około 200 ml(w razie potrzeby dolewamy podczas duszenia), dodajemy koncentrat i dusimy pod przykryciem 15 min. Sos doprawiamy do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy by pokrył się sosem, posypujemy natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G Kitchenprzeszukuję szafki aby znaleźć coś dzięki czemu obiad pojawi się na stole. Dzisiejsza propozycja to mega szybki makaron z tuńczykiem. Szybki, prosty i smaczny obiad. MAKARON Z TUŃCZYKIEM Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 słoiczek przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju pieprz i sól do smaku 25 dkg ulubionego makaronu Przygotowanie Na rozgrzana patelnię wlewamy olej(...)odparuje nadmiar płyny dodaję przecier pomidorowy. Całość mieszam, dodaję pieprz i sól do smaku. Pozostawiam na wolnym ogniu przez około 10 minut. Gotowy sos przekładam do garnka z ugotowanym i odcedzonym makaronem i dokładnie całość mieszam. Podaję ze startym żółtym serem. Przygotowanie jest bardzo proste :) A jak wygląda dokładnie przedstawiam poniżej: Zapach gotowego dania jest znakomity, co sprawdziła
Magiczna kuchnia DariiCześć! Lubicie nadziewany makaron? Jeśli tak – koniecznie musicie wypróbować ten przepis! Mam dla Was muszle nadziane bobem, boczkiem i mozzarellą. Zapieczone zostały w domowym sosie pomidorowym. Obiad, który znika w 2 minuty. Składniki (2 porcje): 14 muszli makaronowych – conchiglioni Sos pomidorowy: 1 duża żółta cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów w puszce (400 g) + 1/4 puszki wody sól(...)oregano i cukrem. Całość gotuj na średnim ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Dodaj około 2 łyżek drobno startego grana padano, wymieszaj sos. Odstaw do przestygnięcia. Makaron ugotuj al dente. Bób ugotuj w wodzie z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru. Posól pod koniec gotowania. Obierz ze skórki. Boczek pokrój w małą kostkę. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu
Moja pasja smakuolbrzymich krewetek białych (oczyszczonych) 1 duża czerwona papryka 1 duży ogórek szklarniowy sól 2 łyżki majonezu 4 płaskie łyżki sosu słodko-pikantnego (u mnie Tao-Tao) kilka gałązek szczypiorku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z krewetkami i makaronem chińskim – Wykonanie: Już oczyszczone krewetki (nadal w skorupach, ale już bez głów, jelitek itp.) gotuję na parze do czasu aż będą(...)skórki, pokroić w kostkę. Majonez wymieszać ze słodkim pikantnym sosem chilli. Kilka gałązek szczypiorku drobno posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, wymieszać z sosem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! The post Sałatka z krewetkami i makaronem chińskim appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekońcu czosnek i zioła doprawiając solą i pierzem. Makaron ugotować na miękko, mięso usmażyć z solą i pieprzem na końcu dodać do niego sos z pomidorów. Podawać sos z mięsem na makaronie. I teraz pora na wyniki rozdań Foremki wygrywa: nr 31 Gabi Świecę wygrywa: nr 44 Rockowa Nutka Obie Panie proszę o kontakt na uchto8@wp.pl do 48 godzin
Pychotkaaapożywny obiadek, który przygotujemy w kilka chwil. Makaron jest gotowy w kilka minut i jeszcze kilka minut smażenia. składniki: 200 g makaronu ryżowego z tapioką 500 g piersi z kurczaka 250 g pieczarek olej do smażenia sos grzybowo-sojowy Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę(...)pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dodać pieczarki. Wszystko razem smażyć aż pieczarki zmiękną. Doprawić do smaku sosem sojowo-grzybowym. Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu i dobrze osączyć. Wrzucić do usmażonego kurczaka z pieczarkami, wymieszać i podawać. Danie podane na talerzu z kolekcji Daria Porcelana Bogucice
Monia miesza i gotujepole popisu, bo wariacji smakowych może być tysiące! U mnie dziś zapiekanka z tortellini i kurczakiem gyros oraz warzywami, w sosie śmietanowo- serowym. Palce lizać! Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 150 g tortellini serowego 150 g makaronu rurki 1 średnie opakowanie warzyw mrożonych 1 mała śmietana 12% 1 jajko 150 g startego sera mozzarella 1 ząbek czosnku Sól(...)śmietanowo- serowy: Do śmietany wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Wymieszać dokładnie i dodać startą mozzarellę. Łączymy składniki... Do naczynia żaroodpornego wsypać ugotowany makaron, tortellini, kurczaka (wraz z powstałym sosem własnym) i warzywa. Zalać sosem i dokładnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 stC około 20-25 minut
Tradycyjna KuchniaCzyli złote nitki w towarzystwie słodkiego miąższu dyni zanurzone w kokosowym sosie – ten opis bardziej oddaje naturę tego dania. I choć można by pomyśleć, że to po prostu zwyczajny makaron z dynią, zapewniam, że danie jest bardziej zaskakujące niż może się wydawać. Uwielbiam wszystkie rodzaje dyni za ich wspaniały smak i wszechstronne możliwości wykorzystania w kuchni, jedynie muszę przyznać(...)dyni. Ponownie zagotuj i duś dynię bez przykrycia około 3 minuty. Dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Posiekaną natkę pietruszki wymieszaj z orzechami i dorzuć do sosu. Podawaj z ugotowanym makaronem. 4 porcje
Roślinna - blog wegańskiłyżka masła1 łyżka mąki2 łyżki oleju1 szklanka słodkiej śmietanki 18%tarty oscypek sól i pieprz Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Umytą cukinię zetrzeć na grubych oczkach tarki i poddusić na oleju z solą, pieprzem i ziołami do pizzy. Trzymać w cieple. Przygotować sos. Masło stopić w rondelku, dodać mąkę, mieszając powoli wlewać(...)szklanki zimnej wody, mieszając trzepaczką. Kiedy mąka się rozpuści, wlać śmietankę, mieszając sos trzepaczką, zagotować. Dodać zioła, sok i skórkę z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Gorący sos wlać do odcedzonego makaronu i wymieszać. Wyłożyć na talerze, na wierzch wyłożyć cukinię i zetrzeć na oscypek. Od razu podawać. Makaron wyłożyć na talerze i od razu podawać
Czerwień i błękitDania z makaronem bardzo często goszczą na naszym stole ze względu na łatwość przygotowania i różnorodność. Poniższy przepis to swojego rodzaju przedsmak zbliżającej się wiosny – kolorowe kąski soczystych warzyw w towarzystwie kremowego, delikatnego sosu koperkowego i chrupiących migdałów. Lekka i prosta propozycja na obiad. Składniki: 1 brokuł (500 g) 10-12 sztuk pomidorków koktajlowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 ząbek(...)minuty, aż brokuły zmiękną. Na koniec na patelnię wlej mleko kokosowe, zagotuj, dodaj posiekany koperek oraz dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti posypany płatkami migdałów. 2 porcje
Roślinna - blog wegańskismaż 1 minutę. Następnie dodaj pomidory wraz z wodą, dopraw solą, pieprzem, i cukrem. Dodaj bazylię. Całość gotuj na średnim ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Odstaw do przestygnięcia. Makaron ugotuj al dente. Czas na szpinak. Umyj go i osusz. Następnie go posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek(...)sobą ser ricotta, 100 g mozzarelli, ser grana padano i mascarpone. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj jajko i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj szpinak, wymieszaj. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmaruj sos pomidorowy. Na wierzchu ułóż nadziane muszle. Posyp grana padano i mozzarellą. Zapiekaj przez około 20 – 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Smacznego
Moja pasja smakusól do smakusiekany koperekSposób przygotowania:1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku.2. W rondelku umieszczamy serek i mleko, podgrzewamy do rozpuszczenia. Delikatnie solimy i dodajemy siekany koperek.3. Sos wlewamy do odcedzonego gorącego makaronu, mieszamy i podajemy.Smacznego!!!Źródło: Qulinarny blog
Kuchnia domowa AniDorwałam w tym roku pierwsze figi, więc automatycznie weszły do mojego koszyka. Od razu wiedziałam, że będzie sałatka. Dodałam do niej makaronu i sera, który sprawił, że nasyci nas ona na dłużej. Całość natomiast polałam sosem na bazie(...)octu balsamicznego, celem nadania aromatyczności i włoskiego klimatu. Chyba nie pogardzicie takim lunchboxem do pracy? Składniki na 1 porcję: Garść roszponki 40g suchego makaronu świderki Malma 30g sera brie naturalnego 1/3 czerwonej papryki 1 większa figa Sos balsamiczny: 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego ½ łyżeczki miodu Ulubione zioła Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odlać
Fabryka pomysłów