moja dzisiejsza sałatka. Może i Was zachęcę do zrobienia takiej sałatki na teraz, na... każdą okazję Składniki: 250 g ryżu (waga po ugotowaniu) 130 g tuńczyka w sosie własnym (odsączonego z zalewy) mała puszka kukurydzy 3 ogórki z zalewy musztardowej 1 jajko ugotowane na twardo pieprz świeżo zmielony łyżeczka suszonej bazylii 2 łyżki oliwy Wykonanie: Mo miseczki przekładałam
Kuchnia u Krysiświat, a także w każdy inny nieświąteczny dzień. Składniki: 6 jajek 100 g żółtego sera w kostce majonez 100 g masła 1 duża cebula 2 puszki tuńczyka w sosie własnym sól pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Przecinamy na pół i oddzielamy żółtka od białek. Białka ścieramy na tarce, żółtka rozdrabniamy widelcem. Ser żółty ścieramy na tarce na średnich oczkach
Taste Therapywnętrza kurczaka wkładamy kawałki jabłek i pomarańczy. Spinamy wykałaczkami. Układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy sokiem z pomarańczy, pieczemy pod przykryciem godzinę, po tym czasie odkrywamy, polewamy wytopionym sosem z sokiem, obkładamy plastrami drugiej pomarańczy pokrojonej razem ze skórką, zapiekamy do zrumienienia skórki, jeszcze ok 15- 20 minut
Z Majeczką w kuchniśledzie, których na naszym stole wigilijnym zabraknąć nie może. Co roku staram się by oprócz tradycyjnych czyli w śmietanie i oleju były jedne nowe. Tym razem zrobiłam w sosie z koperkiem. Można podać je pokrojone, a można w formie zwiniętych płatów. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikrozpadać. Z czym podawać pasztet ? Pasztet możemy jeść samodzielnie na zimno jak i na ciepło. Doskonale smakuje z różnymi dodatkami jak musztardy, chrzan, ćwikła czy wszelkiego rodzaju pikle oraz sosy. Przepisów na pasztet jest masa. Ja zazwyczaj robię podobny do tego, z przepisu poniżej. Oczywiście, czasem są inne proporcje mięsa, zależy jakie ładne mięsko uda mi się kupić. Ja mielę
Mieszam w GarnkuWegański majonez light Gdy jeszcze byłem wszystkożercą, bardzo często na moim stole witał majonez. Do kanapek, sałatek, parówek… do wszystkiego. Po przejściu na weganizm trochę
BlendmanMięso pokroić w plastry, delikatnie rozbić. Obsmażyć z obu stron na łyżce tłuszczu. Odłożyć, na patelnię wrzucić piórka cebuli oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Poddusić całość razem z polędwiczką. Sos zagęścić mascarpone oraz mąką wymieszaną z wodą. Zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami, ryżem albo świeżym chlebem
Magiczne Życie MartyCzytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs
Ekspansja smakukrówce cały tłuszcz, wlewamy śmietanę. Sugeruję na ten czas zdjąć garnek z ognia. Dorzucamy też sól. 8 – 10 minut tężenia na małym ogniu nam wystarczy. Łyżkę lub dwie gorącego sosu wylewamy obficie na bardzo ciepły far na talerzu. Topinambur 6 sztuk topinamburu Olej do głębokiego smażenia Cynamon Cukier puder Sól Dokładnie szorujemy topinambur pod bieżącą wodą, tniemy go na przeźroczyste
karmelowyprzedświątecznych przygotowań może nam zabraknąć czasu na ciepły, smaczny posiłek, więc dziś zaproponuję szybki i pyszny pomysł na obiad. Makaron ze szpinakiem, pieczarkami i piersią z kurczaka w śmietanowym sosie, mówię Wam palce lizać, a na dodatek robi się go w kilka chwil :) Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu wstążki ok. 500 g piersi z kurczaka 500 g pieczarek
Simply Foodpary gotowac na mniejszym ogniu z40-45 minut, otworzyć szybkowar jak sam spuści ciśnienie udka wyjąć na talerz, do wywaru wsypać mąkę i mikserem wszystko zmiksować, zagotować do zagęszczenia sosu, podawać z ziemniakami np. czerwoną kapustą z mojego przepisu "zobacz TUTAJ" - smaczne, aromatyczne danie z gęsią..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPOMARAŃCZAMI TATAR ZE ŚLEDZIA ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ I ŚLEDZIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI OCTOWE ROLMOPSY ŚLEDZIE W ŚMIETANIE SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI W JABŁKU ŚLEDZIE CYTRYNOWE WINNE ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM Z RODZYNKAMI ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU W ofercie firmy znajdziemy też wiele gotowych dań ze śledziem w roli głownej, które tylko wystarczy przełożyć na talerz. Są to m.in: *Beczka śledzia - Śledzie
Z Majeczką w kuchniCzytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs
Ekspansja smakusłońcu pomidorów, ziół i czosnku. Można używać ją jako pastę (po wymieszaniu z wodą i olejem) lub dodawać do potraw w postaci suchej. Idealnie pasuje do bruschetty, przystawek, sosów, sałatek, mięs i ryb. Tuscany spice blend, Spaghetti á la Toscana I use this blend to make a very tasty and super quick spaghetti a’la toscana -> dinner ready
Qlinarnie i Qlinarnie