sos do sałaty - 3080 przepisów (strona:45/206)

Kotleciki twarogowe 1233

się z nich formować kotletów, należy dodać nieco więcej mąki. Smażyć z obu stron na średnim ogniu, na rozgrzanym na patelni oleju. Można podawać z serkiem śmietankowym, ulubioną sałatą lub np. sosem czosnkowym. Ja jednak zjadłam je same, posypane świeżą bazylią Źródło: www.grochemogarnek.pl (przepis nieco zmodyfikowany

Bullio
Toskańska polędwiczka w bagietce z ziołami. 160

owinąć folią aluminiową. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190-200 stopni i piec 1 godzinę. Po wyjęciu pozwolić odpocząć 10 minut. Kroić w grube plastry i podawać z sałatami i ulubionym sosem

zadanie-gotowanie
Tortille z indykiem 212

Składniki: 40 dkg fileta z indyka sól, pieprz, czubrica czerwona, słodka i ostra papryka 4 tortille 30 cm Fanex 2 pomidory 1 ogórek sałata lodowa ketchup sos 1000 wysp Fanex i … Czytaj dalej Tortille z indykiem

czarrna od kuchni
Focaccia z rozmarynem, tymiankiem i skórką cytryny – bomba aromatu 202

aromaty wydobywające się z piekarnika… Do zjedzenia w formie kanapki – pokrojona na trójkąty i przecięta na pół, będzie świetna z kozim serem, figami. Z szynką serrano, sosem balsamicznym i sałatą. Świetna baza do bruschetty. Nada się też na grzanki do sałatki Cezar. Albo sama, jeszcze lekko ciepła, podana z oliwą wymieszaną z ziołami, z kieliszkiem zimnego wina… Przepis jest

Karo in the Kitchen
PIERŚ INDYKA Z GRILLA 158

mięso już się zamarynuje w przyprawach, układamy na rozgrzany ruszt grilla i opiekamy dokładnie z każdej strony. Pieczona pierś indyka w tych przyprawach doskonale komponuje się z warzywami (sałata, papryka, pomidor), sosem tzatziki i chlebkiem pita. Smacznego ! Artykuł PIERŚ INDYKA Z GRILLA pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM

Markowy smak
Kotlety z brokułów, ryżu i sera 519

piekarniku bez tłuszczu, to będą wtedy mega fit kotlety, ja te usmażyłam na oleju rzepakowym, a po usmażeniu odsączyłam z nadmiaru tłuszczu, kotlety zostały podane z mixem sałat i pastą/ sosem paprykowym, który robiłam z myślą o zimie i wczesnej wiośnie. Smacznego! The post Kotlety z brokułów, ryżu i sera appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z pstrągiem, grejpfrutem i suszonymi śliwkami 115

jedzenie. Będziemy zachwycali się kolorami i soczystością ogólnodostępnych zieleninek i owoców. Dodatek śliwki, pstrąga oraz grejpfruta sprawi, że sałatka będzie wykwintna i niezwykła. Składniki filety z pstrąga w sosie chrzanowym mix sałat z przewagą rukoli grejpfrut oliwki szpinak suszone śliwki  Symbio czarny sezam Szpinak opłucz, wysusz i wmieszaj w mix sałat. Wyłóż na talerz, dodaj pstrąga i wyfiletowanego grejpfruta

Z Kuchni Do Kuchni
Burgery buraczane (wegańskie) 166

połowie pieczenia można obrócić burgery na drugą stronę. Podawać z bułkami (w lżejszej wersji tylko połówka bułki + kotlet buraczany) i wybranymi dodatkami - u mnie kiełki, awokado, ostry sos chili, pomidor, sałata) Smacznego! Inspiracja od Agaty , przepis zmieniony

Pełny talerz
Burgery z sarniny 157

środku. (temperatura  64 st C w środku) Gotowe zdjąć z patelni i odstawić na ok 3 minuty. Podawać jak tradycyjny burger, w podgrzanej bułce z dodatkiem sałaty, sera i sosu pomidorowego, lub z dowolnymi, ulubionymi dodatkami . Smacznego! Uwagi: Mięso mieliłam w maszynce o oczkach

Stare Gary
Smażona pierś kaczki na czosnkowym naleśniku z mąki gryczanej 179

podania podgrzewamy. Kładziemy na nich jeszcze ciepłe naleśniki (lub podsmażone jeszcze raz) i gorącą kaczkę. Mięso ozdabiamy łyżeczką wytrawnej konfitury, a wokół głównego elementu dania układamy mieszankę sałat polaną ulubionym sosem. Światło dziś nie było dla mnie łaskawe, ale wierzcie mi, na żywo tak wygląd, jak zapach i smak dania są zdecydowanie bardziej okazałe. :) Patelnię do niskotłuszczowego smażenia można nabyć

Kuchenna Kontrrewolucya
Karkówka z grilla 195

minimum 2 godziny do lodówki.  Grilluję karkówkę z każdej ze stron pilnując, aby się zbyt mocno nie przypiekła. Podaj ę z sałatką z pomidorów, cebuli i sałaty oraz z sosem pomidorowym

Kuchnia co dnia
Sałatka z młodego bobu 137

odcedzić, ostudzić i obrać z łupinek. Pomidory umyć i razem z cebulą i jajkami pokroić w kostkę. Wymieszać z koperkiem i przygotowanym bobem. Przełożyć do salaterki wyłożonej sałatą i polać sosem. Wykonanie sosu: Żółtko rozetrzeć z musztardą, olejem, sokiem z cytryny i przyprawić do smaku, solą , pieprzem, cukrem i ostrą papryka

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekany indyk 168

Indyka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 40 minut. Następnie rozchylamy folię i dopiekamy przez 10 minut. Proponuję podawać z ziemniaczkami, sosem i zieloną sałatą na słodko . Smacznego

paapilotkaa
Łosoś smażony 138

formie. Najczęściej przyrządzam go na parze z ziołami prowansalskimi, ale w życiu wszystkiego trzeba spróbować, więc tym razem równie smaczna wersja smażona :-) Idealnie smakuje ze wczesnymi ziemniakami i sałatą lodową z sosem winegret. SKŁADNIKI 1 duży filet z łososia (ilość wedle uznania) 1/2 cytryny olej do smażenia około 2 łyżki mąki pszennej (np. Wrocławskiej) przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie

Passions hobbies life
Sałatka z kalarepy z Jerozolimy 151

zapiekanek, a nawet nadziewają!  Wizja nadziewanej kalarepki brzmi dla mnie bardzo nęcąco, ale na pierwszy ogień postawiłam na prostą, wiosenną sałatkę. Mamy tu chrupiącą kalarepę, miękkie liście sałaty i pyszny sos jogurtowy z czosnkiem i odświeżająca miętą. Przepis Yotama lekko zmodyfikowałam, zastępując występujące w sosie kwaśną śmietaną i śmietanę kremówkę kefirem, a rukiew wodną (która w Polsce jest prawie

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania