pomidory z puszki i dusimy aż cukinia zmięknie. Na koniec dodajemy kawałki kurczak, kukurydzę i ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Farsz wykładamy na naleśniki. Posypujemy startym serem. Do jogurtu dodajemy pozostały, przeciśnięty przez praskę czosnek i ketchup oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem smarujemy wierzch naleśnika i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO. Wartość kaloryczna 1 porcji
Smaki Ewymieszamy ze sobą. Na dno foremek aluminiowych wykładamy frytki. Na frytki kładziemy kurczaka, a całość posypujemy startym żółtym serem. Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na ok. 10 min. do momentu rozpuszczenia się sera. Po tym czasie wyjmujemy, przykrywamy surówką z warzyw i polewamy sosem czosnkowym. kapsalon Artykuł Kapsalon – wyśmienity fastfood pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnemarchewki do mięsa będzie równie pyszne:) SKŁADNIKI 400g mięsa mielonego z kurczaka 0,5 małej cukinii (starta) 1 marchewka (starta) 1 bułka kajzerka (namoczona w mleku i odciśnięta) 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka czosnku granulowanego Przyprawa do mielonego Pieprz 1 łyżeczka posiekanej natki Sos: Puszka pomidorów 1 cebula 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka
Mamuśka wraca do formyKolejny pomysł na piersi :) aromatyczna, soczysta i pyszna! SKŁADNIKI Podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 /4 łyżeczki soli 1 /4 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki curry 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki sosu sojowego Wykonanie jest banalnie proste :) Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i nacieramy nią
Mamuśka wraca do formyczasie smażenia pieprzymy kurki. 2. Kiedy kurki się smażą, kroję pierś kurczaka w kosteczkę i również ją przesmażam (nie jest ona konieczna ale my lubimy w risotto jak jest tam choć odrobina mięsa ) 3. Kiedy całość jest już przesmażona, wsypuje ryż i czekam aż wchłonie resztę sosu który się wytworzył. Następnie podlewam całość 3 chochelkami bulionu, przykrywam i duszę
Gotowanie...to proste !pyszny i szybki obiad z kurkami, indykiem i makaronem. To wszystko w sosie śmietanowym z koperkiem. Pysznie było, polecam Wam bardzo, ja już kupiłam kolejne opakowanie kurek :-). Miłego piątku kochani :-) Składniki na 3 porcje: 1 opakowanie kurek (około 350 g) 350 g fileta z indyka (może być kurczak) 1/2 opakowania makaronu razowego u mnie penne 3/4 szklanki śmietanki 30% pęczek
kruche babeczkiPrzygotowanie: Do posmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego wsypać ugotowany makaron. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić. Gdy już się usmażą dodać do makaronu. Następnie usmażyć kapustę kiszoną z odrobiną kminku oraz pieczarki pokrojone na kawałki. Wszystko dodać do naczynia. Na górę można położyć potarty ser. Zalać sosem i piec w 180 stopniach do czasu roztopienia się sera
My World by Dagmara Rekmożna się nimi najeść do syta. Próbowałam u Siewców koszyki z indykiem, kurczakiem, z kalafiorem ( z poprzedniego menu) i z ostatnią nowością czyli z pieczonym batatem. Szczerze powiedziawszy to bardzo trudno jest mi wybrać faworyta, ale jednak numerem jeden zostanie pieczony batat z cieciorką z masłem orzechowym, sosem z granatów, rukolą, pieczonym boczniakiem, serkiem labneh i miętą. Była to pyszna
Kulinarne przygody GatitySkładniki: -pierś z kurczaka -przyprawa do kebaba/gyrosa -sałata lodowa lub kapusta pekińska -ogórek -pomidor -200 ml. jogurtu naturalnego -2 łyżki majonezu -3 ząbki czosnku -sól -pieprz -bułka turecka lub inny okrągły chleb Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności przygotowujemy sos czosnkowy, można go nawet zrobić kilka godzin przed. Czosnek przeciskamy przez prasę, Dodajemy do jogurtu naturalnego i majonezu. Doprawiamy solą
Magia jedzenia.łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 4 łyżki oliwy świeży koper do posypania Zapiekanka 500 g dyni piżmowej 10 cm pora ½ łyżeczki płatków chili 200 g jarmużu 4 łyżki mąki migdałowej 250 g mascarpone 2 łyżki masła + 1 łyżka do sosu 200 g śmietanki 1½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 50 g utartego cheddar
codojedzeniamieszanka sałat Fit&Easy Party cebula fioletowa pomidor pierś z kurczaka , polędwica przyprawa do kebaba-gyrosa Knorr olej do smażenia mięsa majonez , ketchup Pokrojoną polędwicę, pierś przyprawić przyprawą i usmażyć.Cebulkę i pomidora pokroić.Placki smarować majonezem wymieszanym z ketchupem, ułożyć warzywa, mięso, polać sosem i zawinąć
Moje domowe kucharzenietego na co mamy w danej chwili ochotę. Tym razem postawiłam na sos serowy z pieczarkami i brokułami i może nie było to zbyt dietetyczne danie, ale na pewno pyszne. Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu (u mnie penne) ok. 250 g brokuła pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia cebula ok. 10 pieczarek 2 ząbki czosnku 100 g serka
Simply Foodpłacie rozsmarowujemy po łyżce pasty. Roladki mocno zwijamy, wierzch obsypujemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy mięso. Po 5 minutach dodajemy warzywa na patelnię. Wszystko razem smażymy, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec podlewamy bulionem wymieszanym ze śmietanką. Dusimy do momentu zredukowania i zgęstnienia sosu. Podajemy z ugotowana w delikatnie osolonej wodzie kaszą gryczaną
VioletoweKucharzenieDziś smaki indyjskie.A przynajmniej ich namiastka. Piersi z kurczaka pokroiłam na cienkie paseczki. W miseczce wymieszałam je z gęstym jogurtem - wycisnęłam do nich żółtą pastę curry,dodałam imbir, czerwoną paprykę,czosnek i pieprz. Usmażyłam wszystko dodając jeszcze przecier z pomidorów. Jeśli uznacie ,że sosu jest za mało można dodać jeszcze jogurtu. Ryż ugotowałam, dodając do niego kurkumy w celu zabarwienia
potrawyregionalnenaturalnego 2 ząbki czosnku szczypta chili sól pieprz łyżka oleju Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć. Jogurt wymieszać z majonezem, startym czosnkiem i przyprawami. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kosteczki. Makaron ugotować i wystudzić. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z sosem czosnkowym. Odstawić na minimum godzinę, aby smaki przeszły
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacukru na półtwardo. 3. Pomidory pokroić w grubą kostkę. 4. Piersi z kurczaka oprószyć solą i papryką mieloną, ugotować. Następnie wystudzić i pokroić w kostkę. 5. Wszystko wymieszać, dodać siekaną zieloną cebulkę. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, zmiażdżonymi ząbkami czosnku, odrobiną soli i szczyptą cukru i pieprzu. Sos Wlać do sałatki i całość zamieszać. Schłodzić przed podaniem. Smacznego
Kuchnia domowa Anitaka z prawdziwego zdarzenia, zapewne lepsza byłaby z kurczakiem, jednak nie można mieć wszystkiego. Składniki 4 gotowe placki tortilli 30 dag mięsa mielonego 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka groszku kilka liści sałaty sól, pieprz olej do smażenia Sos ketchupowo - majonezowy 4 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu Sposób
Kuchenne aromatypiersi z kurczaka, 2 torebki kardamonu, 1 łyżeczka nasion kolendry, 1 łyżeczka kuminu, sól, oliwa, średnia kapusta pekińska 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, chleb pita, 6 plasterków żółtego sera 500 ml jogurtu greckiego, sos słodko kwaśny Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko posolić i wymieszać, odstawić na 15 minut
królestwo garówprzyrządzone właśnie z tego mięsa są bardzo soczyste. Polecam. Składniki - udka z kurczaka 4 sztuki - bułka kajzerka - jajko - czosnek 2 ząbki - domowa wegeta - majeranek - bułka tarta Wykonanie. Z udek wycinam kości,żyłki i skórę. ( Kości nie wyrzucam, wykorzystuję je do przygotowania wywaru, który może być bazą do sosów i zup.) Mięso mielę w maszynce do mielenia mięsa wraz z namoczoną
Kuchnia z widokiem na ogródmieszamy by nie powstały grudki. Zalewamy polową rosołu , na którym gotowaliśmy kurczaka. Mieszamy. Zciagamy z gazu. Nalewamy śmietanę i miksujemy na aksamitna masę blenderem. Kładziemy na gaz, dajemy marchew, zagotowujemy i zmniejszamy gaz- gotujemy około 10 min, od czasu do czasu mieszając. Kroimy mięso. Dodajemy do sosu groszek i mięso. Od zagotowania, trzymamy na gazie około 5 min , mieszajać
Smaki Edytyminut w osolonej i lekko ocukrzonej wodzie. Osączyć, pozostawić wywar. Piersi z kurczaka, przekroić wzdłuż, rozklepać przez folię, przyprawić. Usmażyć z obu stron na patelni grillowej. Na każdym plastrze rozłożyć szparagi, zwinąć i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Z masła, mąki, mleka i wywaru ze szparagów, zrobić sos podobny do beszamelowego, polać nim szparagi, posypać startą mozzarellą i zapiec
Kulinarny karnet Christopheradelikatnie, przez około minutę, podprażyć suche przyprawy. Wlać rosół/bulion, dodać imbir, czosnek i papryczkę – zagotować. Gotować pod przykryciem, na minimalnym ogniu, przez około 20 minut. Gorący rosół doprawić sosem sojowym. Grzyby oczyścić (np. przy pomocy wilgotnego ręcznika papierowego), odkroić twarde nóżki z grzybów shitake, wszystkie grzyby pokroić na około centymetrowe paseczki. Ząbek czosnku pokroić na cienkie plasterki. Na patelni(...)tego przepisu np. niewielką nóżkę z kurczaka, warzywa, a także przyprawy wymienione powyżej, tj. imbir, czosnek, chilli, kolendrę, koper, anyż, cynamon, pieprz, kurkumę oraz około 1 l wody (lub tylko warzywa i przyprawy w wersji wegańskiej). Wszystkie składniki należy gotować jak tradycyjny rosół, przez około 60 minut. Tak przygotowany wywar odlać, doprawić solą, sosem sojowym i zaserwować z grzybami oraz
Even Better Foodkalmarami lub z miksem owoców morza. Najbardziej lubię z krewetkami i owocami morza i taki przepis dziś podaję :) Składniki na około 6-8 miseczek zupy 1 litr bulionu z kurczaka lub litr wody 2 "laski" trawy cytrynowej 6-8 liści limonki kafir ok 2 cm korzenia galangal ( opcjonalnie imbir ale to nie to samo) tym razem dodałam zamrożony(...)opcjonalnie) ( tak na prawdę mogą to być jakiekolwiek grzyby blaszkowate, które uda nam się kupić ) 1/2 kubka świeżej kolendry ( pół odłożyć do posypania zupy w miseczce ) ok 6 łyżek sosu rybnego ok 250 g ulubionych owoców morza ok 4 łyżki cukru sok z jednej limonki 1-2 łyżki oliwy z chilli Trawę cytrynową delikatnie "obtłuc" tak aby uwolniła swój aromat
Jemy Pijemydokładnie mieszamy. Na patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Obsmażamy intensywnie mięso ze wszystkich stron przez ok. 8 minut do zarumienienia. Na dnie brytfanny umieszczamy kawałki kurczaka i śliwki, przekładając cebulą. Oblewamy od góry rozpuszczonym w wodzie miodem z przyprawami. Następnie obsypujemy migdałami, a na sam koniec na poszczególnych kawałkach mięsa kładziemy po plastrze cytryny. Brytfannę zamykamy(...)piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy/dusimy przez ok. 60 minut do miękkości mięsa. Na ostatnie 15-20 minut zdejmujemy przykrycie brytfanny. Podajemy na ciepło z ryżem basmati i sosem z pieczenia. Uwagi Jeżeli śliwki nie są zbyt słodkie, albo wręcz lekko kwaśne, dla zrównoważenia smaków dodajmy jedną łyżkę miodu więcej lub pomińmy sok z cytryny. Przez Krystian Kulinarna Pokusa
Kulinarna Pokusasię także w roli Lunchboxa. Tofu możecie zastąpić np. piersią z kurczaka. Składniki na 2 porcje: Kuskus z warzywami: 120g kuskusu Opakowanie mrożonych warzyw (450g, u mnie włoskie) 1 łyżka oleju Ulubione zioła lub przyprawy (u mnie 1 łyżeczka curry) Tofu: 1 kostka naturalnego tofu Kilka łyżek sosu sojowego lub sosu teriayaki 0,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku ¼ łyżeczki
Fabryka pomysłówUmyte gałązki selera pokroić w kosteczkę, podobnie obraną gruszkę Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą gyros, usmażyć na oleju- przestudzić Żurawinę namoczyć i osączyć dokładnie Składniki sałatki połączyć, wymieszać, dodać olej na którym smażyło się mięso Z musztardy, soku i miodu zrobić ok. 5 łyżek sosu, polać i wymieszać ponownie
Proste PotrawySPAGHETTI BOLOGNESE ŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE. PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI PAELLA Z QUINONĄ, MAŁŻAMI I KREWETKAMI! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! SZYBKI OBIAD:PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU! KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD
SMYKWKUCHNIpieczonymi warzywami, Młody ziemniaki, a ja swoje ulubione marchewki ;) Do tego sos jogurtowy z czosnkiem i sałatka ze wszystkiego co mi wpadło pod ręce, czyli tym razem była to sałata lodowa, cebula szalotka, pomidor, ogórek i kawałek sera feta. Składniki na 2 porcje: 2 nieduże piersi z kurczaka 1/2 niedużej cytryny (starta skórka i sok) 1/2 łyżki miodu ( u mnie
Blondynka Gotujeświeżego imbiru 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 pełna (z lekką górką) łyżka pasty miso, jasnej lub średniej 350-400g cykorii, kapusty bok choy, sałaty rzymskiej albo od biedy kapusty pekińskiej 1,2l rosołu warzywnego (w wersji wegańskiej) albo z kurczaka DO PODANIA makaron ramen prażony sezam jasny i ciemny pasta chili/płatki chili
Karo in the Kitchenświeżego imbiru 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 pełna (z lekką górką) łyżka pasty miso, jasnej lub średniej 350-400g cykorii, kapusty bok choy, sałaty rzymskiej albo od biedy kapusty pekińskiej 1,2l rosołu warzywnego (w wersji wegańskiej) albo z kurczaka DO PODANIA makaron ramen prażony sezam jasny i ciemny pasta chili/płatki chili
Karo in the Kitchensię z tortilli wykonanej z m ą ki kukurydzianej, faszerowane wołowiną, kurczakiem lub w wersji wegetariańskiej z ryb ą lub po prostu z samymi warzywami. W taco nie może tez zabraknąć warzywnej salsy z chili, świeżej kolendry oraz soku z limonki. Tacos możemy podawać z słynnym meksykańskim sosem guacamole, który zrobiony jest na bazie awokado - uwielbiam! Składniki: muszle
kulinarne odsłony patimniejsze fileciki, dopraw solą, pieprzem oraz papryką wędzoną. Obtocz każdy kawałek kurczaka w mące i smaż na patelni z 2 łyżkami oleju z każdej strony po 2 minuty. Następnie zalej całość wrzątkiem (tak by zakryć mięso – około 250ml) Dodaj podsmażoną cebulę oraz łyżkę miodu i gotuj aż sos się zredukuje i zgęstnieje
wysmienityrozgrzanym oleju. Odstawić do ostygnięcia. Na dno salaterki ułożyć podsmażonego kurczaka, następnie polać ketchupem tak, aby powstała cienka warstwa. Na nią układać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, na nią pokrojone w kostkę ogórki, a następnie ułożyć odsączoną kukurydzę. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, polać tak przygotowanym sosem sałatkę. Na końcu na wierzch posypać poszatkowaną kapustą pekińską. Tak przygotowaną sałatkę
Fabryka pomysłówudka zostały zjedzone na obiad. Smakują trochę jak malutkie udka z kurczaka, tylko bardzo delikatne i jeśli i Ty masz opory to zapewniam że niepotrzebnie. Żabie udka są bardzo smakowite i warte spróbowania, chociażby dlatego aby poznać ich delikatny smak. Zapraszam zatem na obiad. Żabie udka w sosie śmietanowo - pomidorowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekotlety mielone! Składniki na 6 niedużych roladek: 2 filety z kurczaka z polędwiczkami (ok 500g) 6-8 kopiastych łyżek farszu pozostałego po przygotowaniu pierogów z kaszą gryczaną i mięsem mielonym (ja wykorzystałam ten bez selera i natki selera i lubczyku opisanego na końcu przepisu) 7 łyżek sosu sojowego szklanka gorącej wody 1 cebulka 2-3 ząbki czosnku 6 łyżeczek musztardy
Anioszek w kuchnisukces. Zapraszam... SKŁADNIKI 1 duża pierś z kurczaka, 1 czerwona papryka kilka pieczarek ; 2 cebule ; 10 dag żółtego sera ; 2 jajka ; 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka maki ziemnaczanej ; 2 łyżki gęstej śmietany, 1 łyzka jogurtu gęstego- typu greckiego , sól ,pieprz, oregano, pietruszka, sos sojowy . Pierś ( najlepiej dzień wcześniej natrzeć przyprawami
Kubki smakuszerokiej gamy produktów marki KAMIS. Rozmarynowy kurczak z warzywami na 4 porcje. To kolekcja ziół i przypraw, w skład której wchodzą: rozmaryn,tymianek,oregano,słodka papryka. Dopełnione aromatycznym i wyrazistym czosnkiem stanowią doskonałą bazę dla dań z drobiem. Polędwiczki z jabłkiem w sosie szałwiowym na 4 porcje. To kolekcja ziół i przypraw, w skład której
potrawyregionalnefalse false MicrosoftInternetExplorer4 Posiekaną cebulę, pokrojoną w julienne marchewką i kurczakiem pokrojonym w dużą kostkę, odsmażamy na maśle. Dodajemy zielone curry, smażymy jeszcze kilka minut ciągle mieszając, dolewamy gorącego bulionu, dodajemy ananasa oraz miąższ kokosa i dusimy na wolnym ogniu ok. 30 min. Po tym czasie sos redukujemy lub zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie. Do smaku doprawiamy
R'n'G Kitchenudka przyprawione w stylu orientalnym. Składniki (2 porcje): 2 ćwiartki z kurczaka mieszanka warzyw chińskich (ja użyłam gotową mrożonkę) chili imbir (ja starłam suszony w kawałku, ale może być mielony) szczypta mielonej przyprawy Kaffir lime lub trawy cytrynowej szczypta suszonej mięty curry lub kurkuma sól, pieprz łyżeczka sosu sojowego Tao Tao Przygotowanie: Umyte udka solimy (delikatnie), pieprzymy i wedle uznania
Kuchnia po mojemuszklanki bulionu warzywnego sól pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy sola i pieprzem, obsmażamy na oleju. Na patelnię dokładamy pokrojone w plastry pieczarki, kiedy się delikatnie zrumienią, dolewamy bulion, wrzucamy groszek, doprawiamy do smaku. Wlewamy też śmietanę. Wszystko mieszamy, podduszamy aż sos zacznie gęstnieć
Z Majeczką w kuchniodrobiny vegety. Ser żółty, jajka, obraną cebulę i ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Umytą i osuszoną zieloną pietruszkę drobno posiekać. Przygotowane składniki wymieszać. Majonez z jogurtem wymieszać w proporcji 1:1, dodać przeciśnięte przez praskę 3 ząbki czosnku, sól i pieprz, wszystko razem dobrze wymieszać. Sos majonezowy dodać do pokrojonych składników sałatki, wymieszać. Sałatkę przykryć folią spożywczą
In my kitchenwołowiny może być pręga (wołowinę można zastąpić filetem z piersi kurczaka lub indyka) 1/2 słoiczka pędów bambusa 1 mała czerwona papryka 1 cebula średniej wielkości 1 mała marchewka pocięta w cienkie wiórki lub starta na tarce o grubych oczkach 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki sosu sojowego 3 łyżki stołowe wody 3 łyżki stołowe sake lub wytrawnego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprzyprawą do kurczaka. Wyłożyć na marchewkę. Posypać ziołami. 3. Na przyprawionego kurczaka położyć kawałki masła. 4. Żaroodporne naczynie przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (opcja "góra-dół" ). Piec do miękkości mięsa (40-60 min.), a następnie ściągnąć przykrywkę naczynia, mięso polać powstałym sosem i ponownie wstawić do piekarnika (opcja "góra") aby skórka się zapiekła
A Ty Smakuj Mniebazylię i oregano. Poza sosem czosnkowym, w sklepach znajdziemy wiele sosów doskonale pasujących do hamburgerów. Dla osób, które nie mają czasu na smażenie mięsa do tego dania, sklepy oferują niekiedy naprawde bardzo dobre zamienniki, przeznaczone stricte do hamburgerów albo taki hamburger wyśmienicie smakuje z piersią z kurczaka, usmażoną np. w przyprawie gyros lub tradycyjnej panierce, co jest zdecydowanie delikatniejsze
Kuchnia Pełna Pasjiplasterki. Papryczki posiekać. Wszystkie pokrojone składniki wrzucić na patelnię do kurczaka i smażyć przez minutę. Wlać mleko kokosowe oraz dodać gałązki trawy cytrynowej. Zagotować. Dodać pastę curry (do smaku; ja zazwyczaj jej nie żałuję). Wlać sok z limetki. Chwilę pogotować pod przykryciem. Wyjąć trawę cytrynową. Spróbować sos i ewentualnie doprawić. W osolonej wodzie ugotować na sypko ryż, a następnie podawać
Food Square