Wiosenna sałatka z roszpunki, awokado i pomarańczy z sosem winegret Ta sałatka powstała w mojej głowie spontanicznie. Doskonale nadaje się do dań mięsnych, albo jako samodzielna przekąska na lunch, bądź kolację. Z dodatkiem sera koziego lub feta, sałatka smakuje jeszcze lepiej! Jest naprawdę lekka i wyborna w smaku, dzięki dressingowi i pomarańczy. SKŁADNIKI: 1 opakowanie sałaty roszpunka 1 dojrzałe
Calzonella.comcukinię, cebulę i pomidorki koktajlowe. Gdy nasza komosa wystygnie, mieszamy ją z warzywami. Cały sekret takiej sałatki tkwi w odpowiednim doprawieniu jej do smaku. Osobiście bardzo lubię ją z sosem winegret. Ale można po prostu dodać do niej oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Z mojego INSTAGRAMU Ostatnio stałam się fanką
MODA NA BIOlekko zrumieniona, mięso zostawiamy jeszcze w piekarniku na 15 minut po upieczeniu. Wyjmujemy upieczone mięso z piekarnika, karkówkę kroimy w plastry, serwujemy np. z lekką sałatką z rukoli z sosem winegret / vinegrette lub innymi ulubionymi dodatkami lub studzimy i wykorzystujemy jako wędlinę na kanapki. Smacznego! The post Karkówka pieczona miodowa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękilka krążków cebuli. Do garnuszka wlać 2-3 łyżki oliwy i dodać nieco ziół sałatkowych +sól lub 1/3 opakowania gotowej mieszanki Knorr (polecam włoską i francuską). Sałatkę polać sosem winegret i delikatnie wymieszać. Na koniec sałatkę posypać serem feta (można kupić w kostkach, ale osobiście korzystam z całego kawałka i wrzucam do sałatki odcięte kawałki). Sałatkę można serwować
Passions hobbies lifepyszny, grecki ser idealnie komponujący się ze słodkościami. Składniki 2 granaty Mix sałat 250 g pomidorków koktajlowych 200 g sera feta 1 szalotka kilka gałązek świeżego tymianku (opcjonalnie ) Sos winegret: sól morska pieprz 4 łyżki oliwy extra vergine 3 łyżki miodu 2 łyżki octu winnego czerwonego 1 łyżka musztardy Dijon Przygotowanie Wyłuskałem ziarenka granatu. Sałatę ułożyłem
R'n'G Kitchencieńsze pieczemy krócej). Czas pieczenia zależy też od tego, czy wolimy ciasto bardziej przyrumienione i chrupiące, czy też mięciutkie. Jako dodatek do pizzy możemy podać np. rukolę z sosem winegret. Smacznego
MyCookBook.pldużym talerzu kładziemy placka, smarujemy go gęstym sosem mięsnym, składamy na pól i polewamy po wierzchu śmietaną. Wspaniale smakuje z sałatką z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka polaną sosem winegret. Smacznego!!! Placek ten posłużył także wyznaniu miłości, mojej miłości I Love
sierotka maRysia w kuchniPolecam sałatę z trochę inna wersją sosu winegret Produkty
Ugotujmy Cośziemniaków 200 g fasolki szparagowej 1/2 cebuli 5 pomidorków koktajlowych garść rukoli, szpinaku lub mieszanki sałat 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka oleju NIERAFINOWANEGO (z solą i pieprzem) lub sosu winegret 1.Fasolkę umyj i odetnij końcówki. Następnie przekrój na pół i ugotuj we wrzątku al'dente. 2. W tym samym czasie ugotuj pokrojone w ćwiartki ziemniaki
Powiedz dietom niewykładamy na nie nasz por z boczkiem. Całość zalewamy równomiernie masą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Tarta świetnie smakuje z sałata skropiona sosem winegret. To danie ma tę zaletę, że jest równie smaczne (lub nawet bardziej) następnego dnia. Łatwo je zabrać np. do pracy na drugie śniadanie. Smacznego głodomorki
Smakuj życie!którego wybijesz jajko, wtedy białko otuli żółtko. Gotuj ok 3 minut. Wyjmij na łyżkę cedzakową, niech się odsączy. Sałatę ułóż w talerzu i polej sosem winegret przygotowanym z oliwy, musztardy estragonowej, i kilku kropli soku z cytryny. Połóż płatki pecorino
AZgotuj!pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną w krążki, odcedzone szparagi, pieczarki, porwaną mozzarellę Całość wymieszaj i napełniaj miseczki tortilli. Z oliwy z oliwek , soku z cytryny i skórki zrób sos winegret. Posól go i popieprz. Podawaj w osobnym naczyniu, aby każdy mógł polać sobie bezpośrednio przed jedzeniem
AZgotuj!Surówka z rzodkiewek, żółtej papryki i marchewki. Doprawiona koperkiem i sosem winegret. Świetna jako dodatek do mięs lub samodzielna przekąska. Składniki: 2 pęczki rzodkiewek 1 żółta papryka 3 marchewki 1 łyżka posiekanego koperku 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki cukru brązowego pieprz, sól do smaku 1. Rzodkiewkę i paprykę pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce
Moja Galeria SmakuSałatka z rukolą, mango, truskawkami i cebulą dymką w kolendrowym sosie winegret. Jeżeli lubicie połączenie owoców z zieleniną to ta sałatka będzie Waszą ulubioną :) Lubię dodawać do sałatek owoce, bo oprócz walorów smakowych dodają koloru i od razu chce się je jeść. Nie od dziś wiadomo, że je się również oczami :) Sałatka jest lekka i szybka w przygotowaniu. Wystarczy pokroić
Moja Galeria Smaku