Dalej jestem u mamy :) Bardzo mi tu dobrze i robi mi się przykro na myśl o powrocie do pustego domu oddalonego o 2000 km. Mam szczęście
Przepisy Aleksandryjeden z moich najstarszych pomysłów na mięso w sosie. Do tego robi się dość szybko. Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1 cebula liść laurowy ziele angielskie woda mały pęczek koperku 2 łyżki śmietany 2 łyżki mąki sól, pieprz, cukier Sposób wykonania: 1. Piersi myjemy osuszamy, obsmażamy na oleju z każdej strony. 2. W rondelku rumienimy posiekaną cebulę, przekładamy
Kuchnia domowa Anioleju. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki umyć i pokroić na plastry, wrzucić na patelnię gdy mięso zmieni kolor. Wszystko razem dusić aż pieczarki odparuja wodę. Następnie dodać śmietankę oraz natkę pietruszki i jeszczę chwilę wszystko razem dusić. Makaron ugotować osączyć i dodać do sosu. Dokładnie wymieszać i podawać
Monia miesza i gotujełyżek, woda 1 szklanka, mąka pszenna 1 łyżka + 1/4 szklanki wody, sól do gotowania kaszy 3/4 łyżeczki i woda 1 litr, cząstki pomidora, natka pietruszki umyte i osuszone polędwiczki kurczaka zamarynować w mieszance: pieprz ziołowy, vegeta, olej 2 łyżki i odstawić do lodówki na godzinę 8 łyżek oleju rozgrzać w garnku i podsmażyć na złocisto polędwiczki z marynatą lekko obsypane(...)opłukane śliwki, wsypać papryczkę chilli następnie wlać wodę, delikatnie wymieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu z 25 minut mąkę wymieszać z wodą i wlać mieszając do zagęszczenia sosu woreczek kaszy ugotować wg przepisu ale posolić dopiero na koniec gotowania, ugotowany wyjąć z wody i zostawić tak aby woda z woreczka odciekła danie przystroić cząstkami pomidora z kilkoma listkami
W Mojej Kuchni LubięDanie to jest dobrym rozwiązaniem, gdy musimy zrobić coś z niczego. Połączenie brokułu i kurczaka daje nam pyszną i aromatyczną potrawę na codzienny obiad. Składniki - 4 udka z kurczaka - 1 brokuł - 20 dag pieczarek - 0,5 l bulionu drobiowego - szklanka śmietany 18% - 2 łyżki mąki - olej - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)pieczarki. Usmażone przełożyć do mięsa. Pieczarki, mięso i brokuły zalać rosołem i gotować 10 minut. W tym czasie wymieszać śmietanę z mąką, wlać do garnka i gotować aż sos zgęstnieje. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam
Świat SmakuKolejny szybki makaron - w takim kształcie jeszcze go nie jadłam, więc postanowiłam wypróbować. Do tego sos pomidorowo-paprykowy z bazylią. Polecam. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style(...)śmietany cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz opakowanie makaronu radiatori Wykonanie: Pierś z kurczak pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać posiekaną cebulę, smażyć przez chwilę, dodać pomidory pokrojone w ćwiartki i paprykę pokrojoną w kostkę. Przekroić chili, usunąć nasionka i wrzucić na patelnię. Do sosu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać
Pasja Smakuczego;) Posta piszę z opóźnieniem, ale to nic, ważne, że jest:) Składniki na 2 porcje: Filety z kurczaka: 1 duża pierś z kurczaka, albo 2 małe kasza manna lub mąka (ja użyłam kaszę) 1 łyżka oleju Sos z gorgonzoli: 1 łyżka masła 80 g sera gorgonzola 1 łyżka śmietanki kremówki Szpinak: 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 80 g szpinaku(...)końcu szpinak. Smażymy na małym ogniu, aż szpinak "zwiędnie", solimy odrobinkę. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i ewentualnych kości. Solimy i obtaczamy w mące lub kaszy. Smażymy na patelni (jedną stronę ok 6 minut, drugą ok 4 minuty). Sos: w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy ser gorgonzolę w kawałkach. Mieszamy do rozpuszczenia sera, na końcu dodając kremówkę
Blondynka GotujeTego dnia kompletnie nie miałam czasu na gotowanie. Do domu wróciliśmy z synem trochę późno, a w lodówce leżało udko. Nie miałam ani ochoty, ani weny
Blondynka Gotujeobiad na szybko sos pieczarkowy z pieczonym kurczakiem. Sos pieczarkowy W rondelku podsmazamy 1 pokrojona cebule, wrzucamy piecarki ok 150 gr dodajemy pol szklanki wody, sol I pieprz I dusimy ok 15 min. Dodajemy zmiazdzony czosnek, zageszczamy smietana I maka lub serkami topionymi Smacznego
Smaki Edytyłyżkę oliwy, zioła, paprykę i przyprawy. Wszystko wymieszać i podsmażyć na patelni. 2. Brokuły i groszek ugotować na parze. 3. Do podsmażonego kurczaka dodać śmietanę i poddusić, do czasu aż śmietana się trochę zredukuje i nabierze konsystencji sosu. 4. Do sosu dodać brokuły i groszek, lekko pomieszać, podgrzać jeszcze chwilę i podawać z ulubionymi dodatkami
Pasja SmakuKolejna odsłona piersi z kurczaka. No lubię i nic nie poradzę :) Pierś z kurczaka można zastąpić indykiem. Też będzie bardzo dobre. Składniki: 1 podwójna pierś z
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 300 g makaronu gryczanego - nitki Soba - Tan Viet, 600 g mieszanki chińskiej w sosie słodko-kwaśnym - Lidl, 2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków Kamis, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kuchni chińskiej- 5 smaków. Następnie smażymy
Aga w kuchnioczyszczonych pieczarek 40 g (pół) cebuli 1 łyżeczka (10 g) śmietany 18% 1 łyżeczka (5 g) mąki pszennej płaska łyżeczka (5 g) masła sól, pieprz Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka kroimy bardzo drobno (kawałki mniejsze niż 1 cmx1cm) i gotujemy 5 min w parowarze. 2. Pieczarki i cebulę drobno siekamy, razem dusimy na maśle pod przykryciem. Dodajemy soli(...)minimalnym ogniu co chwila mieszając (teraz czas gotowania zależy jak chcecie go zredukować, żeby był gęstszy, mi zajęło to ok 15 min) 7. Do sosu dodajemy kawałki ugotowanego na parze kurczaka, chwilę razem gotujemy i rozgniatamy kawałki kurczaka (zrobiłam to łyżką), żeby powstały "strzępki" i żeby sos przypominał bardziej coś na kształt golarzu. 8. W międzyczasie gotujemy kaszę
Malowane smakiemSmażenie na oleju rzepakowym stało się znowu modne. Pamiętajmy, że taki olej ma wyższą temperaturę wrzenia, zawiera kwasy omega 3 i jest polecany przez dietetyków. Składniki
IMPRESJA SMAKUTak na prawdę to mięso schodzi dzisiaj na drugi plan. Przede wszystkim, chciałam się podzielić z Wami przepisem na młode ziemniaczki. Z reguły, zazwyczaj podaje je
Kuchnia w opałach