sos do pizzy - 4336 przepisów (strona:82/290)

Wegańska kuchnia na co dzień Richa Hingle - recenzja 177

soczewicy w sosie masala i z pewnością je przygotuję. 4 rozdział  "buffalo i firecaracker" powinien trafić w gusta miłośników bardziej pikantnych dań jak np. pizza z ciecierzycą na ostrow białym sosie czosnkowym. Rozdział nr 5 "Nie tylko burgery" jak sie sami domyślacie to kilka przepisów na zdrową wersje popularnych fastfoodów.  Mamy jeszcze dania z misy, dania z pieca

Cynamonowe szczęście
Czwartek: Szybkie mini pizze z mąki pełnoziarnistej 133

przekładaj na tackę do pieczenia wyłożoną papierem. Pozbieraj ścinki ciasta, połącz z ciastem w misie, rozwałkuj i wytnij krążki. Razem powinno wyjść 7-8 mini pizz. Krok 4 Posmaruj każdy krążek sosem pomidorowym (np. według tego przepisu ) i ułóż na wierzchu ulubione składniki. Wstaw tackę do piekarnika i piecz 12-15 minut. Obserwuj pizze podczas pieczenia – jeśli brzegi ciasta mocno

Niedzielny kucharz
Pizza + sos na spód pizzy 251

około 1-1,5h do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Z ciasta powinny wyjść 2-3 mniejsze pizze o średnicy około 30 cm, ale to też zależy jak rozwałkowujecie i na jaką wielkość blachy rozwałkowujecie :). Spód rozwałkowanego ciasta smarujemy sosem pomidorowym, ja akurat robię najprostszy: 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu odrobina soli, pieprzu(...)odrobina papryki chili dla pikantniejszego smaku zioła prowansalskie Wszystko mieszam ze sobą w miseczce, jeśli wychodzi zbyt gęste to dodaje odrobinę wody i mieszam :). Następnie na sos układamy składniki, które lubicie na pizzy :) Pieczemy około 15-18 minut w temperaturze 200 stopni (grzanie góra-dół), Ciasto będzie gotowe jak roztopi się ser a brzegi ciasta ładnie zarumienią

Gotuj z Mąką
Pizza na grubym cieście z mozarellą, bryndzą i świeżą bazylią, najlepsza...... 217

smak. Pizza włoska jest bardzo cienka, i nie ma na niej zbyt dużej ilości składników, to tak jak z włoskimi pastami, my dodajemy dużo sosu i składników, oni tyle co o ile. Moja propozycja to pizza jaką my kochamy najbardziej czyli na grubym i puszystym cieście z mozarellą, pomidorami, świeżą bazylią, oliwkami nadziewanymi anchois i bryndzą. I jest to najsmaczniejsza(...)być miękkie, jeżeli nie- dodajcie jeszcze troszkę wody), odstawić w ciepłe miejsce, do podwojenia objętości. składniki na pizzę pomidory całe w puszce oliwki nadziewane anchois świeża bazylia świeże oregano mozarella bryndza (połowa opakowania) Na ciasto układamy pocięte na kawałki pomidory (z sosem), oliwki, bryndzę. Wstawiamy do pieca. 5 minut przed wyjęciem z pieca układamy mozarellę. Wyjmujemy posypujemy posiekanymi świeżymi ziołami

SMYKWKUCHNI
Pizza z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 180

pizza trochę w "włoskich' klimatach, gdyż w tym tygodniu trwa włoski tydzień w Lidl Polska . Można kupić dobrej jakości i pachnące słońcem włoskie produkty. Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej typ 00  180 ml ciepłej wody 1 łyżka oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli morskiej (drobnej) 0,5 łyżeczki cukru 13 g świeżych drożdży Dodatki: sos z pomidorów(...)drugi stopień od dołu i piec około 15 minut. Po upieczeniu wyjąć. Na gorącą pizzę dodać listki szpinaku i pokrojony w kostkę ser sałatkowy. Do pizzy podajemy według upodobań ketchup lub sos czosnkowy. To tylko niektóre produkty a jest ich dużo,dużo więcej. Warto się wybrać na zakupy

Ala piecze i gotuje
Bezglutenowa pizza sycylijska 192

nasion lnu 3 łyżki ciepłej wody 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki octu jabłkowego Sos pomidorowy: 500 ml przecieru pomidorowego 1 cebula czerwona 3 ząbki czosnku sól, pieprz suszone oregano pieprz cayenne Dodatki do pizzy: 1 średni bakłażan 2 czerwone cebule 1 żółta papryka 1/2 kg pieczarek kapary w zalewie Przygotowanie Ciasto: Mleko roślinne(...)Ciasto wykładamy na płaską formę do pieczenia pokrytą wcześniej papierem do pieczenia skropionym oliwą z oliwek. Ciasto powinno mieć grubość około 2 cm. Gotowe pizzę pozostawiamy w ciepłym miejscu  pod przykryciem do wyrośnięcia. Sos pomidorowy W małym garnku podsmażamy na oliwie 3 ząbki czosnku oraz cebulę drobno pokrojoną. Dodajemy  przecier pomidorowy podgrzewamy całość, dodając sól, pieprz. Na koniec

Moja Mama Gotuje
Pizza z cukinią i pesto 169

Przy okazji pieczenia   pizzy Margherity   pomyślałam, żeby spróbować upiec pizzę z cukinią, a dla zaostrzenia jej smaku spód, zamiast sosu pomidorowego, posmarować pesto... Eksperyment się udał, będziemy powtarzać :-) Pizza z cukinią i pesto Składniki na 2 placki: 300 g mąki pszennej chlebowej 1 łyżeczka soli 80 ml mleka 80 ml cieplej wody 15 g świeżych drożdży 4 łyżki

Kulinarne przygody Gatity
Pizza na spodzie z kaszy quinoa 139

zjadła z apetytem cały kawałek, powiedziała, że pyszna.. i odmówiła kolejnego:) Na wierzch możecie położyć swoje ulubione dodatki- u mnie było klasycznie – sos pomidorowy, mozzarella, suszone pomidory i rukola. 5.0 from 1 reviews Pizza na spodzie z kaszy quinoa   Drukuj Prep time 10 min Cook time 20 min Total time 30 min   Bezglutenowa pizza na spodzie(...)stopni, następnie przewrócić placek, piec kolejne 5 minut. Wyjąć formę z piekarnika, na spodzie ułożyć sos pomidorowy, pokrojone suszone pomidory, mozzarellę i pesto. Piec ok 5-10 minut aż mozzarella się rozpuści. Podawać z rukolą 3.5.3229 Pomysł na spód pizzy pochodzi z bloga „Oatmeal with a fork” Artykuł Pizza na spodzie z kaszy quinoa pochodzi z serwisu Cooking

Cooking for Emily
Pizza na cienkim chrupiącym cieście 206

300ml ciepłej wody 30 g swieżych drożdży  pełna łyżeczka soli łyżeczka cukru  2 łyżeczki oliwy z oliwek dodatki: sos pomidorowy pieczarki tarty ser (tym razem niestety gouda) kiełbasa pomidorki oliwki, kapary, papryczki chilli przyprawa do pizzy, smakowe oliwy i oczywiscie świeża rukola Mąkę przesiać do dużej miski, dodać sól, wymieszać. Podgrzać wodę w dużym kubku (ma być bardzo(...)mąką). Jeśli pieczemy na kamieniu - placek odłożyć na deskę oprószoną mąką. Sprawdzić czy placek swobodnie przesuwa się po łopatce. Rozsmarować  2 - 3 łyżki sosu, rozłożyć składniki. Nie dawajmy zbyt dużo dodatków aby nie obciążyć pizzy. Pizze piec bezposrednio na kamieniu, ułożonym na najniższej półce. Pizzę piec przez około 5 minut lub do czasu aż boki i spód będą

MarciochaKucharzy
Calzone 141

ciasta smarujemy sosem, posypujemy serem i wykładamy ulubionymi składnikami. Ja położyłem ser zarówno pod, jak i na pozostałe składniki. Wstawiamy pieroga do piekarnika rozgrzanego do ok. 220°C i pieczemy przez przez 12–14 minut. Gdy ser się stopi, a ciasto zarumieni, calzone jest gotowe. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest ciekawą, niestandardową wersją pizzy. Ile razy(...)drugie: jest kolejnym przepisem z wykorzystaniem uniwersalnego ciasta drożdżowego. Geniusz tkwi w prostocie! Po trzecie: dodatki nie mają znaczenia. Podobnie jak w przypadku pizzy – powyższy przepis ma nieskończoną ilość możliwości konfiguracji. Mięso, owoce, warzywa, różne sosy – kombinowanie pozostawiam już

Proste-przepisy.pl
Calzone 199

ciasta smarujemy sosem, posypujemy serem i wykładamy ulubionymi składnikami. Ja położyłem ser zarówno pod, jak i na pozostałe składniki. Wstawiamy pieroga do piekarnika rozgrzanego do ok. 220°C i pieczemy przez przez ok. 12-14 minut. Gdy ser się stopi, a ciasto zarumieni – calzone jest gotowe. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest ciekawą, niestandardową wersją pizzy. Ile razy(...)drugie: jest kolejnym przepisem z wykorzystaniem uniwersalnego ciasta drożdżowego. Geniusz tkwi w prostocie! Po trzecie: dodatki nie mają znaczenia. Podobnie jak w przypadku pizzy – powyższy przepis ma nieskończoną ilość możliwości konfiguracji. Mięso, owoce, warzywa, różne sosy – kombinowanie pozostawiam już

Proste-przepisy.pl
Pizza z rukolą, pomidorkami cherry i parmezanem 239

Chorwacji. Jak się okazało, Chorwaci potrafią zrobić równie pyszną pizzę, jak Włosi. Podczas ostatnich wakacji zjadłam nieprzyzwoicie dużo pizzy, na której główne dodatki położono już po upieczeniu. Taka wersja jest dla mnie idealna - na tradycyjnym spodzie z sosem pomidorowym i mozarellą znalazło się coś w rodzaju sałatki. Chrupiąca, trochę ostra w smaku rukola,  świeże słodkie pomidorki(...)kuleczki ciasta robimy placek - polecam rozciąganie zamiast wałkowania. Rozciągamy na placek o średnicy 25-30 cm - im cieńszy tym lepszy. Smarujemy sosem pomidorowo bazyliowym (jeśli ktoś lubi, można go dodatkowo doprawić przeciśniętym czosnkiem) układamy na pizzy porwaną na kawałeczki mozarellę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do maksimum (220-230 stopni). Jeśli macie, możecie nagrzać w piekarniku specjalny kamień do pizzy

Kulinarne Inspiracje
Pizza "POMODORO" z łososiem! /ryba 208

PIZZA Z WĘDZONYM NA ZIMNO ŁOSOSIEM I PRZEPYSZNYM SOSEM POMIDOROWYM! WIWAT ITALIA! ;-) Co nam będzie potrzebne: SOS: - koncentrat pomidorowy Pudliszki - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oliwy z oliwek - świeża bazylia CIASTO: - 1/5 opakowania świeżych drożdży - 70 ml letniej wody - 1,5  łyżki oliwy z oliwek - sól - 120-130g mąki pszennej o zawartości białka minimum 10g NA PIZZE: - łosoś(...)zdjęcie poniżej) W blenderze zmiksuj koncentrat, czosnek, oliwę, sól i bazylię. Blat ciasta posmaruj sosem. Najłatwiej będzie jak zrobisz to ruchami okrężnymi. Na wierzch ułóż łososia i oliwki, jak na zdjęciu poniżej. Wszystko wstawiamy do nagrzanego pieca. Temp. 220 stopni czas pieczenia 20 minut. Pizzę wyjmujemy z pieca posypujemy świeżymi listkami bazylii, podajemy gorącą! ;-) Kroimy i zajadamy! SMACZNEGO! PRZEPIS BIERZE

SMYKWKUCHNI
Pizza na grubym cieście 201

Zanim całkowicie rozpocznę przedświąteczny szał na blogu mam dla Was jeden świetny przepis na pizzę na grubym cieście. Przygotowałam ją jakiś czas temu, potem zrobiłam powtórkę i spokojnie mogę powiedzieć, że przepis jest godny polecenia, zdjęcia trochę mniej, bo jak zwykle przy takich potrawach, rodzina nie zamierza czekać, aż wykonam zdjęcia :) Wybaczam im, ale przepisem mimo wszystko chcę się(...)Edamskiego szynka Litewska, Bankietowa albo Babuni Pokrojony na cząstki świeży ananas małe pomidorki plasterki papryki kukurydza  bazylia Rozwałkowane ciasto nakładamy na blaszkę do pieczenia pizzy. Boki zawijamy ze startym serem. Środek blatu smarujemy sosem , posypujemy startym serem i układamy na to ulubione dodatki, laby następni ponownie obsypać pizzę startym serem. Pizzę powinno się piec w piecu rozgrzanym

Słodkie Przyjemności
Mini pizza w 4 smakach (część III) 236

serów pokroić w kostkę. Orzechy posiekać. Ciasto podzielić na 16 części i uformować małe spody. Na 8 spodów wyłożyć sos pomidorowe. Następnie na 4 z tych spodów wyłożyć podane składniki na pizzę z boczkiem, a na kolejne 4 wszystkie składniki (oprócz rukoli) podane do pizzy z szynką parmeńską(...)Przelać drożdże do mąki 3. Zagnieść ciasto 4. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia 5. Przygotować sos 6. Przygotować pesto 7. Podsmażyć boczek z cebulką 8. Przygotować dynię 9. Przygotować cebulę 10. Przygotować wszystkie składniki 11. Uformować 16 spodów do pizzy 12. Wyłożyć odpowiednie składniki i upiec pizze Pobierz wersję do druku: Pobierz Mini pizza

KuchniaWeDwoje.pl