sosy - 72234 przepisów (strona:1725/4816)

Zapiekanka warzywna z kurczakiem 127

mogliśmy z łatwością zrobić obiad w stylu zapiekanki cottage pie. Kto był, mieszka w UK, ten wie, że Anglicy, choć chyba bardziej Szkoci uwielbiają ten sposób gotowana: zrobić prosty sos mięsno-warzywny, przykryć puszystą warstwą z pure i zapiec. My również bardzo lubimy sięgać po ten patent o czym łatwo przekonasz się przeglądając naszego bloga, na którym znajdziesz np. „cottage(...)starty czosnek, łyżkę przecieru, rozprowadź na patelni. Smaż chwilę. Wlej wino lub wodę. Wymieszaj. Krok 3 Nastaw piekarnik na 200 stopni. Wysmaruj olejem formę do pieczenia. Na dnie połóż sos mięsno-warzywny. Przykryj pure ziemniaczano-kalafiorowym, posyp parmezanem. Wstaw do piekarnika na 25 minut. Wyjmuj z piekarnika, przestudź, podawaj. Smacznego! Artykuł Zapiekanka warzywna z kurczakiem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Kolorowe Barbecue z kurczakiem 78

Sposób przygotowania: 1.    Brokuł gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy. 3.    Każdy płat mięsa solimy i cienko smarujemy sosem barbecue. 4.    Połowę mięsa układamy w podłużnej formie, przykrywając dno oraz boki. 5.    Z pozostałego mięsa robimy roladki zawijając w środku po trzy pomidorki(...)Roladki układamy na dnie formy, smarujemy mięso serek śmietankowym. 7.    Następnie układamy brokuł i przykrywamy wierzch mięsem. 8.    Smarujemy sosem barbecue i pieczemy w piekarniku 35 minut w 180 ° C. 9.    Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy z ulubioną surówką oraz ziemniakami. 10. Smacznego

Kulinarna Chwila
Gulasz wołowy z warzywami w pomidorowym sosie 82

się na danie jednogarnkowe. A to z wielu względów.  Minimalizm, prostota i łatwość w przygotowaniu. Dziś chciałbym Was zachęcić do przygotowania pysznego i aromatycznego gulaszu z warzywami w sosie pomidorowym. Nie przygotowałem do niego żadnych dodatków, najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką lub bułką. Gulasz możecie przygotować zarówno na obiad jak i kolację. Świetnym uzupełnieniem i podkreśleniem smaku dania jest(...)jakiś czas mieszamy, w razie potrzeby dolewamy wody. Gdy mięso zmięknie, dodajemy fasolkę szparagową i koncentrat pomidorowy. Całość dusimy, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki i świeżą bagietką. Smacznego. Wpis zawierał lokowanie produktów marki FAKTORIA WIN Więcej informacji i pełen asortyment znajdziecie na stronie

kulinarnyJa
Jak wykorzystać resztki jedzenia w kuchni 99

która później jest wyrzucana do kosza. Dobrą praktyką jest działanie zapobiegawcze. Jeśli już wiemy, że nie zjemy całego przygotowanego jedzenia warto zadbać o ich odpowiednie przechowywanie. Nadmiar zupy lub sosów można zamrozić lub wlać do słoika i pasteryzować. Dzięki temu danie dłużej będzie przydatne do spożycia. Bardzo często z obiadu zostają ziemniaki, makaron czy ryż. Są to produkty, które szybko(...)przetworzenie. Z ziemniaków można zrobić m.in: kopytka, kluski śląskie, farsz do pierogów lub krokietów, kotlety ziemniaczane np. z pieczarkami i szczypiorkiem. Wczorajsze ziemniaki można zapiec z ulubionymi warzywami, mięsem, sosem i żółtym serem. Jeśli chodzi o makaron z obiadu można go podsmażyć, dodać jajko i zjeść na kolację. Podsmażony makaron będzie również idealny do białego sera i boczku czy cebuli

ProstePesto.pl
Gotuj jak szef kuchni. Praktyczne Porady 96

drewniane. Sztuczki babci pomogą ci nawet przywrócić im blask. Misja: doskonałe gotowanie Dzięki żeliwnemu piekarnikowi, można długo gotować smaczne dania z całego świata na wolnym ogniu. Jagnięcina, wieprzowina z sosem chińskim, kolombo ze słodkimi ziemniakami lub kurczak z grzybami, wszystko mu pasuje! Idealnie, materiał ten dostosowuje się do wszystkich energii gotowania (gazowej, ceramicznej, indukcyjnej). W naczyniu piekarnika XXL wykonanym(...)naczyń kuchennych? Od rondla z pokrywką, poprzez patelnię, gulasz i delikatesy, wszystkie dostępne w różnych rozmiarach, są niezbędne podczas przygotowywania prawdziwego posiłku od A do Z. Mięso lub ryba, sos, deser i warzywa, każdy składnik ma swoje własne opakowanie! Podobają nam się naczynia tej marki wykonane we Francji Sitram, których grube dno ze stali nierdzewnej nadaje się do wszystkich rodzajów

ProstePesto.pl
KREM CYTRYNOWY LEMON CURD 105

cytryny oraz sok z cytryny i umieść ją nad gotująca się wodą w garnku. Kąpiel wodna. 3. Gotuj na umiarkowanym ogniu, ciągle mieszając z pomocą rózgi aż powstanie gęsty sos. Około 10 minut lub więcej. 4. Kiedy krem zgęstnieje, zdejmij go z ognia. Możesz przecedzić krem przez sito aby był jedwabiście gładki. 5. Na koniec dodaj masło, po kilka kostek(...)cytryny oraz sok z cytryny i umieść ją nad gotująca się wodą w garnku. Kąpiel wodna. Gotuj na umiarkowanym ogniu, ciągle mieszając z pomocą rózgi aż powstanie gęsty sos. Około 10 minut lub więcej. Kiedy krem zgęstnieje, zdejmij go z ognia. Możesz przecedzić krem przez sito aby był jedwabiście gładki. Na koniec dodaj masło, po kilka kostek na raz, cały

globuskulinarny
Pizza z papryczkami peperoni 157

oliwek Dodatki: 2 marynowane papryczki peperoni kilka plasterków krakowskiej suchej 1 mały kiszony ogórek (z tego przepisu ) piórka czerwonej cebuli starty żółty ser (najlepiej mozzarella, ja dziś nie miałam) sos pomidorowy na spód listki świeżej bazylii do podania Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy sól, słodką czerwoną paprykę, cukier, suche drożdże, olej i ciepłą wodę (nie gorącą!). Wyrabiamy ciasto(...)Papier smarujemy delikatnie olejem, podobnie jak naszą dłoń. Wysmarowaną dłonią wyciągamy wyrośnięte ciasto na papier i ugniatamy formując kształt pizzy. Z tego przepisu wyjdzie jedna duża pizza. Pizze smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy cienką warstwą sera, następnie układamy pokrojone papryczki peperoni, pocięta na pół plastry krakowskiej suchej, piórka cebuli i plasterki ogórka kiszonego. Dajemy resztę startego sera. Pizze wkładamy do nagrzanego

Słodkie okruszki
Kurczak po Chińsku czyli Chow Mein Faceta w Kuchni 90

programach kulinarnych jako gość w USA, Japonii, Chinach czy Kanadzie mieszka. 👥 – 4 ⏰ – 30 minut 🇨🇳 – Chiny ✅ Składniki ✅ 4 piersi z kurczaka pokrojonego w paski ✅ 2 łyżki sosu sojowego ✅ 2 łyżki wina sherry ✅ 2 łyżki skrobi kukurydzianej ✅ Sól ✅ Pieprz biały ✅ 350 g makaronu jajecznego ✅ 1 szklanka bulionu warzywnego ✅ 3 cm imbiru pokrojonego w talarki ✅ 1 cebula pokrojona w talarki(...)talarki ✅ 200 g grzybów shitaka pokrojonych w paski ✅ 3 łodygi szczypiorku pokrojone w kawałki ✅ 2 łyżki oleju sezamowego ✅ Duża garść kiełków fasoli ✅ Pieprz świeżo zmielony 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Kurczak wymieszaj z sosem sojowym, skrobią, winem, solą i pieprzem, odstaw na bok. 🛠️ Makaron gotuj według instrukcji na opakowaniu. 🛠️ Następnie dobrze go odcedź, lekko ostudź i połóż go na blaszkę do pieczenia, rozgrzej piekarnik

RafalCook
Żeberka pieczone w sosie keczupowym 117

cebule 1/2 szklanki keczupu  2 łyżeczki musztardy po szczypcie: soli, pieprzu, papryki słodkiej, czosnku granulowanego  1. Żeberka kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Keczup, musztardę, sos sojowy i przyprawy mieszamy ze sobą.  2. Żeberka i cebulę umieszczamy w dużej misce. Wlewamy sos i mieszamy tak by pokrył mięso i cebulę. 3. Całość przekładamy do rękawa

Szefowa kuchni
Sałatka ziemniaczana z wędzonym kurczakiem 105

takiego wniosku dojdziecie.             Składniki:     300 g ziemniaków 200 g wędzonego filetu z kurczaka 1 czerwona cebula 3 ogórki kiszone 2 łyżki sosu chrzanowego (Roleski)       Przygotowanie:     Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy.   Filety kroimy w dużą kostkę.   Cebulę siekamy(...)Ogórki kroimy w talarki.   Wszystkie składniki łączymy z sosem chrzanowym.   Chłodzimy przed podaniem.       Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para

R'n'G Kitchen
Placki ziemniaczane na grubych oczkach 104

placki o koronkowych brzegach z tartych ziemniaków na dużych oczkach. Możesz dodać do nich tartą cukinię lub paprykę. Placki smakują same lub podane z jogurtem, śmietaną z cukrem lub sosem np. pieczarkowym, gulaszem mięsnym, leczo warzywnym jako kompletne danie obiadowe. Idealne na ciepło lub zimno. Placki ziemniaczane na grubych oczkach SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków 1 jajko 1 cebula(...)dolewać go już – wtedy placki więcej go chłoną. Placki smażę na złoto na średniej mocy palnika. Gotowe odsączam na papierowym ręczniku. Podaję gorące lub zimne, same, z sosem lub gulaszem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Mania Smaku 84

ogórki kiszone ·        1 papryka czerwona ·        8 liści sałaty ·        Dowolny sos np. czosnkowy   Sposób przygotowania: 1.           Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, margarynę rozpuszczamy i wlewamy do mąki. W wodzie rozrabiamy drożdże(...)każdego placka nakładamy sałatę, mięso oraz warzywa.   Ciasto składamy tak żeby farsz był w środku. 6.           Wierzch polewamy dowolnym sosem. 7.           Smacznego

Kulinarna Chwila
Zupa dyniowa z ciecierzycą 100

Dzisiaj na obiad orientalne smaki i coś bardzo rozgrzewającego ! Zupa dyniowa z ciecierzycą i dodatkiem pysznej pasty przyprawowej firmy Patak’s Jest to brytyjska marka past curry, sosów i przypraw w stylu indyjskim. Osobiście przetestowałam kilka z nich i mogę śmiało stwierdzić, że potrawy przygotowane z wykorzystaniem tych produktów zawsze smakują wyśmienicie. A co dla mnie równie ważne mają(...)super składy. Sosy i pasty nie posiadają sztucznych wspomagaczy smaku i aromatu. Zresztą sami możecie to sprawdzić na stronie producenta:). Produkty marki Patak’s są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych, którzy chcą szybko przygotować coś pysznego . Zapraszam po przepis na rozgrzewającą zupkę ! Składniki/ 4 porcje: – 1 1/2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego – 800 g puree z dyni

I LOVE LIFE
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą – kuchnia podkarpacka 131

charakterystyczne dla tego regionu, chociażby haluszki z bryndzą, knysze czy pieczone razowe pierogi. Na wschodzi województwa do pierogów podadzą Wam maczkę z grzybów czy kaczki, czyli pełny smaku zawiesisty sos. Podany tutaj barszcz zapewne będzie barszczem czerwonym, natomiast biały barszcz będzie bogaty od aromatu ziół oraz przypraw i nazywany będzie żurem. Na zachodzie województwa, w okolicach Jasła, jada się natomiast(...)niewielu składników gotuje się różnorodne pełnowartościowe posiłki o wyjątkowym smaku. Podobnie jak typowe placki ziemniaczane te z kiszoną kapustą podajemy same lub ze śmietaną albo grzybowym, czy mięsnym sosem. Przepisem podzieliły się panie z Koła Gospodyń Wiejskich Sławęcin w publikacji Stowarzyszenia Przysieki Nasz Dom pt. „Tradycyjne potrawy Gminy Skołyszyn”. Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą - kuchnia podkarpacka Składniki: 400 g kiszonej

Trzeci talerz
Ziołowo-szpinakowe naleśniki z soczewicą i suszonymi pomidorami 102

oleju do natłuszczenia patelni farsz 150 g zielonej soczewicy (suchej) cebula 7-8 plastrów suszonych pomidorów z oleju 2 łyżki oleju (użyłam tego ze słoiczka z suszonymi pomidorami) łyżka sosu sojowego 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 0/5 łyżeczki suszonego majeranku 0/5 łyżeczki lubczyku 0/5 łyżeczki wędzonej mielonej papryki łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki spora szczypta grubomielonego pieprzu sól(...)kosteczkę cebulę podsmażamy na oleju wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Gdy się zeszkli wyrzucamy przyprawy i miksujemy ją na gładką masę wraz z soczewicą, pokrojonymi suszonymi pomidorami, sosem sojowym i resztą przypraw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowujemy naleśniki. Zioła miksujemy z mlekiem, wodą i jajkami. Dodajemy mąkę, liofilizowany szpinak i olej. Energicznie mieszamy trzepaczką, aż powstanie

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania