fileta z kurczaka, ale w ten sam sposób można zrobić również kebab z innego rodzaju mięsa. Podałam go na talerzu z opiekanymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej oraz sosem czosnkowym, ale równie dobrze można podać go w bułce. Jak na domowe warunki jest naprawdę smaczny i niezwykle aromatyczny, a my chociaż wiemy z jakiego mięsa jest zrobiony - te kebaby
Kuchnia MagdaLenygóra/dół około 70 minut, następnie rękaw na środku rozciąć i piec jeszcze z 20 minut schab dobrze wystudzić, wywar z pieczenia można wykorzystać np. do bigosu, gulaszu, sosu, zupy - doskonały, soczysty, aromatyczny, kruchy nadziany śliwkami, boczkiem wędzonym, cebulą i pieczony w rękawie to idealne mięso na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwersję , lubimy widzieć co zjadamy:) Składniki 400 g pomidorów krojonych z puszki 2 świeże pomidory marchew pietruszka,kawałek selera,por 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 szklanka soczewicy sos sojowy liść laurowy,ziele angielskie sól,pieprz natka … Czytaj dalej Pomidorowa z soczewicą
gotuj ze mnąGrill to nie tylko miejsce na którym możemy przygotowywać potrawy mięsne. Świetnie smakują również grillowane ryby i warzywa. Tak, to właśnie grillowane warzywa będą świetnym dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!różnorodności do menu grillowego... w tym trochę klasyki. Burger wołowy z takimi dodatkami jak boczek i świeże warzywa to gwarancja sukcesu a do tego pyszny, kremowy i lekko ostry sos z zielonego pieprzu. To jedno z moich ulubionych połączeń w hamburgerach
Milion Smakówmiski. Z reguły używa się 2-3 rodzajów warzyw, w większości na surowo. Białka - mięso, nabiał, jajka, awokado Toppingi - marynowane warzywa, orzechy, nasiona Świeże zioła - wybierzcie swoje ulubione Sos - może to być klasyczny dressing na bazie oleju czy jogurtu, a także gęsty dip lub hummus Dziś mam dla Was przepis na buddha bowl w wersji wegańskiej, oto miska rozmaitości
Kulinarne przygody Gatityomlet. Przy pomocy bambusowej maty zwijamy rolkę. Przed końcem zwijania moczymy niepokryty ryżem koniec wodorostu wodą i dokręcamy do przyklejenia. Tak uformowaną rolkę tniemy na krążki. Podajemy z sosem sojowym, wasabi oraz marynowanym imbirem
AZgotuj!każdej strony po ok.2-3 minuty. Usmażone odkładać na papierowym ręczniku. Po odsączeniu od razu podawać. Pyszne są z dodatkiem hummusu , sałatki greckiej, pokrojonych na plastry ogórków kiszonych i sosu czosnkowego lub dowolnie- co kto lubi... Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego
Smaczne ZdroweMiały być klopsiki , a do tego ziemniaki i surówka z pora..ale tak sobie pomyślałam że pójdę na łatwiznę hihi i zamiast surówki z pora będzie sos z pora..no i wyszło całkiem pysznie. 50 dkg mielonego mięsa cebulka 1-2 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki tartej bułki 1 szkl.bulionu 1/2 puszki pomidorów krojonych 2 pory
Moje domowe kucharzenieZielone pesto bazyliowe - " Pesto alla genovese" – to zielony sos pochodzący z Genui we Włoszech, którego głównym składnikiem jest bazylia. Jest bardzo aromatyczny i nadaje się do piersi kurczaka, krewetek jak i solo do spaghetti. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSzukając prostego dania na grilla przyszedł mi do głowy pomysł na niezwykle proste danie, ale zarazem niezwykle smaczne. Karkówka w oleju na grilla może wydać się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pomidory nadziewane rodzynkami i orzechami z miętą i innymi dodatkami to nie jest typowe ani tradycyjne polskie danie, ale ciekawe samo w sobie. Połączenie słodyczy z miętą i sosem czosnkowym to ciekawe doznania smakowe. Polecam na przystawkę lub przekąskę – my zjedliśmy pomidorki na kolację i popiliśmy piwem. Składniki na: Pomidory nadziewane rodzynkami i orzechami... Więcej The post Pomidory nadziewane
Magiczny Garnekużyć dużej strzykawki, pipety, albo łyżeczki. Gdy kuleczki "kawioru" uformują się, odcedzamy je z oleju i przepłukujemy zimną wodą na gęstym sicie. Schłodzony deser wyjmujemy z foremek, podajemy z sosem z mango i rabarbarowym "kawiorem", posypujemy rozgniecionymi liofilizowanymi truskawkami i ozdabiamy kwiatami. Smacznego
Quinoa Raz!mundurkach, pomidorki koktajlowe, ogórka małosolnego czy paski papryki i zrezygnować np. z dodatku pieczywa. Warto czasami zrezygnować z surówek z sosem na bazie majonezu, które do grillowanych dań, powiedzmy uczciwie aż za bardzo obciążają nasz układ trawienny. Zapraszam do zapoznania się z przepisem „krok po kroku
kuron.com.plnaleśniki z chrupiącymi brzegami, a w nich kremowy farsz z miękkimi kawałkami kurczaka i siekaną młodą botwinką, która zamienia całość z bladoróżową zapowiedź wiosennych wojaży na talerzach :) W podstawie sosu rozpustne mascarpone, w dodatkach aromatyczna moc świeżego koperku i niewielki, jednakże bardzo wyrazisty rzut kruszonego koziego sera. Uważajcie jednak na to danie, bo jak już się zacznie je jeść
Kuchnia w Słońcu Skąpana