stek z cebulką - 76 przepisów (strona:2/6)

Stek z rostbefu wołowego z szalotkami w czerwonym winie 165

drugiej strony jednak, choć cierpliwość moja sięgnęła granic, to jednak po spróbowaniu tego dania, złego słowa powiedzieć nie mogę. Składniki: 1 lub 2 steki z rostbefu wołowego (zależy dla ilu osób), 8-10 cebulek szalotek, pół szklanki wina czerwonego wytrawnego - może być ciut więcej, któż to wie ile dał, w końcu w butli lał i nie odmierzał, ale ważne(...)rozmarynu (koniecznie musi być!) Kotleciki ziemniaczane: 40-50 dag ziemniaków (mącznych), 2-3 jajka, 1 łyżka cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, gałka muszkatołowa, pieprz, sól, Na godzinę przed smażeniem stek(i) wyjmujemy z lodówki, smarujemy oliwą i pieprzymy, ale nie solimy (!). Następnie steki sobie odpoczywają w temperaturze pokojowej, a my przystąpimy do przyrządzenia kotlecików ziemniaczanych, z którymi stek zostanie podany.Ziemniaki

Delicious Titbits
Menu Motto, czyli jak wygląda kuchnia spod ręki Master Chefa 151

białych warzyw, chips z kindziuka i marchewki. Pierś z kaczki z szarymi kluskami, czerwoną kapustą i marynowaną gruszką. Stek Tomahawk z antrykotu z kością. Stek Tomahawk z antrykotu z kością, podawany z marynowanymi cebulkami, kim chi oraz masłem z palonym sianem. Ciastko czekoladowe, mus z białej czekolady, słony kajmak. Beza, mus z mango i marakui, wasabi. Dekonstrukcja sernika z lodami

Food Square
KARKÓWKA PIKANTNA 182

curry , rozmarynu i pieprzu ,  przykryć.Włożyć do lodówki na noc.Kotlety osączyć  z marynaty po tym czasie i obsmażamy na oliwie na silnym ogniu steki , podlewamy bulionem mięsnym , dolewamy marynatę z kotletów , pokrojoną cebulką i dusimy mięso do miękkośći.Zagęszczamy jak potrzeba mąką ziemniaczaną 1 łyżeczka z odrobiną wody.Podajemy z ziemniakami,surówkami i śmietaną.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
HAMBURGER Z KANGURA rarytas na Świątecznym Targu w UK 152

Będąc na Świątecznym Kiermaszu w Centrum Newcastle przy jednej z wielu budek z jedzeniem ze świata wypatrzyliśmy Steki z Kangura. Steki te podawane były z bułka pszenną oraz duszoną cebulką. Cena nie była duża więc skusiliśmy się spróbować.  Hamburger z Kangura okazał  się rewelacyjny. Mięso w smaku przypomina chudą wołowinę. Mięso jest lekko czerwone w środku i bardzo

Gotowanie Patki
Stek wołowy po filipińsku z laurową cebulą i sosem z limonki 147

Stek wołowy po filipińsku z laurową cebulą i sosem z limonki na bazie sosu sojowego to zupełnie inne spojrzenie na steki. Stek wołowy po filipińsku jest bardzo wytrawny w smaku, ale jednocześnie niezwykle lekki i świeży. Cebulka podsmażona i krótko podduszana z liśćmi laurowymi (najlepiej świeżymi, także ze względu na kolor i estetykę dania) nabiera niezwykłego aromatu, które wieńczy szybko

Pociąg Do Kuchni
Bryzol z pieczarkami i cebulą 179

Bryzol lub stek jak kto woli, to kawałek polędwicy wołowej obsmażony i podany z pieczarkami i cebulką. Pysznie, szybko i nie ma się tutaj co nie udać! Polędwica wołowa to mięso, które idealnie nadaje się do krótkiej obróbki. To ostatnie 2 kawałki zdobycznej polędwicy wołowej i zamieniłam je w danie, które panowało w niemal każdej restauracji w czasach(...)piekarniku rozgrzać mocno patelnię grillową lub z nieprzywierającą powłoką. Ułożyć steki i smażyć po około 2 minuty z każdej strony do silnego zrumienienia. Upieczone ściągnąć z patelni i odłożyć na descekę na kilka minut, by soki wewnątrz mięsa się ustabilizowały brizole wyłożyć na talerze, przykryć pieczarkami z cebulką. Podawać z upieczonymi batatmi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KOTLECIKI CHLEBOWE ZE STEKIEM 136

rządzi w kuchni:) A tak poważnie , to kotleciki chlebowe znalazły miejsce w moim sercu i zastaną na dłużej. Świetnie smakują ze stekiem z rostbefu.    składniki:  1/2 bochenka czerstwego chleba jajko oliwa z oliwek świeża mała cebulka wiórki sera mozarelli( dobrze smakują z Pecorino, Grana Padano lub Parmezanem) 1/2 papryczki chilli , bez ziaren bułka tarta sól i pieprz(...)misce. Dodajemy jajko,drobno pokrojoną cebulkę,kolendrę ,posiekaną chilli,ser,sól oraz pieprz do smaku. Mieszamy wszystkie składniki dolewając oliwy z oliwek , tak aby uzyskać konsystencję gęstego ciasta. Wstawiamy do lodówki na 15 minut. Formujemy nieduże kotleciki , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano , na mocno rozgrzanej oliwie. Podajemy ze stekiem usmażonym według uznania,pokrojonym w plastry. Możemy polać

Cytryna&Co.
Tuńczykowy stek z salsą imbirowo- pomarańczową 215

cytryny 1 łyżeczka ziarnistej musztardy świeżozmielony pieprz sól morska 2 garści roszponki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Steki z tuńczyka myjemy i dokładnie osuszamy. Mieszamy oliwę z sosem sojowym i nacieramy nią tuńczyka. Wkładamy do lodówki na całą noc. Imbir i cebulkę drobniutko siekamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek i wrzucamy imbir oraz cebulkę. Po chwili dorzucamy rozgnieciony pieprz lub posiekaną(...)pomrańcze pozbawi się całych błonek i wykroi tzw. segmenty) i mieszamy z pestkami granatu. Dodajemy aromatyczny imbir z cebulką i pieprzem i mieszamy.  Tuńczyka należy wyjąc z lodówki na 20-30 minut przed smażeniem. Następnie rozgrzać patelnię grillową i smażyć steki po około minucie z każdej strony. Ściągnąć z patelni i dać im parę minut aby odpoczęły. W słoiczku

DefinicjaSmaku
Zielone stir fry z wołowiną 182

czosnku. Dosypujemy odrobinę płatków chili i mieszamy, aż czosnek lekko zmięknie, a imbir i chili uwolnią swój smak. Następne w kolejności jest mięso, pokrojone w drobniejsze kawałki. W przypadku steku bavette krojone w poprzek włókien. Smażymy je, co jakiś czas mieszając, aż mięso widocznie zmieni kolor i przestanie być widocznie krwiste. Twardy zielony groszek ląduje w woku zaraz po mięsie(...)śliwek) lub dla wegetarian sera tofu zamarynowanego wcześniej w sosie rybnym. SKŁADNIKI 200-250g wołowiny, rostbef, polędwica lub łata (u mnie stek z łaty wołowej) 2-3 łodyżki selera naciowego 2-3 gałązki grubego szczypioru z cebulką ½ małej główki kapusty pekińskiej (2 garści) 1 pełna garść młodego zielonego groszku 3 łyżki sosu bazowego stir fry z TEGO przepisu

Karo in the Kitchen
Diabelska zupa krem z czerwonej papryki- Paliwo Rakietowe 166

mąką kukurydzianą zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Polecam szczególnie mój przepis na sos pieczeniowy, przyrządzany na pieczonych kościach, do którego dodaję smażoną cebulkę - efekt jest po prostu pyszny! Używam Bulionetki również jako glazury dla steków, nadając im w ten sposób piękny połysk i cudowny, głęboki aromat". ->  Marco Pierre White, ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr  Składniki

ClauditteMissCooking
Zupa krem z kalafiora 140

mąką kukurydzianą zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Polecam szczególnie mój przepis na sos pieczeniowy, przyrządzany na pieczonych kościach, do którego dodaję smażoną cebulkę - efekt jest po prostu pyszny! Używam Bulionetki również jako glazury dla steków, nadając im w ten sposób piękny połysk i cudowny, głęboki aromat". ->  Marco Pierre White, ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr

ClauditteMissCooking
Zupa krem ze szpinaku i orzechami włoskimi 146

mąką kukurydzianą zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Polecam szczególnie mój przepis na sos pieczeniowy, przyrządzany na pieczonych kościach, do którego dodaję smażoną cebulkę - efekt jest po prostu pyszny! Używam Bulionetki również jako glazury dla steków, nadając im w ten sposób piękny połysk i cudowny, głęboki aromat". ->  Marco Pierre White, ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr

ClauditteMissCooking
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 201

mieszamy rózgą z marynatą. Drugą połowę można schrupać, nie będzie potrzebna. Szczypior dzielimy na jasne i ciemne części. Obie zużyjemy – jasną i cebulki siekamy drobno i dodajemy do marynaty. Ciemną kroimy grubiej i zostawiamy do podania. Stek kroimy w poprzek włókien na cieniuśkie plasterki – powinny mieć 2-3mm. Jeśli macie z tym problem, stek można wcześniej zamrozić. Krojenie zamrożonego

Karo in the Kitchen
Sałatka z tuńczyka i prażonej cebuli 106

stronę na FB gotowaniepatki 🤗🤗🤗  Składniki na sałatkę dla 4 osób:  1 puszka tuńczyka z wody (ja dałam stek)  1 papryka biała  2 ogórki gruntowe 1 pomidor  2 łyżki drobno posiekanego koperku 2 łyżki prażonej cebulki  Sól i pieprz do smaku  2 łyżki majonezu  1 łyżka musztardy  Przygotowanie: Tuńczyka odcedzamy,przekładam

Gotowanie Patki
Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie potrawy jednogarnkowe (odc. 152) 374

patelnię wylewamy olej od suszonych pomidorów i na bardzo małym ogniu powoli prażymy. Cebula powinna się zrobić rumiana, chrupiąca i „sucha”. W ten sposób powstaje tzw. „wegetariańska okrasa”. Steki bavette kroimy w plastry grubości ok. 1,5 cm w poprzek włókien. Nie doprawiając niczym układamy na rozgrzanej blasze, grillu lub suchej patelni o grubym dnie. Obsmażamy po 1 – 2 minuty(...)grube kawałki, przekładamy do miski, dorzucamy pokrojone w kostkę marynowane ogórki, polewamy uprażonymi w oleju suszonymi pomidorami z cebulką, doprawiamy pokrojonymi w paski listkami świeżej bazylii, sokiem z limonki, miodem, posiekaną ostrą papryczką, solą i pieprzem. Całość mieszamy. Przed podaniem steki bavette układamy jeszcze raz na gorącej blasze, dopiekamy po 20 – 30 sekund z każdej strony i podajemy na ziemniaczanej

WojnaNaSmaki.pl