynastii Ming (1368–1644) pałeczki zyskały rangę narodowych sztućców, a wok zyskał swój dzisiejszy kształt i stał się naczyniem do szybkiego i głębokiego(...)imbir i posiekany ząbek czosnku. Dosypujemy odrobinę płatków chili i mieszamy, aż czosnek lekko zmięknie, a imbir i chili uwolnią swój smak. Następne w kolejności jest mięso, pokrojone w drobniejsze kawałki. W przypadku steku bavette krojone w poprzek włókien. Smażymy je, co jakiś czas mieszając, aż mięso widocznie zmieni kolor i przestanie być widocznie krwiste. Twardy zielony groszek ląduje

Karo in the Kitchen
Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 143

plasterkami papryczki jalapeño.  Serwowane z sałatą lodową, pico de gallo, guacamole oraz śmietaną. Stadium twisters,  to  z i emniaczane spiralki polane wyśmienitym sosem serowym z dodatkiem mielonej wołowiny, posypane chrupiącym bekonem, papryczkami jalapeño, pico de gallo i pietruszką. Całość udekorowana domowym ketchupem z mieszanką przypraw oraz kwaśną śmietaną. Veggie quesadillas,  to  p s zenna(...)Serwowana z dwoma dodatkami do wyboru oraz oryginalnym sosem Jack Daniel’s. Black Angus steak, to   p erfekcyjnie przyprawiony i grillowany tak jak lubimy najbardziej 230 gramowy stek z Angusa, pokryty delikatnym masłem ziołowym. Serwowany z wybranym sosem i dwoma dodatkami do wyboru. Bacon crusted beef ribs, to d oskonale upieczone i zgrillowane żeberka wołowe zapieczone z sosem

Kulinarne przygody Gatity
Pieczeń wołowa wolno pieczona – wołowina slow-low 203

bawełnianym obwiązujemy kawałek mięsa tak, żeby jak najbardziej go wyrównać i uformować – dzięki temu mięso równomiernie będzie się ogrzewało i równomiernie piekło, a potem da się łatwo pokroić na zgrabne kawałki (poszukajcie na youtube filmu „wiązanie beleronu”). Mocno i solimy i pieprzymy związane mięso. Nie obawiajcie się, że tak użyta sól w jakikolwiek sposób wysuszy mięso – wyciągnie wilgoć tylko(...)mięso w środku? Jeśli szykujecie pieczeń z polędwicy wołowej temperatura mięsa po upieczeniu dla stanu rare to 52 ⁰C (mięso w środku bardzo krwiste, 75%), medium rare to temperatura 57-62 ⁰C (mięso pozostanie krwiste w 50%), medium to 63-68 ⁰C (mięso ścięte i różowe naokoło, krwiste w środku w 20-25%).   W przypadku innych kawałków mięsa

Karo in the Kitchen
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 148

Mam dla Was kolejny wpis z serii porady, który przyda się, gdy nie macie ochoty na tradycyjny obiad, czyli zupę, a na drugie danie ziemniaki, mięso

Cooking Monster
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 266

Mam dla Was kolejny wpis z serii porady, który przyda się, gdy nie macie ochoty na tradycyjny obiad, czyli zupę, a na drugie danie ziemniaki, mięso

Cooking Monster
Trzydniowa dieta sokowa – detox nie tylko na wiosnę 1906

gorących kanapek. Dzień zaczynamy od szklanki ciepłej wody z imbirem i cytryną, zwiększamy ilość warzyw i owoców w posiłkach, odstawiamy węglowodany. Jeśli jecie mięso – zamieniamy steki, schabowego i kotlety na mięso drobiowe lub mięso ryb – łatwo przyswajalne, niskotłuszczowe, bogate w białko. Pozwoli to układowi trawiennemu na krótki wstęp do tego, co go za chwilę czeka i pozwoli na szybsze oczyszczanie(...)gęste jak krew – buraczki Marwitu smakują… ziemią, z posmakiem metalowych grabi.   Jeśli tylko macie ochotę – soki można doprawić. Nie solą czy cukrem, ale np. cynamonem, wanilią, kardamonem, mieloną ostrą papryką, pieprzem, papryką cayenne czy mieloną kurkumą.   Żadna krótkotrwała dieta, nawet najzdrowsza i najbardziej zbilansowana, nie naprawi momentalnie wyrządzonych wcześniej przez złe odżywianie szkód, nie uzupełni

Karo in the Kitchen