sos śmietanowy - 2017 przepisów (strona:32/135)

Wigilijne śledzie w śmietanie 394

średnia cebula , 3-4 liście laurowe , łyżeczka ziaren ziela angielskiego , świeżo zmielony pieprz - najlepiej biały, sól , no i oczywiście śledzie :) (Nie podaję ilości śledzi na taką porcję sosu śmietanowego, gdyż to zależy od upodobań. Jedni lubią mniej śmietany, inni więcej.) Do śmietany dodać liście laurowe i ziele angielskie - odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę lub dwie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałata z rzodkiewką 126

osuszoną sałatę dzielimy na mniejsze części. Rzodkiewki kroimy na plasterki. Kwaśną śmietanę łączymy z cukrem oraz octem winnym. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatę łączymy z rzodkiewkami. Polewamy sosem śmietanowym tuż przed podaniem. Dodatkowo przed podaniem można surówkę posypać podrumienionym i pokruszonym na mniejsze kawałki bekonem

Smaki Na Talerzu
Makaron z kurczakiem i brokułem. Przepis krok po kroku. 307

łatwo modyfikować. Zamiast kurczaka dać schab lub w wersji wegetariańskiej ciecierzycę. Zamiast brokuła świetnie sprawdzi się kalafior. A bazylię zastąpi natka pietruszki. Uwielbiam też dodać do sosu śmietanowego łyżkę klasycznego pesto, niby nic a robi różnice.   I tyle ode mnie Wypróbujcie przepis krok po kroku na makaron z kurczakiem

kuron.com.pl
Muffiny ziemniaczane 312

śmietanę połącz, dopraw dodając pół łyżeczki soli i 1/3 łyżeczki pieprzu, a do tego świeży tymianek. Formę na muffiny posmaruj masłem w każdym zagłębieniu. Układaj warstwami ziemniaki, polewając odrobiną sosu śmietanowego. Posmaruj sosem także na samej górze. Wstaw formę z muffinami do piekarnika nagradzanego do temperatury 170 st C i piecz przez około 30 minut do zrumienienia od góry

nietylkopasta.pl
Tort FIT z kaszy gryczanej, selera naciowego, szpinaku i groszku 146

temp. 10 min. Następnie skręcamy do 185°C i pieczemy jeszcze ok. 50 min. Czas całkowitego pieczenia ok. 1 godz. Tort delikatnie wyjmujemy z formy i podajemy z sosem śmietanowi serowym. Sos : Śmietankę przelewamy do rondelka , podgrzewamy, a gdy zacznie   się  gotować, zmniejszamy ogień i powoli   redukujemy . Na koniec dodajemy ser, mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego

Moniki Smakołyki
Penne w sosie serowo - pieczarkowym z boczkiem 161

Makaron penne pochodzi z południa Włoch. Jest on idealny do podania z różnego rodzaju gęstymi sosami śmietanowymi. Dodatek sosu pieczarkowego w połączeniu z mozarellą sprawi, że poczujesz się jak we włoskiej restauracji :) To proste, smaczne i bardzo sycące danie obiadowe.   Składniki na 5 porcji: 400 g makaronu penne (rurki) sos serowo-pieczarkowy Winiary 500 ml śmietanki

Alutka-Gotuje
Sos śmietanowy z kurczakiem i kurkami 203

potrzebne składniki i tak powstał szybki obiad kurkami gotowy w 20 minut.   Kurki mają bardzo ciekawy, wyrazisty smak, który świetnie komponuje się z delikatnym kurczakiem i kremowym sosem śmietanowym. Taki sos przygotowuje się bardzo szybko i świetnie pasuje do niemal wszystkich dodatków: pyz, makaronów, ziemniaków, kaszy.   Składniki: 500g piersi z kurczaka 2 małe cebule lub jedna większa 200g

Pyry na Gaz
Makaron z tuńczykiem i pieczarkami 281

Makaron z tuńczykiem i pieczarkami... Kremowy, śmietanowy sos z tuńczykiem. Kosteczki podsmażonej cebuli. Aromatyczny czosnek. W nim zatopiony makaron. A całość posypana natką pietruszki. Szybkie, łatwe i smaczne danie! Składniki: 250 g makaronu spaghetti; 500 g pieczarek; 1 średnia cebula; 1 ząbek czosnku; Puszka tuńczyka w oleju, w kawałkach (waga netto, po odcedzeniu 130 g); 200 g kwaśnej, gęstej śmietany

Gospodyni Miejska
Opiekane roladki z tortilli z warzywami i żółtym serem 144

plastry żółtego sera. Po krótkim zapieczeniu ser skleił brzegi placka i zapobiegł rozwinięciu i wysypaniu pysznej zawartości. Moje roladki z tortilli podałam z dwoma sosami. Pierwszym jest majonezowo-pomidorowy sos z marynowanymi kaparami, a drugim śmietanowy z płatkami nieaktywnych drożdży. Te płatki odkryłam niedawno i od razu wręcz zakochałam się w nich! Nie dość, że są bardzo zdrowe to mają(...)sosami na bazie jogurtu, majonezu lub śmietany. Doskonale pasuje do nich także ketchup. Inną opcją jest dodanie sosu do warzyw przez zawinięciem i opieczeniem. Każdy może sam dla siebie znaleźć odpowiednie smaki i sposoby podania. Proponuję Wam dwa, proste i pyszne sosy, którymi pysznie dosmaczycie swoje roladki. Jeden z sosów to pomidorowy z marynowanymi kaparami, a drugi to śmietanowy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Puszyste i lekkie kotleciki z tuńczyka i jajek 255

przepis i na pewno kiedyś pojawi się na blogu. Dzisiaj jednak kuleczki-kotleciki jajeczno-tuńczykowe. Bardzo lekkie i puszyste, mimo smażenia w głębokim tłuszczu. Idealnie komponują się z śmietanowymi czy jogurtowymi sosami ziołowymi. Jest to też smaczna propozycja na nadchodzącą Wielkanoc. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 1 jajko surowe 150 g tuńczyka w oleju niewielka bułka kajzerka sól(...)następnie w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor, w głębokim tłuszczu na średnio rozgrzanym tłuszczu. Podawać z lekkimi sałatkami i sosami na bazie śmietany lub jogurtu. Ja przygotowałam śmietanowy sos szczypiorkowy. Składniki sosu: 150 ml gęstej kwaśnej śmietany 3 łyżki majonezu mały pęczek szczypiorku sól i pieprz  Śmietanę dokładnie rozmieszać z majonezem, dodać posiekany szczypiorek. Przyprawić do smaku solą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i sosem serowym 141

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, sosem meksykańskim, pomidorami, aromatyczną papryką i sosem serowo-śmietanowym dziś na obiad. Lubię przygotowywać zapiekanki, bo jest na nie masa możliwości od rozmaitych dodatków warzyw, proporcji mięsa po wszelakie sosy, sery i przyprawy. Zapiekanka z makaronem, mięsem i sosem świetnie smakuje do lamki czerwonego wina, rozmów wśród bliskich, celebracji chwil. Można ją odgrzewać w piekarniku(...)misce mieszam rózgą kuchenną jajka, śmietanę i tarty ser, doprawiam solą i pieprzem, dodaję gałkę muszkatołową. Do naczynia żaroodpornego na wcześniej wyłożony makaron wykładam równomiernie sos mięsno-warzywny, polewam całość sosem serowo-śmietanowym. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C , grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Zapiekankę wstawiam na środkową półkę i piekę około 30 minut. Gotową zapiekankę dekoruję pokrojonymi

Zasmakuj Kuchni
Eskalopki z Indyka w Sosie Śmietanowo-Musztardowym (Indyk w Sosie Śmietanowo-Masztardowym) 147

musztardowym to szybkie, proste, a zarazem niezwykłe danie , które idealnie sprawd zi się jako codzienny, prze pyszny posiłek, ale również wykwintn y niedzielny lub nawet świąteczny obiad. De likatny sos śmietanowy z domieszką musztardy wyśmienicie komponuje si ę z indykiem t worz ąc eleganckie, wytworne i niebanalne danie .   Eskalopki z Indyka w Sosie Śmietanowo-Musztardowym (Indyk w Sosie Śmietanowo(...)Masztardowym) - Składniki: 500 g pie rsi z indyka sól, pieprz , słodka papryka w proszku olej do smażenia Sos Kurkowo-Śmietanowy: 2 5 0 ml śmietanki 30% cebula 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki masła szczypta cukru sól, pieprz , gałka muszkatołowa czubata łyżk a musztardy sarepskiej Eskalopki z Indyka w Sosie Ś mietanowo-Musztardowym (Indyk w Sosie Śmietanowo-Masztardowym) - Sposób przygotowania

Słodka Strona
NALEŚNIKI Z PIWA ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM – 4,50 zł 3308

później rolujemy od siebie). Ciasno układamy każdy naleśnik obok drugiego w żaroodpornej formie wysmarowanej lekko masłem lub olejem. Jeśli zostało nam trochę sosu, polewamy nim wierzch ułożonych naleśników. 10. SOS ŚMIETANOWY (2 min): do śmietany dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, nieco soli i pierzu. Mieszamy i równomiernie polewamy sosem wierzch naleśników. Możecie zrobić także sos beszamelowy zamiast śmietanowego

Nerds Kitchen
Pulpety w sosie szpinakowo-śmietanowym. 202

Dziś zapraszam na pyszny obiadek. Będą soczyste, mięciusie pulpeciki w towarzystwie młodych listków szpinaku, a wszystko to skąpane w aromatycznym, śmietanowym sosie... Uwierzcie mi, szpinak można przygotować na wiele apetycznych sposobów i to jest właśnie jeden z nich. Polecam wszystkim szpinakowym niejadkom! Składniki na pulpety w sosie szpinakowo-śmietanowym NA PULPETY: 250 g mielonego mięsa (może być z indyka(...)sól do smaku mąka do obtoczenia olej do smażenia POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 100 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki 150-200 ml śmietany 18% do zup i sosów sól pieprz      Przygotowujemy pulpety. Mięso przekładamy do miski, dodajemy odciśniętą z mleka bułkę tartą, żółtko, przyprawę do mięsa mielonego, tymianek, majeranek, pieprz czosnkowy i dokładnie mieszamy

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania