Doskonałym dodatkiem do każdego ciasta jest kawa latte macchiato, czyli klasyczne espresso wzbogacone spienionym mlekiem oraz syropem smakowym . Oto sprawdzona receptura na pyszne latte! Składniki: 150 ml mleka 20 ml syropu 30 ml espresso Do przygotowania tego typu warstwowej kawy należy użyć ok. 150 ml dobrze spienionego mleka, które wlewamy do wysokiej szklanki z warstwą 20 ml syropu na dnie. W tej roli najlepiej sprawdzą się syropy o lekko pikantnych czy korzennych nutach, które odpowiednio skontrastu... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com