sos miodowo musztardowy - 471 przepisów (strona:13/32)

Pasieka 126

W ostatnim czasie to jest moja ulubiona sałatka. Słodko - ostry sos nadaje tak doskonały smak, że mogłabym jeść tę sałatkę codziennie.

Prosty przepis na
Sałatka z serem pleśniowym i truskawkami 159

parę lisci sałaty/garść mix sałat ok 150 g truskawek 30 g sera pleśniowego Sos miodowo-musztardowy: 1 płaska łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy 1 płaska łyżeczka oleju rzepakowego woda Do szklanki wlewamy miód, musztardę i olej, dokładnie mieszamy. Jeżeli dressing jest zbyt gęsty, wlewamy odrobinę wody. Sałatę posypujemy pokrojonymi na ćwiartki truskawkami, pokrojonym w kosteczke serem pleśniowym

Atlas Smaków
Sałatka z roszponką i twarogiem 151

garść roszponki ok 100 g półtłustego twarogu łyżka pestek dyni 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich Sos miodowo-musztardowy 1 płaska łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy 1 płaska łyżeczka oleju rzepakowego woda Pestki dyni i orzechy prażymy na suchej patelni. Do szklanki wlewamy miód, musztardę i olej, dokładnie mieszamy. Jeżeli dressing jest zbyt gęsty, wlewamy odrobinę wody. Sałatę posypujemy pokruszonym twarogiem

Atlas Smaków
Gravlax - łosoś peklowany w soli morskiej z buraczkami, fenkułem i koperkiem 245

świetny pomysł na przystawkę, zagryzkę do wódki, czy dodatek do kanapki. Zimą, kiedy wzrasta nasze zapotrzebowanie na tłuszcze, smakuje zdecydowanie najlepiej. Ja gravlaxa podaję zwykle w towarzystwie sosu miodowo-musztardowego lub chrzanowego. Łosoś smakuje wtedy wprost wyśmienicie! * SKŁADNIKI Gravlax: 500 g surowego łososia 1 szklanka gruboziarnistej soli morskiej 2 łyżki cukru 1 łyżka czarnego pieprzu w ziarnach 1 burak

Food Square
Sałatka z pomidorami i mozzarellą. 223

Kolejna propozycja na obiado-kolację. Lekko, pełno smaków, cudownie. :) Składniki: sałata lodowa rukola pomidor pomidory suszone pesto  mozzarella sos: 1 łyżka miodu 1 łyżka ostrej

Brzuszki Łakomczuszki
Sałatka z kurczakiem i popcornem 102

Już dawno miałam ochotę zrobić jakąś potrawę z popcornem. Pierwsze pomysły dotyczyły zup. Skończyło się jak zwykle na zieleninie. Najbardziej jestem zadowolona z sosu miodowo-musztardowego. Bardzo sympatycznie zagrał z całą resztą. Powiem Wam szczerze, że najbardziej obawiałam się tego, że popcorn zmięknie i zrobi się nieapetyczny. I teraz nie wiem, czy zawrotne tempo zjedzenia sałatki spowodowało, że nie zdążył

Kardamonovy
Makaronowa sałatka ze szpinakiem i grillowaną cukinią 272

Lekkie danie na obiad albo kolację. Sos miodowo-musztardowy świetnie zwieńcza całość potrawy Składniki na 2 porcje: pół opakowania makaronu z mąki razowej 3 garści świeżego szpinaku pół małej cukinii pół kostki sera typu bałkańskiego albo feta 3 łyżki ziaren słonecznika kilka pomidorków koktajlowych pół papryki czerwonej  1 duża cebula 1 łyżka masła zioła prowansalskie sól, pieprz

Bon Appetit Małgorzaty
Orientalne skrzydełka z kurczaka 141

dodać sos z octu jabłkowego oleju i cukru mi chwilę poczekać, aż kapusta nieco zmięknie. Skrzydełka są lekko sodko-pikantne, naprawdę pyszne. Jeśli szukacie przepisów na obiad z kurczakiem, polecam Wam także: – pikantne skrzydełka z kurczaka – jak idealnie usmażyć kurczaka – sataye z kurczaka – kurczak na butelce piwa – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym(...)minut Składniki: – 12-15 skrzydełek z kurczaka – pół łyżeczki soli – pół łyżeczki pieprzu – 4 ząbki czosnku – 6 łyżek syropu klonowego – 4 łyżki sosu sojowego jasnego (o obniżonej zawartości soli) – 2 cm korzenia imbiru – pół łyżeczki płatków chilli – 2 łyżeczki sezamu – cebula dymka do podania Przygotowanie: Czosnek i imbir zetrzyj

nietylkopasta.pl
Sałatka z kurczakiem, serem camembert i żurawiną 149

rewelacyjną sałatkę - idealna dla osób, które lubią połączenia mięsa i słodkich dodatków. Młode liście sałaty podane z kawałkami piersi kurczaka, serem camembert, suszoną żurawiną i sezamem. Całość polana sosem miodowo-musztardowym. Proste i pyszne połączenie smaków. Składniki na porcję dla 2 osób: 2  spore garście młodych listków (ewetnualnie rukoli, mixu sałat) 1 opakowanie sera camembert (około

Ugotować
Szynka, miodowo-musztardowa z czosnkiem niedżwiedzim 188

musztardy delikatesowej lub miodowej 4 łyżki miodu ( ja użyłam z mniszka , może być też pszczeli ) 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 czubata łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego Sos miodowo-musztardowy : 2 łyżki musztardy słodkiej ( np bawarskiej lub innej ) 2 łyżki musztardy delikatesowej lub miodowej 3 łyżki miodu 1,5 szklanki wywaru po pieczeniu szynki ( bez tłuszczu ,trzeba go zebrać(...)plastry , a sosik w sosjerce, do dawkowania samodzielnego..lub inaczej , jak kto woli " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego !       Post Szynka, miodowo-musztardowa z czosnkiem niedżwiedzim pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sałatka z brokuła i jajka w sosie majonezowo-musztardowym 252

pomidorem, a czasami w bardziej rozbudowanej wersji, stricte wielkanocnej jak sałatka z brokułem, jajkiem i białą kiełbasą . W poniższym przepisie idealne połączenie brokuła i jajek zostało wzbogacone pysznym sosem miodowo-musztardowym na bazie musztardy francuskiej. Całość świetnie komponuje się z sałatą lodową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z brokuła i jajka – Składniki: Sałatka z brokułem i jajkami – składniki(...)lodowej – ok. 200 g 1 brokuł – ok. 500 g 3 jajka pół puszki kukurydzy konserwowej – ok. 140 g garść płatków migdałów lub pestek słonecznika Składniki na sos do sałatki z brokułem i jajkiem: 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego pół łyżeczki czosnku granulowanego sól do smaku (można pominąć

Kulinarne Przeboje
Sałatka ze szpinakiem, rzodkiewką, awokado, jajkiem i wędzonym łososiem 127

Pyszna sałata ze świeżych liści szpinaku, z jakiem, wędzonym łososiem, awokado i plasterkami rzodkiewki. Całość skropiona sosem miodowo-musztardowym, moim ulubionym dressingiem. Polecam serdecznie :) Składniki: spora garść świeżych liści szpinaku kilka plasterków ogórka 2-3 rzodkiewki 50 g łososia wędzonego 1 jajko ugotowane na twardo 1/4 awokado świeżo mielony pieprz Winegret: 0,5 łyżki soku z cytryny lub 1 łyżeczka(...)octu winnego/jabłkowego 2 łyżki oliwy/oleju roślinnego szczypta soli morskiej szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu 0,5 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka miodu (można pominąć) Przygotowanie: Przygotować sos winegret: w filiżance umieścić sok z cytryny/ocet, dodać sól, pieprz, musztardę i miód i dobrze wymieszać. Na końcu dodać oliwę i ponownie wymieszać. Umyte liście szpinaku wymieszać z częścią sosu winegret (1/3 zostawić

Kocham..lubię..gotuję..
SAŁATKA Z AWOKADO I MOZZARELLĄ 158

Wiosenna, bardzo dobra i prosta w wykonaniu sałatka, która sprawdzi się zarówno na lunch, jak i przekąskę dla niespodziewanych gości. Z mozzarellą, pomidorami i awokado. Doprawiona rewelacyjnym sosem miodowo-musztardowym i odrobiną startego czosnku. Polecam. SKŁADNIKI / 2 porcje 1/2 opakowania mieszanki sałat lub 1/4 sałaty lodowej 1 kula białej mozzarelli garść pomidorków koktajlowych lub duży pomidor pokrojony w dużą kostkę(...)mały ząbek czosnku, starty na tarce 1 łyżeczka musztardy miodowej lub 1/2 łyżeczka miodu + 1/2 łyżeczki musztardy 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oliwy sól WYKONANIE Przygotowujemy sos: w miseczce mieszamy starty czosnek ze szczyptą soli i musztardą miodową. Dolewamy sok z cytryny i energicznie mieszając, stopniowo dodajemy oliwę.  Sałatę opłukujemy i osuszamy, przekładamy do salaterki (jednej większej

cool and minty
Sałatka jajeczna z tuńczykiem / Tuna egg salad 891

bardziej że zazwyczaj jestem jeszcze średnio przytomna i jasności umysłu doświadczam dopiero po wypiciu mocnej kawy:) Na moim blogu znajdziecie już między innymi sałatkę jajeczną z boczkiem i sosem miodowo-musztardowym , z makrelą i porem , i też przepyszną z awokado i rzodkiewką . Wszystkie cudownie sprawdzą się na kanapki w leniwy poranek. Dziś do kompletu proponuję sałatkę jajeczną z tuńczykiem(...)English Sałatka jajeczna z tuńczykiem (4-5 porcji) Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo, obrane i pokrojone w kostkę 2 korniszony, pokrojone w kostkę 1 (170 g) tuńczyka w sosie własnym, odcedzonego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon sól i pieprz Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj tuńczyka, jajka, korniszony, musztardę i majonez. Dopraw solą i pieprzem do smaku

karmelowy