sos do kurczaka - 9949 przepisów (strona:443/664)

Ryż w sosie pomidorowym z kurczakiem. 642

sól, pieprz, papryka ostra mielona, oregano 1 łyżka śmietany 18% Kurczaka, paprykę oraz cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju rzepakowego. Następnie dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Kiedy woda z pomidorów nam trochę odparuje dodajemy zahartowaną śmietanę i podgrzewamy aż nam sos zgęstnieje. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu - po ugotowaniu wrzucamy ryż

Moje-pitraszenie
Gulasz drobiowy. 136

mąka do obtoczenia kurczaka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i podsmażamy na maśle. Następnie przekładamy do garnka, dodajemy warzywa, zalewamy wodą i doprawiamy. Gotujemy około 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze chwilkę. Sos zagęszczamy 1/4 szklanki śmietanki 18% z 2 łyżeczkami mąki wymieszaną dokładnie

Moje-pitraszenie
Potrawka drobiowa z burakiem 143

łyżki estragonu 1/3 szklanki śmietany oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Kurczaka przyprawić i podsmażyć na oliwie.  Dodać por i resztę przypraw. Wymieszać.  Zostawić pod przykryciem około 10 minut. Dodać buraka, śmietanę. Zostawić na małym ogniu. Dusić około 5 minut. Po tym czasie odkryć i bez przykrycia dusić, aż sos zgęstnieje a warzywa będą miękkie.  Doprawić do smaku jeśli

Tagebuch po polsku
Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami) 201

spotkać się z sajgonkami nadzianymi mięsem wołowym lub po prostu kurczakiem. Niekiedy dodaje się też cienki makaron lub ryż. Z tego co zauważyłam, popularnością cieszą się również sajgonki wegetariańskie, Sajgonki można podawać na ciepło bądź na zimno, a smaży się je na głębokim oleju i podaje z odpowiednim sosem. (12 sztuk)   1 opakowanie papieru ryżowego olej Farsz

Di gotuje
Pieczone, nadziewane ziemniaczki. 217

robiąc miejsce na farsz. Do ziemniaków wkładamy przygotowany filet z kurczaka i kostki papryki, przykrywamy plastrem boczku i plastrem żółtego sera. Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika, nastawiamy temp. na 180 stopni i pieczemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a nadzienie się przypiecze - ok. 40 minut.  Podajemy z sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i czosnku, posypujemy koperkiem, dekorujemy papryką

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kebab drobiowy z wędzoną mozzarellą 149

bułka (450g) do kebaba 400-450g filetów z udek kurczaka (może być pierś) 100g kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 ogórek (ok 100g) 1 średnia czerwona cebula 80g wędzonej mozzarelli 3 łyżki prażonej cebulki przyprawa do kebaba 3-4 łyżki oleju + olej do smażenia ketchup sól, pieprz Sos: 150g śmietany 150g majonezu czosnek granulowany sól, pieprz Przyprawę do kebaba

Di gotuje
Risotto z indykiem, jarmużem i delikatną pianką mleczną 217

masła 1 łyżka wody sól cukier pół szklanki mleka Przygotowanie: Sos sojowy, olej lub oliwę, ocet oraz cukier mieszamy, przygotowując w ten sposób marynatę. Do przygotowanej marynaty wkładamy polędwiczki z indyka, dokładnie obtaczamy je w zalewie i chowamy do lodówki. Zamiast polędwiczki z indyka można użyć polędwiczki z kurczaka, piersi z kurczaka, lub dostępnych już chyba w większości sklepów mięsnych

Jacob Tastes
Risotto z pomidorami A. Starmach 167

Skala smaku 10/10 do ryżu można dodać pokrojonego w kostkę kurczaka lub inne mięso.  Książka A. Starmach Risotto z pomidorami Składniki: 200g ryżu białego -nie w woreczku około 1 l bulionu warzywnego 1 małą cebula 50ml białego wina Sól, pieprz 50 tartego sera grana padano lub innego twardego Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów pelati lub 3 pomidory dojrzałe świeże

Kubki smaku
Superfood na co dzień - Jamie Oliver / KONKURS 223

pomidorkami! Są steki z łososia, laksa z pieczonej dyni z kurczakiem, arachidami i ryżem, świetne lasagne z dynią piżmową, szpinakiem, serkiem wiejskim i słonecznikiem czy niesamowite krewetki po marokańsku z puszystym kuskusem z tęczową salsą! Znajdzie się też ryba na parze po azjatycku z czarnym ryżem, warzywami i sosem chili, zapiekany bakłażan z harissą, z granatem, z pistacjami, z oliwkami

Plate of Joy
Ryż z aromatycznymi warzywami i sosem czosnkowym 267

minimalistyczne i sekretem są przyprawy. Na początku robiłam je z kurczakiem i chodziłam na łatwiznę, bo dodawałam przyprawę gyros. Jak przestałam jeść mięso postanowiłam, że sama odtworzę ten smak, bez mięsa i bez tej przyprawy, której skład był wątpliwy. Udało się. Polecam na obiad. Wersja dla wegan bez sosu czosnkowego. Porcja: 2 osoby Składniki: 1 woreczek ryżu pełnoziarnistego 4 cebule

Apetyt na Zielone
zapiekanka z porem, kurczakiem i boczkiem 134

mnóstwem naszych ulubionych dodatków. Świetnie smakuje polana ketchupem lub sosem czosnkowym.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 450 g mąki pszennej 270 ml letniej wody 30 g drożdży 50 g stopionego masła łyżeczka soli łyżeczka cukru dodatki: por (dolna część) kilka pomidorków koktajlowych 1 filet z kurczaka 100 g chudego boczku 1/2 czerwonej cebuli 2 kulki mozzarelli

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczak panierowany a'la KFC 96

Coś dla miłośników klasycznych smaków - pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Proste, nie wymagające finezji i fantastyczne w smaku. Można podawać na wiele różnych sposobów - z puree ziemniaczanym i brokułami jak tutaj lub pokrojone w niewielkie podłużne kawałki podawane z sosami do maczania (niezawodna opcja na niewielką domówkę). Świetnie smakuje też na zimno

Milion Smaków
Pasztet z królika 172

typu potrawy. Doskonale smakuje z dodatkiem żurawiny, sosu tatarskiego, czy też ćwikły.  Jeśli ktoś jeszcze nie próbował to  z przyjemnością  zapraszam do obejrzenia przepisu.   SKŁADNIKI: mięso  z królika ok. 1,5 kg 1/2 kg. surowego boczku lub podgarla 20 dag wątróbki drobiowej 2 udka  z kurczaka włoszczyzna na rosół 1 cebula ziele angielskie, liście

W kuchennym oknie Ewy
Sos śmietanowo - warzywny z kurczakiem 1062

zawsze musi znaczyć zwyczajne i nudne. Taki właśnie jest ten sos - niby zwykły, a jednak jakiś inny w smaku - wyszedł smaczny i delikatny z nutą warzyw i śmietany doprawiony ziołami. W końcu bez warzyw jak dla mnie nie ma obiadu :)   Składniki na 2 porcje: 30 dag piersi z kurczaka 250 g mrożonych warzyw (u mnie z marchewką, brokułem

Fabryka pomysłów
ROLADKI Z CHIŃSZCZYZNĄ 239

mieszanki orientalnej Iglotex olej do smazenia Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w plastry. Oprószamy solą,pieprzem ziołami prowansalskimi. Warzywa przesmażamy na patelni, dodajemy załaczone przyprawy. Łyżką na każdy plaster mięsa nakładamy farsz, zwijamy, spinamy wykłaczkami. Smażymy na głebokim oleju z obu stron. Podajemy z kuskusem z ulubionym sosem pieczeniowym. U mnie sos cebulowy. Do roladek użyłam mieszanki orientalnej Iglotex: Zapraszam

Z Majeczką w kuchni