sos do makaronu - 9438 przepisów (strona:456/630)

ZUPA KURKOWA Z ZIEMNIAKAMI 184

ręką. Tradycyjnie zupę kurkową podaję z ziemniakami, całym mnóstwem ziemniaków (!), choć można również zastąpić je drobnym makaronem. Do tego kremowa śmietanka, kilka łyżek świeżo siekanego koperku i natki pietruszki oraz suszony majeranek, i talerz parującego szczęścia gotowy :D P.s. W przepisie na obłędny sos kurkowy znajdziecie fajny sposób na oczyszczanie kurek. Polecam Wam również znakomite kluski leniwe z kukami :) SKŁADNIKI

Słodko-Słony Świat Ilony
Chow mein z owocami morza i łososiem 106

Składniki makaron Chow Mein 1/2 paczki papryka czerwona 1 szt bakłażan 1/2 szt pieczarki 4-5 szt filet z łososia 200 g krewetki 150 g kalmary 100 g sos rybny sos … Czytaj dalej Chow mein z owocami morza i łososiem

czarrna od kuchni
Spaghetti pełnoziarniste z kurczakiem w sosie serowym 149

Pyszne połączenie składników Składniki 1 filet z kurczaka 250 g makaronu pełnoziarnistego 1 kulka mozzarelli 1 kostka serka topionego śmietankowego 1 cebula 2 ząbki czosnku tarty parmezan papryczka chili sól, … Czytaj dalej Spaghetti pełnoziarniste z kurczakiem w sosie serowym

czarrna od kuchni
Pulpety z marchewką w sosie pomidorowo-paprykowym z ciecierzycą 176

koniec gotowania dodaj ugotowaną ciecierzycę, koncentrat pomidorowy i wsyp zioła prowansalskie, dobrze wymieszaj. Jeśli sos będzie za gęsty, dolej trochę ciepłej wody. Jeśli chcesz zyskać bardziej paprykowy smak dodaj jeszcze trochę mielonej papryki. Duś jeszcze kilka minut. Świetnie pasuje do ryżu, makaronu, do zapiekanki makaronowej lub ziemniaczanej. Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push

Anioszek w kuchni
Sałatka makaronowa z papryką 106

przyprawą Gyros. Studzimy. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Paprykę kroimy w kosteczkę. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, studzimy. Brokuł sparzamy gorącą wodą, dzielimy na mniejsze cząstki. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z majonezem i jogurtem. Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy sosem majonezowym, doprawiamy solą i pieprzem

Gotowanie moimi oczami
"niedźwiedzi" makaron z kurczakiem i rukolą 123

dodatkiem czosnku niedźwiedziego, wyglądał bardzo ładnie, byłam ciekawa jego smaku. Nie chciałam "zadusić" go ciężkim, wyrazistym sosem, przygotowałam lekki dodatek w postaci kurczaka, pieczarek i rukoli. Wyszło bardzo smaczne danie, do tego szybkie i pożywne, a przy tym nie za ciężkie:) składniki: opakowanie makaronu tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim podwójna pierś kurczaka ok 300 g pieczarek pęczek rukoli odrobina soku

6niebo
Makaron , tagiatelle z cukinią i kurkami 144

patelni nie było wody. W szklance wymieszać śmietanę z żółtkiem, solą i pieprzem. Odstawić. Makaron odcedzić i delikatnie przepłukać pod zimną wodą. Wrzucić na patelnię do cukinii i kurek. Wymieszać. Zdjąć z ognia i wlać śmietanę z żółtkiem. Dokładnie wymieszać. Jeśli sos będzie za rzadki postawić na małym ogniu i mieszać, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Doprawić, jeśli to konieczne

CookYourself
Salceson gruszkowy 103

główne (58) Dekoracje (14) Desery (37) FILMY (1) Gril (4) Grzyby (4) Kreatywnie (6) Lecza (6) Makarony (5) Mufinki (6) Napoje (8) Owoce morza (2) Pasty do pieczywa (9) Pasztety (8) Piekarnia (6) Pizza (3) Przetwory (9) Przystawki (43) Ryby (14) Sałatki (33) Sosy (3) Surówki (5) Torty (5) warzywa (15) Wegetariańskie (38) Zapiekanki (3) Zupy (17) Świąteczne kilmaty

Jadło i czytadło
Karnawał na stole 208

kurczakiem i czerwoną fasolą II Sałatka z ananasem i szynkąSałatka śledziowa na różowoSałatka z makaronem i kurczakiem Sałatka makaronowe gwiazdki z warzywami i wędliną Sałatka świąteczna  Sałatka z brokułem, fetą i szynką Sałatka warstwowa z tuńczykiem Brokuły z serem feta i sosem czosnkowym Sałatka z tuńczykiem Sałatka gyros Sałatka gyros z sosem czosnkowym

Kuchnia domowa Ani
Szpinakowe kluski z ricottą 149

Miałam szpinak, miałam domowy serek a la ricotta, wyszły bardzo smaczne kluski. Podałam z pomidorowym sosem, ale można je po prostu polać

Stare Gary
Cannelloni w dwóch smakach 186

wrzuciłem makaron cannelloni na około 1,5 minuty. Po tym czasie wyłowiłem go z wody. Rurki makaronu nadziewałem farszem mięsnym i szpinakiem z mozzarellą (po 5 sztuk każdego rodzaju), a następnie ułożyłem na przemian w posmarowanym oliwą szklanym naczyniu żaroodpornym. Na wierzch wylałem sos pomidorowy, a następnie 150 gram pokrojonej w cienkie plastry mozzarelli. Posypałem około 20 kaparami i umieściłem

Wyprawy kulinarne
1491. Naczynie żaroodporne Termisil 152

gotowania: Na sam początek eksperymentów z naczyniem był szybki obiad...biała kiełbasa gotowana ..w sosie pomidorowym.. Do pieczenia: Następnie był chlebek..piekłam go w naczyniu wyłożonym papierem...ale następnym razem upiekę i bez papieru.. Do zapiekania: Pyszna zapiekanka ..z makaronu , brokuła... Zapiekane naleśniki.. Do podgrzewania: Kotlety mielone z dodatkiem dyni.. Przepisy będą wkrótce na blogu

Moje domowe kucharzenie
Dobrze nadziana tortilla z kurczakiem 331

smacznie to temat przewodni tego lata w mojej kuchni. Mało u mnie kuchni meksykańskiej, wybieram makarony. Jednak domową tortillę zrobić muszę i kropka. Przepis będzie na blogu na pewno. Składniki : * 2 tortille pszenne * filet z kurczaka * ulubione przyprawy * 20 dag sera żółtego * sos pomidorowy  Przygotowanie : Kurczaka przyprawić, zgrillować. Odstawić do przestygnięcia, pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać patelnie, zmniejszyć

Magiczne Życie Marty
Podpatrzone ravioli ;) 170

Jakis czas temu na blogu Pieprz czy wanilia Malgosia prezentowala ravioli zapiekane w sosie pomidorowm. Jej zdjecia byly tak apetyczne, ze nie moglam przestac o nich

Przysmaki Karolki
Wieprzowina QAFP z jesiennymi warzywami w adżice 254

przepisu na adżikę.  Adżika to ostry warzywny sos, który wywodzi się z kuchni kaukaskiej. Dziś można go spotkać przede wszystkim w kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i arabskiej. Adzika doskonale komponuje się z daniami warzywnymi czy mięsnymi,  z dodatkiem ryżu czy też makaronu. Tym razem wykorzystam ją w  daniu mięsnym, z dodatkiem wieprzowiny QAFP, której będą(...)czosnek kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera. Zmiksowane warzywa przelewamy do garnka, dodajemy oliwę, ocet, cukier i sól. Gotujemy przez około 30 minut, aż sos nieco zgęstnieje.Z fasoli odcinamy końcówki, gotujemy ją na parze przez 15 minut. Bakłażana kroimy w plastry i również parujemy go przez 15 minut.Szynkę kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Pulpeciki z indyka w sosie paprykowym 99

rodzaj kaszy, ryż, makaron i ziemniaki. Składniki: Na pulpety: 1/2 kg mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1 płaska łyżeczka ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 kajzerka namoczona w wodzie i odciśnięta bułka tarta - ile zabierze Na sos: 1/2 selera

Kolorowy Przepisownik
Kopytka z mascarpone i grana padano 132

  Do przygotowania 2 porcji kopytek potrzebujemy: – 1 filiżanka mascarpone – 1 filiżanka startego grana padano – 1 łyżeczka soli – starta skórka z 1

Szybko Tanio Smacznie
Klopsiki w aromatycznym sosie - Listopadowe Wyzwanie Blogerek 126

propozycja w Wyzwaniu Blogerek. Temat był idealny, bo już zima zagląda do nas i jedzenie ciepłych potraw jest na porządku dziennym. Klopsiki podałam z ryżem, ale idealne będą też z makaronem czy z ziemniakami. Dodatek imbiru oraz chili sprawia że danie rozgrzewa nas od środka. Składniki :* 600g mięsa mielonego - u mnie karkówka i wołowina * cebula * ząbek czosnku * mały(...)oliwę, poddusić pozostałą cebulę oraz czosnek. Dodać paseczki papryki, koncentrat pomidorowy i dusić aż warzywa zmiękną i puszczą sok. Wrzucić klopsiki. Ugotować. Mąkę wymieszać z zimną wodą, dodać do sosu. Całość zagotować. Klopsiki można podawać z ryżem, ale same też smakują wyśmienicie. Razem ze mną udział w Wyzwaniu Blogerek wzięły udział : Paulina ,  Iwona , Magda , Gosia , Justyna , Ewa , Sabina

Magiczne Życie Marty
Spaghetti z pesto sycylijskim, krewetkami i szpinakiem 158

się z krewetkami i młodym szpinakiem. Jeśli lubicie makarony, koniecznie spróbujcie tego, którym nie tak dawno zasłużyłam na trzecie miejsce w Makaronowych Mistrzostwach Dziennikarzy i Blogerów. Składniki na 4 porcje: Pesto: 100 g płatków migdałowych 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 4 filety anchois (nie będzie ich czuć w sosie) duży pęczek bazylii 2-3 czubate łyżki startego parmezanu(...)papryczkę chili, anchois, czosnek i bazylię. Dolać oliwę i zmiksować wszystko. Doprawić solą i pieprzem. Pesto powinno być trochę za ostre i trochę za słone. W połączeniu z makaronem będzie idealne. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W czasie, kiedy się będzie gotował można przygotować krewetki ze szpinakiem. Na oliwie na wolnym ogniu podgrzać trochę oliwy

Kulinarne Inspiracje