sos do makaronu - 9438 przepisów (strona:273/630)

Makaron penne z indykiem i szparagami w sosie śmietanowym 151

Pyszne i proste danie. Osobiście uwielbiam szparagi, więc takie obiady jadałabym chętnie codziennie :-) Jeżeli też lubicie szparagi, to koniecznie musicie spróbować. Duża porcja dla 4 osób

Passions hobbies life
Szparagi z patelni 179

smak. Zapraszam do przepisu. Dla 1 osoby Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 5 szparagów zielonych Masło  Oliwa z oliwek Sól himalajska Pieprz biały Opcjonalne dodatki: Makaron nadziewany pietruszkową ricottą, sos na bazie koziego mleka, jadalna ziemia z prażonych pistacji, ksylitolu i estragonu oraz czerwona cebula z morwą białą Przygotowanie: 1/ Szparagi obieramy gdzieś do połowy od stwardniałej końcówki którą

Kuchnia PROzdrowotna
Ulubieńcy kwietnia 185

deszcz, a po chwili z nieba leciały kulki gradu. Piękny początek wiosny! <3 kwiecień w jednym słowie: wiosna najczęściej odwiedzane posty w kwietniu: naleśniki śniadaniowe do łóżka makaron z warzywami i sosem pomidorowym chia chia kawowa pizza z wegan stripsami tort czekoladowy Paczka z frisco.pl W sklepie frisco.pl znajdziecie

wegetalerze
TAGLIATELLE Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM 161

solą i pieprzem, oraz świeżymi listkami oregano. Mieszać całość, aż ser połączy się z pozostałymi składnikami. Połowę łososia podzielić na małe kawałki i dodać na patelnię, wymieszać. Makaron przełożyć do powstałego sosu i znów wymieszać. Gotowe danie podawać z drugą częścią łososia ułożoną w małych kawałkach na wierzchu

Kuchnia w opałach
Zapiekanka makaronowa z kabanosami wg Aleex 139

Makaron wymieszać z wędliną i cebulką. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (wcześniej lekko natłuścić je olejem). 5. Pomidory zmiksować z przyprawami i ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. 6. Makaron z wędliną polać sosem pomidorowym, posypać garścią sera startego na dużych oczkach tarki, przemieszać. 7. Wierzch zapiekanki posypać pozostałym serem. 8. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

W mojej kuchni
Lasagne z soczewicą i porem 182

płaty makaronu lasagne, 1/4 farszu z soczewicy i porów, 1/4 pomidorów i tak do wyczerpania składników. Na górze lasagne powinien znaleźć się farsz przykryty pomidorami, a nie makaron. Wierzch lasagne posmarować sosem śmietanowo-serkowym. Tak przygotowaną lasagne wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i zapiekać, bez przykrycia, przez 35 minut. Lasagne podawać

Gospodyni Miejska
spaghetti z sosem pomidorowym z soczewicą zieloną... 138

tylko zagotować wode zagotować z solą, włożyc makaron spaghetti i gotować z 7 minut na "al dente", wylac na durszlak i przelać zimną wodą nałożyć porcję makaronu i podać z sosem - danie jest syte, smaczne, szybkie do przygotowania....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka gyros z makaronem 353

ogórki w plasterki. Jogurt, śmietanę, ketchup,jajko i przyprawy mieszamy ze sobą. Do naczynia do zapiekania wysypujemy połowę makaronu, na to kurczaka i warzywa, nakrywamy drugą połową makaronu. Na całość wylewamy sos i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 25 minut

e-PrzepisyKulinarne
Domowe zielone pesto (alla genovese) 189

smaku. Ilość oliwy dostosowujemy zależnie od tego na ile dobrze nam się wszystkie składniki blendują. Możemy najpierw wlać mniej a potem dodawać wedle uznania. Tak przygotowany sos najlepiej smakuje z makaronem spaghetti lub wstążkami (tagliatelle). Możemy też wyłożyć go na rybę i zapiekać w piekarniku. Domowe zielone pesto (alla genovese) Smacznego :) Domowe zielone pesto (alla genovese

Pyza i Surówka
Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą 223

Makaron w kształcie muszli nadziewany tuńczykiem, świeżym szpinakiem i mozzarellą, zapiekany w sosie pomidorowym z dodatkiem serka mascarpone i odrobiny szałwii. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków… Danie idealnie sprawdzi się na obiad lub ciepłą kolację. Polecam Składniki: 22 muszle makaronowe (około 250 g) 200 g świeżego szpinaku 2 puszki tuńczyka w oleju 2 kulki mozzarelli 125 g serka mascarpone(...)Następnie dodać krojone pomidory (razem z zalewą!), oregano i szałwię. Zagotować, dodać serek mascarpone i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na dno naczynia do zapiekania wylać sos i układać obok siebie nadziewany makaron. Zapiekać (bez przykrycia) w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 15 minut. Smacznego

Oryginalny smak
Zapiekanka makaronowa PYCHOTKA 257

kurczakiem. Podlać niepełną szklanką wody. Dodać esencję do duszonego kurczaka oraz przecier pomidorowy. Zamieszać i jeszcze chwilę potrzymać na ogniu. Przygotować naczynie żaroodporne. Na dnie wyłożyć makaron, i zalać go sosem. Posypać startym serem. Włóżyć do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. Można podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Źródło: przepisy.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Najpopularniejsze przepisy w 2015 roku 182

Rouxa Na 4 miejscu znajduje się Puree z kalafiora Gordona Ramsaya   5 miejsce zajmuje Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą   Na 6 miejscu znalazł się Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki   7 miejsce zajmują Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią   8 miejsce zajmują Marchewki glazurowane w miodzie Gordona Ramsaya   Na miejscu 9 znalazły się

karmelowy
Łosoś w kremowym sosie z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem 183

duś jeszcze chwilę. Następnie wlej śmietankę. Posól i popieprz do smaku. Duś na wolnym ogniu do momentu zredukowania śmietanki. Na talerz wyłóż łososia, którego następnie polej sosem.  Świetnie pasuje do makaronu, ryżu lub opiekanych ziemniaków. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Penne z łososiem 152

Penne ze szpinakiem i łososiem w sosie śmietanowym  Składniki: - opakowanie makaronu penne - opakowanie mrożonego szpinaku - kilka ząbków czosnku - filet z łososia surowy - masło - śmietana - sól, pieprz Tą potrawę odkryłam w tym roku gdy zostałam zabrana na dzień kobiet na obiad. Po pierwszym kęsie po prostu się rozpłynęłam. Niebo w gębie, brak słów, żeby opisać ten smak. Postanowiłam więc powtórzyć

Tanio smacznie i prosto
Paola dania dla dzieci 159

brązowymi, słodkimi rodzynkami. Pamiętasz jeszcze inne dania na słodko, które tak lubiłaś jako dziecko; kluski leniwe, pierogi z owocami czy słodkim serem, ryż ze śmietaną i truskawkami, makaron z twarogiem i sosem owocowym, naleśniki z owocami, zupy owocowe. Mama i babcia często dodawały do nich różne domowe soki, syropy, które robiły z dojrzałych, pełnych słońca, pachnących owoców i cukru. Twoje

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia