Ugotowaliście już obiad? Jeśli nie macie pomysłu, co dzisiaj przygotować, zróbcie gołąbki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Można je podawać z ulubionym sosem. SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej, 500g mięsa mielonego wieprzowego, 1 saszetka ryżu, 2,5 łyżki kaszy manny, 2 jajka, 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej, oliwa, sól, pieprz, mąka. PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę pekińską bardzo drobno kroję, solę i odstawiam
Tradycyjna kuchnia Kasikostkę smażymy na oddzielnej patelni i dodajemy do sosu. 5. Wszystko solimy i pieprzymy. 6. W wodzie rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i zagęszczamy sos. 7. Wszystko mieszamy i smażymy kilka minut. 8. Podajemy z ryżem. SMACZNEGO
Mój Smak na ŻycieZrobione jest z mięsa mielonego w towarzystwie papryki, czerwonej fasoli, kukurydzy, cebuli oraz czosnku. Całość uduszona jest w pikantnym sosie pomidorowym. Chili con carne można podać, tak jak ja z ryżem jak również z plackami tortilla, które wcześniej należy podpiec na patelni. Post Chili con carne pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeSmażyć przez chwilę. Następnie dodać pomidora a potem kolejno sos rybny, sok z cytryny oraz cukier. Wszystko dobrze wymieszać i smażyć jeszcze chwilę. Pamiętajcie sos rybny jest bardzo słony, dodawajcie go ostrożnie. Najlepiej serwować z ryżem ugotowanym na sypko
Kulinarna rozmowadolejcie wody lub bulionu warzywnego. Tak przygotowane mięsko z warzywami można już podawać. Jeśli chcecie zrobić z tego sosik dolejcie wody i dodajcie sos pieczeniowy wymieszany w odrobinie wody. Potrawkę można podawać z ziemniakami , ryżem lub dowolną kaszą Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilijest za rzadki, to dodajemy mąki (ok. 1 łyżkę lub wedle uznania), a jeśli za gęsty to delikatnie podlewamy wodą. 7. Go tow y sos podajemy z tym na co mamy ocho tę - ziemniakami, kaszami, ryżem, kopytkami, śląskimi kluskami itp. itd. :) A do tego np. ogórek kiszony :) Smacznego!!! Źródło: Domowe gotowanie
Kuchnia domowa Aniczas mieszając , by nie dopuścić do przypalenia. Po tym czasie miksujemy ( sos nie musi być kremowo gładki ). CAŁOŚĆ: Na rozgrzanej patelni przesmażamy kurczaka, zalewamy sosem i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy gorące! Z ryżem lub chlebkami naan. Smacznego
Ostra na Słodkopietruszkę i seler. Dodajemy odrobiną vegety. Gotujemy ok 1h, do miękkości schabu. Zaciągamy odrobiną mąki rozrobionej w zimnej wodzie. Dodajemy śmietankę 18% wcześniej zahartowaną sosem i dosypujemy sporą ilość koperku - świeżego lub mrożonego. Podajemy z ryżem albo z ziemniakami
Walijskie Pichceniecebuli, była ona tylko potrzebna, aby ryba przeszła jej aromatem) i smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu przekładamy do sosu, posypujemy całość świeżo posiekaną natką pietruszki. My najchętniej zjadamy z ryżem. Równie dobrze pasują tu ziemniaczki, albo po prostu pieczywo
Walijskie Pichceniepiekarniku 20 -25 minut. Oczywiście możemy to zrobić na węglowym grillu, ostatecznie na patelni grillowej. Pozostała część przygotowanej marynaty, ( pasty) wykorzystać jako sos. Z czym podamy szaszłyki zależy od nas. Można jeść z ryżem, bagietką, tostem. Ja miałem akurat ochotę na chiński przesmażony makaron
Kulinarny karnet ChristopheraZamiast fasoli możemy użyć ciecierzycy lub soczewicy . 6. Na koniec do zupy dodajemy drobny makaron (dowolny kształt) i posypujemy parmezanem . Możemy też podać ryż lub grzanki z chleba. Ciekawym dodatkiem zwieńczającym zupę jest łyżeczka sosu pesto, jak we włoskiej Minestrone alla Genovese lub prowansalskiej zupie soupe au pistou . Letnia zupa minestrone z młodych warzyw - przepis Składniki: 1 młody seler
Chilli Czosnek i Oliwaczasu, aż roladki będą miękkie. Gotowe danie... Roladki przeszły złocistym sosem... :) Takie o to roladki można podawać z kaszą gryczaną, ziemniakami, ryżem, makaronem z czym kto woli, a nawet ze świeżym, pysznym, chrupiącym
Zainspiruj się kuchniąwysuszony na słońcu bulgur. Sposób przyrządzania: 1 szklankę maftoul zalej dwiema szklankami bulionu i gotuj przez około 15 minut. Maftoul można używać zamiennie z ryżem, kuskusem czy bulgur. Idealnie nadaje się do letnich sałatek, bliskowschodnich sosów. 57 gramów maftoul zawiera: 1 g tłuszcz (nasycony) 0 mg cholesterol 8 mg sód 51 g węglowodany (w tym 4 g cukry
Przepisy Aleksandrybyło grudek - zimny bulion, śmietanę, 1 łyżkę mąki. A także posiekany drobno koperek. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do sosu dodajemy rybę i gotujemy razem kilka minut. Proponuję podawać z ryżem i świeżymi warzywami. Smacznego!!! Polecam Wam moją stronę na facebooku
MiksturownikToczyć kulki wielkości moreli (ja robiłam zwyczajne kotlety), obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Rada: Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryżem oraz ulubioną sałatką. Bardzo dobre są także na zimno z sosem na bazie jogurtu
Pasja Smaku