nadmiar strzepać. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temp. 160°C przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Polukrować i ozdobić jajeczkami czekoladowymi. Sos czekoladowy: 50 g białej czekolady 20 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Składniki umieścić w kąpieli wodnej i roztopić, wymieszać. Smacznego 😊 Źródło klik
Słodka StrefaGęste, treściwe i banalnie proste do przygotowania smoothie z bananów, jabłek i sosu pomarańczowego. Wystarczy wszystko zmiksować, przelać do szklanek i delektować się smakiem… W upalne dni warto dodać kilka kostek lodu. Polecam Składniki: 2 banany 2 jabłka 1,5 szklanki soku pomarańczowego Przygotowanie: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i wrzucić do kielicha blendera. Dodać obrane banany
Oryginalny smakrzadka to dodać odrobinę bułki tartej. Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej i smażyć średnio powoli z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z sosem czosnkowym
Tradycyjna Kuchniawypełniona po brzegi pyszną sałatką z tuńczyka jest nie do pokonania. Sałatka z tuńczyka pojawia się u mnie w miarę często. Lubię ryby i lubię tuńczyka ale najbardziej w sosie lub sałatce majonezowej. Sałatka z tuńczyka to przepis na tradycyjną sałatkę z rybą, do której dodaję jajka, ogórek, zioła i majonez. Jadam sałatki prosto z miski ale dzisiaj zrobiłam inaczej
codojedzeniamoim domu dobrą alternatywą dla tego z wody, z bułką tartą. Żeby jednak ocenić sałatkę całościowo… no, mam problem, jak nigdy. Jest to z pewnością nietypowa propozycja. Sam sos – słodko-kwaśno-ostry z jednej strony zachwyca, a z drugiej – w połączeniu z kalafiorem – pozostawia w głowie pewnego rodzaju niedopowiedzenie… Na prawdę, sama nie wiem
Smaki Na Talerzunasienne i nasionka, kroimy w kostkę. Fete również kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Wszystko wrzucamy do kaszy, dodajemy koperek i posiekane listki mięty. Wlewamy sos i wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 30 minut
Kulinarne przygody Gatitytego kawałka mięsiwa z indyka. Dziś zapraszam na indycze golonki duszone w warzywach - sycące i smakowite danie. Indyk uduszony w warzywach jest mięciutki, dosłownie rozpływa się w ustach, a sos jest bardzo aromatyczny. Dodatkowo aromatyzowałam go kurkumą i imbirem. Zapraszam do przepisu! Składniki: 4 golonki z indyka (około 1,800 kg) sól, pieprz słodka papryka w proszku kurkuma
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!porcjami na liście kapusty, zawijamy i układamy w żaroodpornym naczyniu posmarowanym oliwą. Zapiekamy w 200 stopniach C około 15 minut. Podlewamy sokiem pomidorowym i zapiekamy kolejne 15 minut. Gdy sos zgęstnieje wyciągamy gołąbki i podajemy. Smacznego! The post Gołąbki z kapusty pekińskiej z ryżem i pieczarkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętakiego przygotowanego na tatar 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 duża cebula, najlepiej czerwona 700 ml passaty pomidorowej 1 łyżka słodkiej papryki sos chili z domowej spiżarni sól, pieprz, świeża natka pietruszki 3 łyżki oliwy lub oleju do podsmażenia cebuli i mięsa woda lub bulion ilość zależy od waszych upodobań czy zupa
Życie zaczyna się w kuchnimałe plastry. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy indyka razem z boczkiem na złoty kolor. Dodajemy serek mascarpone i śmietanę. Dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie. Do sosu dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe i poszatkowaną bazylię. Mieszamy i podgrzewamy przez 5 minut. Indyka podajemy z makaronem ugotowanym al'dente
Qchnia po prostuminuty. 4. Dodajemy pokrojoną w drobną kostke szynke i Ząbek czosnku. Dusimy ok 4 minuty po czy dodajemy szpinak. Jesli jest mrozony czekamy az wymiesza sie z reszta sosu po czym dodajemy łyżke śmietany. 5. Mieszamy z makaronem. SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelawody. Na koniec gotowania wyławiam mięso, które zalewam winem i połową bulionu z gotowania i duszę jeszcze dwie godziny na wolnym ogniu, natomiast warzywa gotuję w bulionie do zredukowania sosu. Gotowe mięso szarpię widelcami. Podaję w bułce z warzywami i karmelizowanym jabłkiem. Karmelizowane jabłka 1 kg jabłek szara reneta szczypta cukru kilka łyżek masła kilka łyżek masła
Mango PapajaPonieważ zazwyczaj do potraw nie dodajemy całej papryczki chilli i duża jej część się marnuje, chciałbym dziś podać Wam świetny sposób jak przechowywać papryczkę chilli aby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!